پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور تاکید کرد: حضور مستمر ملت در همه دورههای انتخابات، تودهنی به آنهایی است که علیه جمهوری اسلامی حرف میزنند و میگویند این حکومت، مردمی نیست، مردم دخالتی ندارند و هیچ کاره اند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای روحانی در ادامه سخنانش در جلسه هیات دولت گفت: مسئله جمهوریت، مقداری آسانتر از اسلامیت است و میتواند مردم را شریک و سهیم کرد.
وی افزود: اگر بتوانیم مردم را در جمهوریت ۵۰ درصد سهیم کنیم این کار حداقلی است، اگر بتوانیم آنان را ۷۰ درصد سهیم کنیم به نقطه قابل قبول رسیدیم و اگر این عدد به ۹۰ درصد برسد به نقطه اوج رسیدیم.
آقای روحانی تاکید کرد: در انتخابات و جمهوریت باید فضا را باز کنیم و مردم را در آغوش بگیریم؛ طرد کردن مردم که هنر نیست.
رئیس جمهور افزود: اینکه بیاییم و بگوییم ۵۰ یا ۳۰ درصد از مردم را که به تفکر یا جناحی علاقه دارند اصلا نباشند این چه هنر و خدمتی به کشور است؟ اگر ۳۰ درصد از مردم را کنار بزنیم آیا به کشور و امنیت و انسجام ملی خدمت کردیم؟
وی گفت: اینکه مردم، نگران، ناراحت و اندوهگین شوند خاصیتی به حال ما دارد؟ حالا اینکه اشکال از کجاست بحث دوم است، اما اصل انتخابات بسیار مهم بود.
رئیس جمهور یکی از کارهای مهم دولت دوازدهم در هفتههای پایان خدمتش را برگزاری انتخابات کاملا امن، سالم و با رعایت شیوه نامههای بهداشتی دانست.
آقای روحانی افزود: اینکه دهها هزار صندوق از صبح زود تا پاسی از نیمه شب آماده شد و مردم پای صندوقهای رای بودند و در شرایط خاص و کرونایی آزادانه توانستند رای دهند و تشخیص هویت و رای گیری در زمان کوتاهی انجام شد و صندوقها به مقصد رسید و دولت قدرت داشت که به رغم روز طولانی انتخابات، صبح اول وقت فردایش بگوید منتخب مردم کیست، هنر بزرگ و کاری با عظمت است.
وی تصریح کرد: اینکه در یک جا و در یک صندوق، یک ربع یا نیم ساعت معطلی ایجاد شود و ما به این علت کل انتخابات را زیر سوال ببریم و برای یک دستمال بخواهیم قیصریه را آتش بزنیم پس عقل و انصاف کجا رفته؟
آقای روحانی تلاش و مشارکت وزارت کشور، استانداران، فرمانداران، بخشداران، وزارت خانههای خارجه و امور ارتباطات، رسانه ملی و دستگاههای امنیتی را در تامین امکانات و برقراری امنیت در برگزاری انتخابات خوب، امن و سالم، کاری بزرگ و افتخارآمیز دانست.
رئیس جمهور گفت: یادم است که در ماههای پایانی از مجلس اول، عدهای مدام متن مینوشتند و میخواستند امضا جمع کنند تا به امام خمینی (ره) بگویند که به علت جنگ تحمیلی نمیشود انتخابات برگزار کرد و، چون برخی مراکز تحت اشغال یا زیر آتش دشمن است و برخی شهرها بمباران و موشک باران میشوند، انتخابات مقداری به تاخیر بیفتد.
آقای روحانی افزود: البته رسم بود که در دوره مشروطه هم گاهی برخی دورههای انتخابات چند ماه و حتی چند سال به عقب میافتاد، اما امام خمینی (ره) نپذیرفتند و فرمودند انتخابات باید در روز مشخص اش برگزار شود.
رئیس جمهور تاکید کرد: این از افتخارات جمهوری اسلامی ایران است که حتی در زمان جنگ و موشک باران، مردم پای صندوقهای رای آمدند و به دعوت امام راحل، انتخابات برپا میشد و این تودهنی به کسانی بود که نظام را غیرمردمی میدانند.
آقای روحانی گفت: این حرف، حرف غلطی است که حکومت ما مردمی نیست، زیرا مردم ما همواره پای صندوقهای رای آمدند و میآیند و صندوقهای آرا تعیین کننده است.
رئیس جمهور افزود: این که ما غصه میخوریم که چرا میزان مشارکت ۴۸ درصد شد و چرا ۵۸ درصد نشد یعنی چه؟ یعنی مردم و صندوقهای رای اهمیت دارد والا اگر مهم نبود که این همه غصه نمیخوردیم.
آقای روحانی اضافه کرد: اینکه مقام معظم رهبری با بیان صریحشان مردم را به مشارکت در انتخابات دعوت و اصرار میکردند و مراجع عظام و تقلید، فرهیختگان و مسئولان خواهش کردند که مردم در انتخابات مشارکت کنند به معنی این است که صندوقهای آرا اهمیت دارد.
رئیس جمهور تاکید کرد: اگر در دوره ای، حضور مردم مقدار کمی کمرنگ بوده است باید بررسی و حلش کنیم و نباید ادامه یابد، این ۴۸ درصد مشارکت باید یکبار در تاریخ ما باشد و دفعات بعد باید جبران کنیم.
آقای روحانی گفت: حالا مشکلی داشته است باید آن را بیابیم البته از نظر من روشن است که مشکل ناشی از چه بود، اما محققان و بخشهای غیردولتی اعم از دانشگاهیان، جامعه شناسان و سیاسیون باید بیاندیشند که اگر این سه مشکل نبود انتخابات به جای ۴۸ درصد؛ ۵۸، ۶۸ و ۷۸ درصد میشد.
رئیس جمهور تصریح کرد: بیهوده و من درآوردی علت درست نکنید و بگویید، چون زندگی مردم سخت بود نیامدند پای صندوق، وضع مردم سیستان و بلوچستان که سختتر بود پس چرا آن جا آمار بالا رفت؟ در شهرهایی میزان مشارکت کمتر است که اتفاقا وضع زندگی و معیشت آنان بهتر است پس این حرف، حرف بی ربطی است.
آقای روحانی افزود: در خارج از کشور چرا کم شرکت کردند؟ آیا آن جا هم زندگی شان بد بود؟ پس حرفی بزنیم که درست و اساسی باشد.
رئیس جمهور در عین حال گفت: البته مردم شرایط سختی داشتند، این که جای تردید نیست مردم در جنگ اقتصادی پای صندوق آمدند و کار بزرگی کردند.
آقای روحانی تاکید کرد: این که مردم پای صندوقها آمدند به امریکا نشان دادند که مسیر و راه غلطی را انتخاب کرد و نتوانست آنان را پشیمان و از صندوقهای آرا و نظام جدا کند.
رئیس جمهور افزود: عدهای نیز در شرایط کرونایی خود به خود احتیاط میکنند و این در همه جای دنیا، طبیعی است.
آقای روحانی اضافه کرد: البته برخی مسائل دیگر نیز مطرح بود، شیوه و نحوهای که کاندیداها چیده شدند، اینها هم چیده شدند، اینها هم مسائلی است که کنار هم قرار گرفتند و باید حلش کنیم.
رئیس جمهور تاکید کرد: ما نباید با نظام و صندوقهای رای قهر کنیم، این کار درستی نیست، اگر مشکلی هست باید برای انتخابات بعدی رفع شود که البته به نظر من راه حل روشن دارد و همه میتوانیم آن را پی گیری کنیم و به راه حل روشن برسیم.