پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: برخیها با ساده انگاری نمیخواهند شیوه زندگی خود را متناسب با کرونا اجرا کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه روند کاهشی بستری شدن بیماران در مراکز درمانی استان متوقف شده است، گفت: تعداد بیماران سرپایی در استان چند روز اخیر افزایش داشته است و این نشانه خوبی نیست.
دکتر سید عباس موسوی افزود: بر اساس تجربه هرگاه روند بیماران سرپایی افزایش پیدا میکند با فاصله چند هفتهای تعداد بستری شدگان نیز افزایشی میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، برگزاری تجمعات، بازگشایی مشاغل و مسافرتها را از جمله عوامل تاثیرگذار بر افزایش حضور بیماران سرپایی اعلام کرد و ادامه داد: میزان استفاده از ماسک نیز هفتههای گذشته کاهش پیدا کرده است.
موسوی با بیان اینکه مردم شیوه زندگی را متناسب با کرونا باید طراحی کنند، افزود: متاسفانه برخیها با ساده انگاری نمیخواهند شیوه زندگی خود را متناسب با کرونا اجرا کنند به همین دلیل علاوه بر ابتلای خود برای سایر افراد نیز خطرآفرین میشوند.
او افزود: فاصله بین افراد و حضور در مهمانیهای چند نفره و تجمعات در سالهای قبل از شیوع کرونا مهم نبود، اما اکنون این موارد به مهمترین شیوههای ابتلا نشدن به ویروس کرونا تبدیل شده است که باید رعایت کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران بر استفاده از ماسک در هر شرایطی خصوصا در فضاهای بسته تاکید کرد و ادامه داد: با توجه به خطر کرونا نمیتوان در تجمعات حضور داشت و بهتر است افراد بدون خجالت از یکدیگر این موارد را به هم گوشزد کنند.
موسوی نقش رسانهها و فضای مجازی را در راه اندازی این مطالبه مهم ارزیابی کرد و گفت: هرجایی که تبادل هوایی وجود نداشته باشد خطرناک است.
تیشه به ریشه خود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران تالارها و مراکز پذیرایی را از جمله مکانهای آسیب پذیر کرونایی اعلام کرد و گفت: بر اساس شیوه نامههای بهداشتی هرگاه بیماری کرونا شیوع پیدا میکند این مشاغل در خط اول تعطیلی قرار میگیرند.
دکتر موسوی افزود: متاسفانه گزارشهای فراوانی از رعایت نکردن شیوه نامههای بهداشتی در این مکانها دریافت شده است و افراد در فضای بسته، بدون تهویه، بدون ماسک و بدون فاصله گذاری در حال دریافت خدمات هستند.
او گفت: متاسفانه افرادی که در این مکانها به مردم خدمات میدهند نیز شیوه نامههای بهداشتی را رعایت نمیکنند و با این کار تیشه به ریشه خودشان میزنند، چون که با شیوع کرونا اول از همه فعالیت این مشاغل تعطیل میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران میزان بیماری زایی در این مشاغل را بالا ارزیابی کرد و افزود: این مراکز اگر شیوه نامهها را رعایت نکنند به ازای صد هزار جمعیت ۱۰ هزار بیمار تولید میکنند.
موسوی با بیان اینکه این مشاغل بابت تعطیلی به خاطر شیوع کرونا تاکنون آسیبهای زیادی دیده اند، گفت: صاحبان این مشاغل حتما نظارت کنند تا حداقل آلودگیها اتفاق بیفتد و افراد خدمات رسان حتما از ماسک استفاده کنند.
او افزود: اگر عوامل تشدید بیماری کنترل نشود ورود به موج بعدی کرونا انکار ناپذیر خواهد بود.