بسته سلامت ؛
افزایش ابتلا به سرطانهای گوارش و روده بزرگ در فارس
سرطانهای روده و گوارش در استان در حال افزایش است، مردم هشدارها را جدی بگیرند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رئیس مرکز کولورکتال دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: با افزایش سرطانهای گوارش و روده بزرگ در کشور و از جمله فارس مواجه هستیم و به نظر میرسد مردم باید بیشتر از وضع موجود هشدارها را جدی بگیرند.
دکتر احمد ایزدپناه افزود: سرطانهای روده و گوارش در استان در حال افزایش است و علت اصلی این وضعیت تغییر سبک زندگی انسانها و بی تحرکی و مصرف فست فودها به عنوان عوامل اصلی است و به همین دلیل خوردن فست فودها را به حداقل برسانید و حتی مصرف نکنید.
استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد: استفاده بیشتر از حد مجاز از کودهای شیمیایی در کشور و از جمله فارس نیز از دیگر دلایل شیوع و افزایش سرطانهای یاد شده است.
این کودها باعث تجمع مواد سرطان زا در میوهها و سایر محصولات میشود و باعث بروز سرطانهای مختلف در بدن می شود.
وی گفت: این مواد در جاهای خاصی از میوه تجمع مییابد؛ در ته خیار و میوههای مشابه که باید این قسمت را جدا کرد؛ در برخی میوهها هم مواد سرطان زا زیر پوست تجمع میکند که مردم باید پوست را بکنند.
فوق تخصص جراحیهای گوارش ادامه داد : تغییر تغذیه، از سبزی و میوهها به گوشت خواری هم از عواملی است که این سرطانها را افزایش داده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد: تشخیص به موقع سرطانهای روده و گوارش مهم است و از آن جا که این بیماریها در حال افزایش است در همه جامعه باید به طور مرتب بررسیهایی در این باره انجام شود.
ایزدپناه افزود: این امر به خصوص برای افرادی که ریسک بالایی دارند مانند کسانی که یک نفر از افراد درجه یک آنها دچار هر نوع سرطانی به خصوص دستگاه گوارشی شده اند مهم است و آنها باید به طور مرتب مورد بررسی قرار گیرند.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد: مثلاً در کسانی که بستگان درجه یک آنها به سرطان روده بزرگ مبتلا شده وقتی به سن ۴۰ سالگی میرسد برای اولین بار باید کولونوسکوپی شود و بعد آن هر ۵ سال یکبار مورد آزمایش قرار گیرد.
وی افزود: بقیه افراد جامعه هم در این باره هر گاه به سن ۴۰ سالگی به بالا میرسند باید تحت غربالگری سرطان قرار گیرند که متأسفانه این موضوع هنوز در کشور ما همه گیر و جامعه محور نشده و به نظر میرسد با آگاهی دادن باید نسبت به غربالگری سرطان روده بزرگ بیشتر حساس بود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد: در حالی که بارها هشدار میدهیم که تشخیص به موقع و اولیه شانس درمان کامل را به شدت بالا میبرد و امید به زندگی افراد را به حداکثر میرساند، اما هنوز نه برنامه ریزیها و نه آگاهی رسانیها در این باره مطلوب نیست.
این فوق تخصص جراحیهای گوارش گفت: این روزها که درگیر کرونا هستیم این وضعیت بدتر شده و خود افراد هم دیرتر از انتظار ما مراجعه میکنند و گاهی بیماران آن قدر دیر میآیند که نمیتوان برای آنها کاری کرد و یا به جراحیهای پر ریسک و پیچیده نیاز پیدا میکنند؛ در حالی که اگر بیماریهای این چنینی در مراحل اولیه تشخیص داده شود امکان درمان بیشتر فراهم است.