پخش زنده
امروز: -
معاون اول قوه قضاییه گفت: پروندههای معوق در دو سال اخیر کاهش چشمگیری داشته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای معاون اول قوه قضاییه در حاشیه افتتاح چند نهاد داوری، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره میزان ورودی پروندهها به دستگاه قضایی گفت: ساز و کارهای بسیاری پیش بینی شده است که ورودی پروندهها به قوه قضاییه کم شود.
معاون اول قوه قضاییه گفت: پروندههای معوق در دو سال اخیر کاهش بسیار چشمگیری داشته و پروندههای کثیر الشاکی تعیین تکلیف بسیار خوبی شده است؛ اما متاسفانه مجموع پروندههای ورودی و در گردش پروندهها کاهش چندانی ندارد.
وی اظهار کرد: همکاران ما در قوه قضاییه تلاش فوق العادهای را انجام دادند، اما به دلیل برخی شرایط اقتصادی و مشکلاتی که پیش آمده از این طرف عناوین اتهامی و اختلافات حقوقی نیز بیشتر شده است.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه گفت: تلاش ما زیاد بوده است و در برخی محورها کاهش داشتیم، اما به صورت سر جمع کاهش آنچنانی نداشتیم.
معاون اول قوه قضاییه در ادامه و در پاسخ به سئوالی در خصوص فعالیت نهادهای داوری گفت: سیاستهای کلی ابلاغی، برنامه توسعه ششم، سند تحول قوه قضاییه و هم سند توسعه چهار ساله قوه قضاییه نشان دهنده این موضوع است که ما وظیفه داریم نهاد داوری را توسعه دهیم و ساماندهی کنیم.
وی بیان کرد: تصمیم قوه قضاییه در گذشته این بود و اکنون نیز هست و در آینده نیز تصمیم بر این است تا از همه ظرفیتهای مردمی برای حل و فصل اختلافات مردم استفاده شود؛ لذا توسعه شوراهای حل اختلاف در سند تحول دیده شد که نام آن به مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف تغییر کرد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای گفت: هم بحث داوری و هم میانجیگری و هم مشابه اینها را در این مرکز رسیدگی میکنند و قوه قضاییه در جهت توسعه آن میخواهد همکاری کند.
معاون اول قوه قضاییه گفت: در خصوص آن داوریهایی که طبق قانون وجود دارد اگر نیاز به بازنگری در ضوابط و مقررات و رویهها و اعتباربخشی بیشتر به امر داوری و میانجی گری است، تلاش میکنیم هم به رفع مشکلات و هم توسعه آن کمک کنیم.
وی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی به منظور استفاده از داوری و میانجی گری گفت: هنوز در کشور ما استفاده از ظرفیت داوری و میانجی گری به صورت سازمان یافته و فرهنگ عمومی درنیامده است و قوم قضاییه تلاش میکند که این قرهنگسازی انجام شود و مردم از حاصل و منافع آن برخوردار شوند.