طرح پزشک خانواده شهری در کرمانشاه اجرا می شود
مدیرکل بیمه سلامت استان: اجرای طرح پزشک خانواده شهری در استان کرمانشاه به عنوان پنجمین استان کشور از ابتدای تیرماه آغاز می شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، مدیر کل بیمه سلامت استان کرمانشاه در نشست خبری با خبرنگاران گفت: یکی از موفقیتهای سیستمهای حکمرانی در دنیای سلامت سطح بندی خدمات و نظام ارجاع است که امکان دسترسی بهتر، کاهش مراجعات غیر ضروری به سطوح بالاتر و افزایش سرعت غربالگری بیماران را به دنبال دارد.
امید قادری افزود: اجرای طرح پزشک خانواده شهری در استان کرمانشاه به دلیل جمعیت قابل توجه حاشیه نشینی، اهمیت ویژهای دارد و حمایت بیمهای از حاشیه نشینان که فاقد هرگونه بیمه هستند یک نیاز ضروری تلقی میشود، با اجرای این طرح افراد آسیب پذیر جامعه میتوانند از خدمات رایگان صندوق بیمه همگانی سلامت بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه در کرمانشاه بیش از ۳۰۰ هزار نفر بیمه سلامت همگانی دارند که بیشتر آنها از دهکهای پایین جامعه هستند اظهار داشت: پیش از این خدمات دهی صرفا در مراکز دولتی بود که به دلیل حجم زیاد کار، خدمات ارائه شده نارضایتی افراد را به دنبال داشت وآنها گاهی مجبور به مراجعه به مراکز خصوصی بودند که هزینههای زیادی در برداشت.
اجرای طرح پزشک خانواده شهری در 9 شهرستان استان کرمانشاه
مدیر کل بیمه سلامت استان کرمانشاه با بیان اینکه این طرح در ۹ شهرستان استان اجرا میشود گفت: به جز شهرستانهای دالاهو، ثلاث باباجانی ، گیلانغرب ،روانسر و قصرشیرین در بقیه شهرستانها طرح پزشک خانواده شهری اجرا میشود.
قادری افزود: طبق بررسیهای انجام شده در بیمارستان سرپل ذهاب و جوانرود بیشترین مراجعات سرپایی به اورژانس را داشتند در صورتیکه بخش اورژانس تنها برای بیماران بدحال است،حجم انبوهی از بیماران غیر ضروری در صف انتظار کیفیت خدمات دهی به بیماران اورژانسی را کاهش میدهد.
وی با بیان اینکه با اجرای این طرح مردم میتوانند خدمات مطلوبی دریافت کنند و مراجعه به بخش اورژانس کاهش مییابد خاطرنشان کرد: پزشک خانواده در مرحله اول پس از ارزیابی اولیه بیمار برای آن ها پرونده الکترونیک سلامت تشکیل میدهد و این افراد در مراجعات بعدی با فرانشیز حداقلی در حدود ۶ هزار تومان از خدمات پزشک خانواده شهری بهره مند میشوند.
قادری افزود: از فردا به پزشکان دارای مدرک عمومی، مدرک تخصصی اطفال، پزشک تخصصی داخلی، بیهوشی، طب اورژانس ،پزشک متخصص عفونی فراخوان داده می شود که در صورت تمایل می توانند در این طرح همکاری کنند.
هزینه ۴۳۹ میلیارد تومانی بیمه شدگان سلامت در سال گذشته
مدیر کل بیمه سلامت استان کرمانشاه گفت: سال گذشته ۴۳۹ میلیارد تومان برای بیمه شدگان هزینه شد که به طور روزانه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بوده است، از این میزان ۸ درصد یعنی ۳۶ میلیارد تومان به هزینه درمان بیماران کرونایی اختصاص یافت.
قادری با بیان اینکه در استان کرمانشاه یک میلیون و ۱۸۲ هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت هستند گفت: بیش از هزار موسسه و مراکز درمانی در استان طرف قرار داد بیمه سلامت هستند.
وی گفت: در نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک طبق آخرین آمار کشوری 52/4 درصد اجرا شده است که با احتساب این شاخص رتبه ۵ کشوری را کسب کردیم.
مدیر کل بیمه سلامت استان کرمانشاه با بیان اینکه در بخش خصوصی شاخص تجویز بالای ۹۰ درصد و در بخش دولتی حدود ۴۲ درصد است گفت: عمده خدمات استان در بخش دولتی است که باید این شاخص را بتوانیم تا اخر شهریور به بالای درصد ۷۰ ارتقا دهیم.
قادری به مزایای اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک اشاره کرد و گفت: در نسخه نویسی الکترونیک مطالبات به روز پرداخت میشود.
وی خاطرنشان کرد: مطالبات نسخه نویسی الکترونیک در استان تا اردیبهشت پرداخت شده و خردادماه نیز در چند روز آینده پرداخت خواهد شد.