پخش زنده
امروز: -
امیر ایرج رستمی ۳۱ خرداد ماه سال ۱۳۶۰ در منطقه دهلاویه چندساعت قبل از شهادت دکتر چمران به شهادت رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما خراسان شمالی؛در بین سه هزار شهید خراسان شمالی در هشت سال دفاع مقدس، نام امیران و سردارانی همچون شهید رستمی، صفا و محمدزاده می درخشد.
در هر کوچه و خیابان شهر نشانی دارند. با گذشت سال های سال هنوز هم یادشان زنده هست و نامشان تبرک محافل و مجالس.
با حمله متجاوزان بعثی از جای جای کشورمان پیر و جوان عزمشان را جزم کردند تا برای دفاع از کیان میهن اسلامی جان فشانی کنند که در این میان خراسان شمالی در هشت سال دفاع مقدس، سه هزار شهید تقدیم نظام اسلامی کرد؛ امیران و سردارانی همچون شهید ایرج رستمی.
شهید ایرج رستمی، سال 1320 در آشخانه چشم به جهان گشود. وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی وگسترش آتش فتنه داخلی برای همکاری و همراهی با دکتر چمران عازم مناطق عملیاتی غرب کشور شد و در جنگ های نامنظم همراه و هم رزم شهید چمران بود که سرکوب کردن قائله دهلاویه یکی از این عملیات ها بود.
سید محمد حسینی هم رزم شهید رستمی که به مدت سه ماه هم سنگر این شهید والا مقام بوده است در توصیف این شهید می گوید: شهید ایرج رستمی در صحنه مبارزه و جنگ به درجه عرفان دست یافته بود و از طریق نوشته هایش با خدا راز و نیاز می کرد و روحیه نشاط آفرین را در جبهه های نبرد حق علیه باطل نیز برای ایجاد انگیزه و روحیه بخشی به سربازان اسلام به کار می گرفت.
مقام معظم رهبری هم در سفر به استان خراسان شمالی در مهرماه 1391 این شهید را یک بزرگمرد ارتشی عنوان کردند که بسیجی وار مبارزه کرد.
رهبر معظم انقلاب با ذکر خاطره ای پیرامون مراتب مجاهدت،ایثار و شجاعت شهید رستمی فرمودند:سرتاپایش گل آلود بود، این پوتین های گل آلود، بدنش خاک آلود، صورتش خسته، ریشش بلند اما چهره را که نگاه کردم دیدم مثل ماه می درخشد، نورانی بود .روزهای قبل من این حالت را در او ندیده بودم.
همسر شهيد عفت حجاري در بيان خاطره خود از شهيد ايرج رستمي مي گويد: يكم آذرماه، روز اعزام او به جبهه بود، روزي كه بايد از خانه و خانواده جدا مي شد، به خدا توكل كرد و به نماز ايستاد، نمازش كه تمام شد با كمك عصايش برخاست و رو به من كرد و گفت، بايد بروم دشمن به خاك ميهنم تجاوز كرده ، 20 سال حقوق اين مملكت را گرفتم، حالا كه به من نياز دارند چرا نبايد بروم.
ايشان در كردستان زخمي شد و 9 ماه در بيمارستان بستري بود، با رفتن به جنگ با ايرج مخالفت كردم كه نامه از جيب بيرون آورند و گفت: نامه دكتر چمران است، ايشان خواست بيايم تهران، دشمن به خاك كشورمان تجاوز كرده، دكتر به همراه حاج آقا خامنه اي ستاد جنگ هاي نامنظم تشكيل داده اند.
سروان نامه دكتر چمران را باز كرد و شروع كرد به خواندن نامه، ' دوست عزيزم آقاي رستمي قهرمان پر افتخار ما هر وقت كه به تو فكر مي كنم از شدت شوق قلبم مي لرزد و اشك در چشمانم حلقه مي زند، اميدوارم هرچه زودتر صحت و سلامت خود را بازيابي و با هم در كوه ها، دشت ها و دره ها و در خطرناك ترين سنگر ها براي پاسداري از ايران و انقلاب فداكاري كنيم'.
سرانجام امیر ایرج رستمی ۳۱ خرداد ماه سال ۱۳۶۰ در منطقه دهلاویه چندساعت قبل از شهادت دکتر چمران به شهادت رسید.
زندگینامه این شهید والامقام و رشادت و ایثارگری هایش در کتابی با عنوان مه در مه منتشر شده است.
نویسنده: مرضیه احمدی