توصیه به شهروندان؛
شیرخام را از مراکز مجاز و بهداشتی تهیه کنید
برای اجرای شیوهنامههای نظارت بهداشتی، تمامی فرآوردههای خام دامی از مرحله تولید تا مصرف باید تأییدیه بهداشتی دامپزشکی را دریافت کنند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، رئیس اداره دامپزشکی فردوس گفت: با توجه به فسادپذیری بالای شیرخام و امکان
انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام از شیر خام آلوده ، ضروری است برابر ضوابط و مقررات بهداشتی دامپزشکی شیر خام از مرحله دوشش ، حمل و نقل ، سردسازی و عرضه با نظارت بهداشتی دامپزشکی تولید و عرضه شود.
اسماعیلی افزود: همه شیرهای خام تولیدی در مبداء دامداریهای صنعتی پس از آزمایش اولیه، سردسازی شده و با حمل و نقل بهداشتی به کارخانجات لبنی و مراکز عرضه منتقل میشود.
وی ورود بیشتر فرآوردههای لبنی سنتی از جمله شیر خام را که بدون طی هرگونه انجام آزمایشهای لازم از قبیل بارمیکروبی، بررسی باقیمانده دارویی مرحله پاستوریزاسیون و میکروبزدایی و به صورت فلهای و مستقیم از دامداریها به این نوع مراکز را مناسب ندانست و گفت: در این فرآیند، احتمال افزایش آلودگی ثانویه در شیر وجود دارد.
رئیس اداره دامپزشکی فردوس ساماندهی و رفع عرضه شیر خام را نیازمند توجه بیشتر و آگاهی شهروندان دانست و افزود: برای حل این معضل بهداشتی باید تمامی دستگاههای اجرایی از جمله شبکه بهداشت و درمان، اصناف، صنعت ومعدن و صدا و سیما، اداره دامپزشکی را که مجری نظارت بر فرآوردههای خام دامی است را یاری کنند.
اسماعیلی بیماریهای تبمالت، سل، عفونتهای استرپتوکوکی، مسمومیتهای گوارشی و رودهای را از مهمترین بیماریهایی دانست که از شیر آلوده به انسان منتقل میشود.
وی به شهروندان توصیه کرد شیر خام مصرفی خود را از مراکز جمعآوری و عرضه شیر خام مجاز تهیه کنند.
رئیس اداره دامپزشکی فردوس گفت: مراکز جمع آوری شیرخام مجاز دارای مسئول بهداشتی بوده که با اقدامات آزمایشگاهی، سردسازی و تأیید سلامت و کیفیت شیر تحویلی از دامداریها، شیرخام عرضه شده به مصرف کنندگان را تضمین سلامت می کنند.