پخش زنده
امروز: -
دستساختههای صنایع دستی مازندران پارسال به ارزش اقتصادی ۲میلیون دلار به خارج از مرزهای ایران صادر شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران گفت: با توجه به شرایط کرونایی آموزشهای هدفمند حضوری و غیرحضوری، بازاریابی و ایجاد بستر مناسب برای توسعه فروش صنایعدستی با برگزاری نمایشگاههای آنلاین و نیز ایجاد سایتها و فروشگاههای آنلاین در این حوزه، موجب افزایش فروش داخلی و صادرات صنایعدستی شده است.
سیفالله فرزانه از صادرات صنایع دستی مازندران پارسال به ارزش اقتصادی ۲میلیون دلار به خارج از مرزهای ایران بر اساس گزارش آمار معاونت صنایع دستی استان و درآمد ۳۱میلیارد تومانی هنرمندان مازندرانی خبر داد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران، مهمترین مشکل صنایعدستی را بازاریابی و نبود مکانی برای ارائه محصول دانست که با وجود تولید قابل توجه این صنعت، بهرهوری اقتصادی چندانی ندارد.
فرزانه با بیان اینکه برای توسعه صادرات صنایعدستی مازندران نیازمند نوآوری، طرحهای جدید و ظرفیتسازیهای تازه در این حوزه هستیم افزود: پارسال دورههای آموزش عمومی و شاغلان صنایع دستی استان نیمه حضوری و مجازی با اولویت رشتههای بومی و شاغلان رشتههای لاکتراشی و حصیربافی و دیجیتال مارکتینگ برگزار شد.
بیشتر بخوانید: مسابقه طراحی و تولید صنایعدستی در مازندران
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران با اشاره به اینکه همه دستاوردهای دورههای آموزشی، در نمایشگاهی، فروردین امسال به نمایش درآمد تصریح کرد: دو فیلم حصیربافی و سوختهنگاری چوب با هدف توسعه و ترویج صنایعدستی پارسال در واحد توسعه و ترویج این حوزه تولید شده است.
فرزانه، با بیان اینکه مالکیت معنوی یک اثر لاکتراشی به عنوان اثر فاخر صنایعدستی در سال۹۹ و ثبت نشان جغرافیایی پرونده چنته لفور و نمد مازندران نیز پیگیری میشود، از تشکیل ۲۵پرونده تسهیلات مشاغل خانگی به مبلغ ۱۰میلیارد و ۱۲۰میلیون ریال در این مدت خبر داد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران، پیگیری و اعطای کمکهای بلاعوض برای صنعتگر و تولیدکننده صنایعدستی واجد شرایط را از دیگر مباحث جدی واحد صنایع دستی استان در سال گذشته برشمرد و افزود: هزار و ۸۸۰پروانه تولید انفرادی و ۴۲پروانه تولید کارگاهی پارسال در مازندران صادر که با توجه به صدور این تعداد مجوز، بیش از ۲هزار و ۲۵۰فرصت شغلی در زمینه صنایعدستی مناطق مختلف استان ایجاد شد.
سیفالله فرزانه، ثبت روستای سلیمآباد شهرستان تنکابن به عنوان شهر سفال و پرونده شهر آلاشت بهعنوان شهر ملی جاجیم را از مهمترین دستاوردهای حوزه صنایعدستی مازندران در این مدت ارزیابی کرد و گفت: ۱۸برند صنایعدستی در این استان به ثبت رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران افزود: با هدف اجرای طرح (بِرَند) دورههای آموزشی برندسازی، بازاریابی، کارآفرینی، ایجاد کسب و کار و روشهای نوین تبلیغات نیز برای آموزش شاغلان صنایعدستی پارسال در استان برگزار شده است.