برداشت بیش از ۲۰۰تُن گل محمدی از گلستانهای بخش رخ
با پایان یافتن فصل چیدن گل محمدی، بیش از ۲۰۰تُن گل از سطح ۷۵هکتار گلستانهای بخش رخ تربت حیدریه برداشت شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی،
مدیر مرکز جهاد کشاورزی بخش رخ با بیان اینکه برداشت گل محمدی در منطقه رخ با وجود کاهش نزولات آسمانی در وضعیت مناسبی قرار دارد گفت: به همت کشاورزان، برداشت این محصول از اواخر اردیبهشت آغاز و تا اواسط خرداد ماه ادامه داشت.
مهدی شیبانی افزود: در حال حاضر ۷۵هکتار از اراضی بخش حاصل خیز رخ زیر کشت گل محمدی قرار دارد.
وی ادامه داد: اشتغال و درآمدزایی با تغییر الگوی کشت گل محمدی در منطقه رخ امکان پذیر است.
شیبانی به مزایای تولید این محصول در منطقه رخ اشاره کرد و گفت: در آمد نسبتا خوب، تناسب آب و هوایی منطقه رخ و نیاز آبی کم این گیاه از جمله دلایل افزایش سطح زیر کشت این محصول در سالهای اخیر بوده و در حال حاضر با استقبال خوب اهالی این منطقه روبرو شده است.
رئیس مرکز جهاد کشاورزی بخش رخ با ذکر این نکته که کشت گل محمدی علاوه بر اشتغال زایی، درآمد مناسبی را نصیب متولیان این صنعت در منطقه رخ کرده اظهار داشت: وجود آفت و بیماریهای کمتر، قیمت مناسب، هزینه جاری پایین، مقاوم بودن نسبت به خشکی و سرمازدگی این گیاه از جمله عوامل موثر بر رشد توسعه آن در منطقه رخ است.
شیبانی گفت: با توجه به جوان بودن گلستانهای موجود در منطقه رخ، میانگین برداشت در این منطقه بیش از ۲۵۰۰ کیلوگرم درهر هکتار است.
کشت گل محمدی به صورت آبی و به شیوه قلمه ریشه دار و پاجوش صورت میگیرد و مزرعه گل محمدی در سال دوم کشت گل دهی دارد.
کاشت گل محمدی در اراضی شیب دار مناسب از بهمن ماه تا پایان اسفندماه انجام میشود و از اردیبهشت تا اواسط خرداد ماه به صورت گلبرگ و غنچه برداشت میشود.
این گیاه ۱۲سال گل میدهد، بعد از ۱۲سال شاخه این گیاه به اندازه ۲۰سانتیمتر بریده و باغستان جدید احداث میشود.