پخش زنده
امروز: -
مرکل گفت اتحادیه اروپا با حاکمیتی مستقل باید قادر باشد منافع اتحادیه را در گفتگویی مشابه با گفتگوی بین بایدن و پوتین مطرح کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از بروکسل، پس از آنکه شمار بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا درخصوص نشست با مسکو مخالفت کردند، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان امروز جمعه گفت: «اروپای مستقل باید قادر باشد، در گفتگو با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه از منافع خود دفاع کند. همان طور که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا توانست». مرکل در پایان نشست اتحادیه اروپا گفت: «رئیس جمهور آمریکا برای داشتن گفتگوی جدی با ولادیمیر پوتین همتای روس خود دیدار کرد، بدون آنکه این موضوع چنین حسی را القا کند که این جایزهای به رئیس جمهور روسیه است. به نظر من، اتحادیه اروپا با حاکمیتی مستقل نیز باید قادر باشد منافع اتحادیه اروپا را در گفتگویی مشابه مطرح کند». مرکل در کنفرانس خبری در بروکسل گفت: «من به مذاکرات با رئیس جمهور روسیه از دید جایزه دادن یا جایزه ندادن نگاه نمیکنم و فکر میکنم ما باید به یاد آوریم حتی در دوره جنگ سرد نیز در شرایط بسیار دشوار، همیشه کانالهای ارتباطی برقرار بود».
وی افزود: «من شخصا بر این باورم که بهتر است به جای آنکه بسیاری از کشورها به طور جداگانه ارتباط برقرار کنند، بهتر است ما یک کانال ارتباطی مشترک بین همه کشورهای عضو و نهادهایمان، کمیسیون و رئیس شورا، با روسیه داشته باشیم، زیرا ما میخواهیم در روابط با روسیه موضعی یکسان داشته باشیم». صدراعظم آلمان گفت: «از دیدگاه اتحادیه اروپا این کافی نیست که از گفتگوهای رئیس جمهور آمریکا باخبر شویم. این مهم است. اما من معتقدم ما نیز در مذاکراتی مستقیم نقطه نظرات خود را بیان کنیم».
آنگلا مرکل، که در پاییز صحنه بین المللی را ترک خواهد کرد، گفت: از اینکه گفتگو با ولادیمیر پوتین براساس اینکه با رئیس جمهور آمریکا باشد یا با اتحادیه اروپا انجام گیرد، متفاوت برداشت میشود، متأسف است. مرکل گفت: «این برای من ناراحت کننده است، چون نشان میدهد سطح اعتماد کافی بین ما وجود ندارد و ما باید در این زمینه کار کنیم». صدراعظم آلمان با وجود این منکر نشد که رئیس جمهور روسیه شریک راحتی برای اتحادیه اروپا نیست.
از سوی دیگر پیشنهاد ارتباط مستقیم با پوتین با استقبال مسکو مواجه شده است. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز پنجشنبه گفت: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه از پیشنهاد فرانسه و آلمان حمایت میکند. آقای پسکوف همچنین تاکید کرد که بروکسل و مسکو به این گفتگوها احتیاج دارند. روابط بین اتحادیه اروپا و روسیه از زمان الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه و آغاز درگیریها در اوکراین در سال ۲۰۱۴ مرتبا رو به زوال و سردی گذاشته است. پس از اشغال و جدایی کریمه از اوکراین، اتحادیه اروپا تحریمهایی را علیه روسیه وضع کرده است. همچنین بحران داخلی در بلاروس و حمایت ولادیمیر پوتین از ویکتور لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس، کمکی به کاهش تنشها بین اتحادیه اروپا و روسیه نکرده است.