پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: مدافعان طبیعت و اراضی ملی، از مزایای قانون فداکاران خدمت بهره مند میشوند.
آقای مسعود منصور در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا وسیما از هموطنان خواست: قبل مشارکت و کمک به نیروهای حفاظت از جنگلها، مراتع و آبخیزداری در سامانه همیاران طبیعت ثبت نام کنند، تا سازمان جنگلها بتواند بر اساس ماده ۲۰ قانون مدیریت بحران به آنها کمک کند.
وی با اشاره به اینکه برخی از مردم برای حفاظت از جنگلها، مراتع و مقابله با قاچاقچیان چوب به نیروهای حفاظتی کمک میکنند، گفت: سال گذشته متاسفانه ۷ نفر از هموطنان و بیش از ۱۷ نفر از نیروهای سازمان جنگلها برای حفاظت از اراضی ملی و مقابله با قاچاقچیان به شهادت رسیدند.
وی با تاکید براینکه هموطنانی که رابطه استخدامی با سازمان جنگلها ندارند، حتما قبل کمک جهت بهره مندی از قانون فداکاران خدمت، در سامانه همیاران طبیعت ثبت نام کنند، گفت: این قانون از هموطنانی که هنگام حفاظت از جنگل ها، اطفای حریق و مقابله با قاچاقچیان کمک میکنند، اما رابطه استخدامی با سازمان جنگلها ندارند، حمایت میکند و مزایایی برای انها در نظر گرفته است.
رئیس سازمان جنگلها مراتع وآبخیزداری کشور افزود: قانون فداکاران خدمت برای مردمی که درماموریتهای حفاظت از اراضی ملی آسیب میبینند، اما رابطه استخدامی با سازمان جنگلها ندارند، مزایایی همچون بیمه، مستمری و تسهیلات در نظر گرفته است، اما شرط بهره مندی از این قانون، ثبت نام درسامانه همیاران طبیعت است.
وی در ادامه با اعلام اینکه از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون ۲۵ نفر از نیروهای حفاظت از طبیعت در درگیری با قاچاقچیان و افراد فرصت طلب مصدوم شدند، گفت: این تعداد طی سه ماه، آمار بالایی است.
آقای منصور با اشاره به اینکه محافظان طبعیت در استانهای مختلفی همچون خوزستان، سمنان، گیلان و مازندران هنگام مبارزه با قاچاقچیان مصدوم شده اند، گفت: آخرین مصدوم یک قربانی در شهرستان میامی استان سمنان بود که با تبر به او حمله شد و جدا از بخشی از گوش این نیروی فداکار که پیوند شد، چند عمل جراحی سخت هم روی عصبهای پای او برای درمان انجام شد و نزدیک بود پای این مدافع طبیعت قطع شود.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور یکی از مشکلات نیروهای حفاظت از اراضی ملی را کمبود تجهیزات خواند و گفت: ما مجوز استفاده از سلاح داریم، اما محدود است.
آقای منصور با اعلام اینکه رویکرد ما استفاده از سلاحهای غیرکشنده است، افزود: تبدیل سلاحهای قبلی به سلاحهای غیرکشنده در دستور کار سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور و وزرات دفاع قرار گرفته است و دو هفته قبل هم تعدادی تجهیزات مانند شوکر، باتوم و دست بند تامین و بین استانها توزیع شد.
وی همچنین در ادامه با اذعان به مشکلات استخدامی نیروهای محافظ اراضی ملی و مراتع کشور، افزود: سازمان جنگلها برای تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی با سابقه بالای ده سال از سازمان امور استخدامی مجوزگرفته و اکنون درحال انجام است و مشکلات بیمهای و حقوق انها حل خواهد شد.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با بیان اینکه سهمیهای هم برای جذب ۷۶۰ نفر از فرزندان شاهد و ایثارگران بالای ۷۰ درصد جانبازی و ۸۶۰ نفر متقاضی عادی از سازمان امور استخدامی اخذ شده است، گفت: با توجه به اینکه در ۱۲ سال گذشته حداکثر ۵۰۰ نفر در سازمان جنگلها استخدام شدند، جذب بیش از ۱۶۰۰ نیرو طی یک سال، آمار قابل ملاحظهای است.
وی در ادامه با بیان اینکه قطع هر درخت درد آور است، و کاهشی شدن قاچاق چوب به معنی رسیدن به وضع مطلوب نیست، گفت: طی سال ۹۸ در حوزه قاچاق چوب و محصولات جنگلی و مرتع حدود ۵ هزار ۳۰۰ پرونده و درسال ۱۳۹۹ بیش از ۶ هزار ۳۵۰ پرونده تشکل شد، اما برغم افزایش پروندهها خوشبختانه میزان کشفیات کاهش داشت واز حدود ۷۳ هزار اصله درخت مکشوفه، به کمتر از ۷۰ هزار عدد رسیدیم.
معاون وزیرجهاد کشاورزی با اعلام اینکه سالانه بین ۵ تا ۱۰ هزار متر مکعب چوب آلات قاچاق در کشور، کشف میشود، گفت: آمار ده ساله نیز نشان میدهد سالانه بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ تن محصولات فرعی کشف میشود که به نسبت ۲۵۰۰ تن محصولاتی که برداشت میشود آمار قابل توجهی است و ما تلاش میکینم با کمک مردم این آمار را کاهش دهیم.
وی با تاکید براینکه هموطنان میتواند با شماره گیری تلفن ۱۳۹ و بیان مشاهدات و گزارشهای مردمی خود به نیروهای حفاظتی کمک کنند، گفت: مشارکت جوامع محلی در طرحهایی مانند زراعت چوب، کشت گیاهان دارویی و جنگل کاری اقتصادی از دیگر راهکارهای همکاری هموطنان با سازمان جنگلها برای حفاظت از طبیعت است.