پخش زنده
امروز: -
دشت اشتهارد با بحران فرونشست زمین و خشکیدگی منابع آبی رو به رو است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز البرز، دشت اشتهارد در استان و همسایه آن یعنی دشت بوئین زهرا در استان قزوین در این سال ها براثر عطش ناشی از خشکسالی و کم بارشی و برداشت بی حد آب از منابع زمینی دچار فرونشست و شکاف شده است که التیام این زخم های عمیق به قرن ها زمان نیاز دارد.
شهرستان اشتهارد واقع در جنوب غربی استان یکی از قطب های صنعتی و کشاورزی استان محسوب می شود اما در این حال این منطقه کویری از آب های سطحی بی بهره بوده و همین امر سبب شده تا برای مصارف شرب ، کشاورزی ، باغداری و صنعت به سفره های ضعیف زیر زمینی منطقه رجوع شود، آبخوان هایی که شوری آب آنها کام مردم را تلخ کرده است.
وجود بیش از سه هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی و باغی و ۲ هزار واحد تولیدی و صنعتی در شهرستان اشتهارد موجب شده تا در کنار تامین آب شرب جمعیت ثابت و شناور منطقه ، برداشت زیادی از سفره های آب زیر زمینی این شهرستان انجام شود و همین سبب تخلیه شدید منابع آبی شده است.
فرماندار اشتهارد گفت: بررسی های میدانی بیانگر است که بیشترین محدوده فرونشست زمین مربوط به شهرستان بوئین زهرا در همسایگی دشت اشتهارد است .
شیبک افزود: دشت اشتهارد نیز وضعیت خوبی ندارد و باید با اجرای طرح های جهادی بتوانیم بحران فرونشست زمین و خشکیدگی منابع آبی منطقه را جبران کنیم.
فرماندار اشتهارد گفت: در محدوده دشت های بحران زده اشتهارد و بوئین زهرا کارخانه های زیادی وجود دارد و بهره برداری از منابع آبی خسارات فراوانی به بار آورده است.
شیبک افزود: تغییر اقلیم و خشکسالی بر دامنه بحران دشت اشتهارد افزوده و میزان دسترسی به سفره های زیر زمینی به بالای ۳۰۰ متر رسیده است.
وی گفت: برداشت بی رویه آب از سفره های زیر زمینی در سه بخش کشاورزی، شرب و صنعتی پیامدهایی در منطقه در پی داشته و باید آن را مدیریت کرد.
فرماندار اشتهارد افزود: سال گذشته اقدامات خوبی با حمایت دستگاه قضایی برای انسداد چاه های غیر مجاز انجام گرفت .
شیبک گفت: در مجموع توسط دستگاه های مختلف اجرایی سال گذشته ۲۷۴ حلقه چاه غیر مجاز در محدوده های کشاورزی، صنعتی و مکان های دیگر شهرستان اشتهارد مسدود شد.
فرماندار اشتهارد با بیان این که این شهرستان از منابع آب سطحی محروم است، گفت : اکنون تمام فشارها بر منابع آب زیر زمینی منطقه متمرکز است.
شیبک به وضعیت جمعیتی شهرستان اشتهارد اشاره کرد و افزود: این شهرستان دارای ۴۲ هزار نفر جمعیت ثابت و ۳۵ هزار نفر جمعیت کارگری شناور بوده که از مناطق دیگر برای کار وارد شهر ک های صنعتی وارد اشتهارد می شوند و پس از پایان فعالیت روزانه به شهرهای خود مانند ماهدشت ، کرج ، صفادشت و بوئین زهرا باز می گردند.
وی گفت: اکنون شهرستان اشتهارد دارای سه هزار و ۵۰۰ هکتار زمین کشاورزی است که در صورت وجود آب مناسب این اراضی تا هشت هزار هکتار قابل توسعه می باشد.
شیبک افزود: بخشی از اراضی کشاورزی اشتهارد دیم و بخش دیگر آبی است .