پخش زنده
امروز: -
با حضور دکتر مونسان مراسم تکریم و معارفه فرمانده یگان حفاظت وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی؛ مراسم تکریم سردار امیر رحمت اللهی فرمانده یگان حفاظت وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و معارفه سردار سرتیپ دوم پاسدار حسن مهری با حضور دکتر علیاصغر مونسان وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، محمد خیاطیان معاون توسعه مدیریت و منابع همچنین مدیران ستادی در سالن آمفی تئاتر وزارتخانه برگزار شد. در این مراسم فرماندهان یگان حفاظت میراثفرهنگی ۱۸ استان کشور به صورت ویدئو کنفرانس حضور داشتند.
آقای علیاصغر مونسان وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در این مراسم که امروز یکشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ برگزار شد، ضمن تبریک پیروزی با شکوه ملت بزرگ ایران در عرصه انتخابات گفت: «با وجود تبلیغات منفی دشمنان و شرایط اقتصادی ناشی از تحریم حداکثری که در تاریخ کشور نمونه آن را نداشتیم، مردم با حضور خود نشان دادند که پشتیبان نظام و کشور هستند و باید از آنها سپاسگزاری کرد. انتخابات به کشور و ملت بزرگ ایران بر میگردد و تمام این موضوعات در موضوع میراثفرهنگی جمع میشود.»
او افزود: «موضوع میراثفرهنگی هویت ملت است و فقط تاریخی و ملی نیست بلکه دینی و مذهبی هم هست. کشوری با پیشینه تاریخی پرافتخار داریم که میراثفرهنگی آن ارزشمند و گرانبهاست و نقطه اتکا و فخر ما در دنیا محسوب میشود.»
آقای مونسان تصریح کرد: «میراثفرهنگی در همه جای دنیا به ویژه کشور ما یکی از مولفههای امنیت ملی محسوب میشود که موجب همبستگی بین اقوام شده است. وظیفه ما این است از این میراث که گذشتگان به خوبی آن را حفظ کردند، نگهداری کنیم و به غنای آن بیافزاییم.»
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بیان کرد: «هر شیء تاریخی که از کشور خارج یا تخریب میشود در حقیقت یک قطعه از تاریخ کشور از بین میرود. در موزهها تنها اشیا را به نمایش نمیگذاریم بلکه تاریخ را نیز روایت میکنیم، در تمام موزههای دنیا در کنار نمایش آثار، اسناد تاریخی را نیز به نمایش میگذارند.»
او ادامه داد: «موزهها نمایشگر تاریخ یک ملت هستند در حقیقت حفاظت از اشیا در ابنیه تاریخی، حفاظت از هویت کشور و ملت است. مأموریت به این بزرگی را به تنهایی یگان حفاظت میراثفرهنگی نمیتواند انجام دهد و بر عهده نیروی انتظامی است.»
دکتر مونسان عنوان کرد: «انتخاب سردار حسن مهری انتخاب مناسب و شایستهای بود و از سردار اشتری و سردار معصوم بیگی برای این انتخاب تشکر میکنم. یگان حفاظت میراثفرهنگی بدون پشتیبانی نیروی انتظامی قطعا عملکرد بالایی نخواهد داشت.»
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: «بیش از یک میلیون سایت تاریخی شناخته شده در کشور وجود دارد اگر برای هر سایت یک مأمور در سه شیفت در نظر بگیریم نیازمند سه میلیون نفر هستیم و این نشدنی است. مأموریت سختی بر عهده یگان حفاظت میراثفرهنگی برای حفاظت از این همه آثار تاریخی کشور قرار دارد که خوشبختانه با علاقه قلبی که نیروهای یگان حفاظت نسبت به موضوع میراثفرهنگی دارند با وجود تمام مشکلات از عهده آن بر میآیند.»
او افزود: «چهار سال در خدمت سردار رحمتاللهی بودم به جز خوبی چیزی از ایشان ندیدم، فرمانده با اخلاق، خوش فکر و مقتدری بودند، در دوره او سبک مدیریت جدید و تحولات خوبی در یگان حفاظت میراثفرهنگی ایجاد شد و باید از ارتقای نوع فرم و رفتار و بالا بردن انگیزه نیروهای یگان حفاظت تقدیر کرد.»
آقای مونسان بیان کرد: «سردار رحمتاللهی جزو سرمایههای ارزشمند وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بودند و هیچ وقت از او گلهای نشنیدم. به سهم خود از تلاشهای او تشکر میکنم. به لحاظ قانونی سردار رحمتاللهی بازنشسته شدند و امکان دعوت از ایشان نبود.»
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اظهار کرد: «جا دارد از فرماندهان یگان حفاظت میراثفرهنگی استانها که همواره پرتلاش هستند تشکر کنم و برای آنها آرزوی موفقیت دارم.»
آقای مونسان خطاب به سردار مهری گفت: «پیشنهاد میکنم سندی را برای تداوم فعالیت یگان حفاظت میراثفرهنگی آماده کنید و به موضوع اجتماعی کردن یگان حفاظت میراثفرهنگی و میراث بانان بپردازید. همچنین از تکنولوژیهای روز برای حفاظت الکترونیکی با توجه به کمبود نیرو استفاده کنید و در این خصوص معاون توسعه مدیریت و منابع کمک خواهد کرد.»
او تأکید کرد: «امیدواریم در دوره سردار مهری شاهد جهش دیگری در یگان حفاظت میراثفرهنگی باشیم.»
برگزاری ۱۱ دوره آموزشی برای پرسنل بخش یگان حفاظت
آقای محمد خیاطیان در این مراسم ضمن خیرمقدم به حاضران در جلسه بیان کرد: «هدف من بیشتر خیرمقدم و تشکر از زحمات شش ساله سردار رحمت اللهی است. همچنین باید از تمام عزیزانی که از شروع همه گیری جهانی کرونا کنار ما بودند و امروز دیگر حضور ندارند از جمله مرحوم اللهیاری مدیرکل میراثفرهنگی استان اصفهان یاد کنم.»
معاون توسعه مدیریت وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در ادامه با تبریک دهه کرامت، افزود: «بیعت دوباره مردم با جمهوری اسلامی را نیز تبریک میگویم و امیدوارم دولت آینده موجب ارتقای وضعیت اقتصادی و معیشت مردم شود.»
او با اشاره به حضور شش ساله سردار رحمتاللهی در سمت یگان حفاظت میراثفرهنگی بیان کرد: «به واسطه ماموریتی که داشتم از نزدیک شاهد دغدغه ایشان برای ارتقای سطح معیشت، رفاه و دانش کسانی که در این حوزه کار میکردند، بودم.»
آقای خیاطیان تصریح کرد: «ارتقای سطح معاش و خدمات پرسنل، برگزاری ۱۱ دوره آموزشی برای پرسنل بخش یگان حفاظت، اضافه شدن دو رشته و پست تخصصی جدید، تقویت تشکیلات یگان در ساختار جدید و ایجاد اداره عملیات و تسهیلات همچنین ایجاد سامانههای مورد نیاز از جمله کارهایی بود که در این دوره با برنامهریزیهای سردار رحمتاللهی صورت گرفت.»
او فعالیت در یگان حفاظت را از سختترین کارهای وزارتخانه دانست و افزود: «سختترین کار در وزارتخانه توسط همکاران یگان حفاظت انجام میشود که در فضایی به گستردگی آسمان ایران فعالیت میکنند.»
معاون توسعه مدیریت و منابع در پایان برای ادامه مسیر سردار رحمتاللهی آرزوی موفقیت کرد و گفت: «امیدواریم سردار مهری به خوبی جای خالی سردار رحمتاللهی را پر کند و با حضور ایشان شاهد اتفاقات خوبی باشیم. من هم به سهم خود از هیچ کمکی دریغ نخواهم کرد.»
پیگیری ضابطان قضایی و جلوگیری از تخلفات در فضای مجازی
همچنین در این مراسم آقای محمدحسن طالبیان معاون میراثفرهنگی کشور گفت: «بهترین بهره را حوزه میراثفرهنگی از یگان حفاظت برده است. طی ۲۸ سال خدمت خود در حوزه میراثفرهنگی، سردار رحمتاللهی یکی از فرماندهان اخلاق مدار و کارآزموده بودند و از شخصیت ویژهای برخوردار هستند.»
او افزود: «در دوره مدیریت شش ساله سردار رحمتاللهی، انضباط بهتری در حوزه یگان حفاظت میراثفرهنگی سراسر کشور ایجاد شد. همچنین کوچکترین مسألهای در حوزه پر مسؤولیت میراثفرهنگی به ویژه در موزهها به وجود نیامد.»
آقای طالبیان تصریح کرد: «در دوره مسئولیت سردار رحمتاللهی به شبکه نیروی انتظامی وصل شدیم. او آموزش نیروهای یگان حفاظت میراثفرهنگی را در اولویت کار خود قرار داد و از حضور اساتید داخلی و بینالمللی در این خصوص استفاده کرد.»
معاون میراثفرهنگی کشور بیان کرد: «موضوع اجتماعی کردن یگان حفاظت میراثفرهنگی و بحث میراثبانان افتخاری در دوره مدیریتی سردار رحمتاللهی مطرح شد. همچنین بحث پیگیری ضابطان قضایی و جلوگیری از تخلفات در فضای مجازی در دوره مدیریت او و دکتر مونسان انجام شد.»
او افزود: «در حوزه میراثفرهنگی، سردار رحمتاللهی کارهای ماندگاری انجام دادند و در حافظه تاریخ ثبت خواهد شد.»
آقای طالبیان تصریح کرد: «امیدواریم سردار مهری فرمانده یگان حفاظت میراثفرهنگی، از تجربیات سردار رحمتاللهی در این حوزه بهره ببرد.»
در ادامه این مراسم سردار رحمتاللهی با خوشامدگویی به حاضران در جلسه و تشکر از دکتر مونسان بیان کرد: «از همکارانم در یگان حفاظت و سردار معصوم بیگی که همیشه مشکل گشای ما بوند، تشکر ویژه میکنم. همچنین برای سردار مهری آرزوی موفقیت میکنم.»
او ادامه داد: «فعالان در یگان حافظت میراثفرهنگی، گمنام و بیادعا در تمامی گستره جغرافیای کشور با کمترین توقع به پاسداری از ارزشمندترین سرمایههای فرهنگی کشور میپردازند.»
حفاظت پیش نیاز و مقدمه امنیت است
سردار رحمتاللهی دو کلمه حفاظت و امنیت را قرین یکدیگر دانست و افزود: «در بسیاری از موارد حفاظت پیش نیاز و مقدمه امنیت است و هر دو ملازمه قطعی با نگاهی اقتدارگرا دارند. من از شروع ماموریتم در میراث فرهنگی این موضوع را در دو بخش اقتدار نرم و اقتدار سخت مورد توجه قرار دادم.»
او با اشاره به مطالعه قوانین مرتبط با حوزه میراثفرهنگی، تصریح کرد: «مردمی کردن حفاظت از آثار تاریخی و میراثفرهنگی موضوعی بود که در تمامی این اسناد مورد تاکید قرار گرفته بود. بر همین اساس در اولین اقدام در ساختار مجازی یگان حفاظت اداره مشارکتهای اجتماعی را تاسیس کردیم و با جامعه مرتبط شدیم. بخش نامههای کمککننده و تسهیل کننده ابلاغ و اقدامات خوبی انجام شد.»
فرمانده یگان حفاظت میراثفرهنگی تصریح کرد: «طرح میراثبان افتخاری اقدام دومی بود که در تمام استانها به صورت ساختارمند در حال پیگیری است. راهاندازی اپلیکیشن میراثبان از دیگر اقدامات صورت گرفته است که ثبت، مستندسازی، هوشمندیاری نظارتها از قابلیتهای این اپلیکیشن است. ۸ هزار رکورد تا کنون توسط همکاران ما به ثبت رسیده است.»
سردار رحمتاللهی بخش رسانه را پل ارتباطی با جامعه عنوان کرد و افزود: «همکاران ما در روابط عمومی تصدیق میکنند که من معتقد به پاسخگویی هستم. زیرا پاسخگو بودن موجب تقویت تعاملات اجتماعی میشود و این موضوع را در یگان جاری کردیم.»
او در ادامه به بخش اقتدار سخت به معنی برخورد قهری و برخوردهای قانونی اشاره کرد و گفـت: «ما قصدمان برخورد مسئولانه بود که شائبه عملکرد منفعلانه به دستگاه منتصب نشود که در این مسیر اقدامات خوبی انجام شد. در مطالعاتم به این مورد برخوردم که با وجود قوانینی که وجود دارد یا مطالبهگری صورت نمیگیرد و یا بعضا در برخی موارد از آثار بازدارندگی لازم برخوردار نیستند. در این مورد به صورت یکپارچه در استانها اقداماتی انجام دادیم که نتایج خوبی هم داشته است.»
او به تصویب قانون فلزیاب در سال ۷۹ اشاره کرد و گفت: «ضمانت اجرایی پیشبینی شده برای این قانون با وجود یک ماده و سه تبصره صرفا ضبط دستگاه فلزیاب بود که از بازدارندگی کافی برخوردار نبود. در این چند سال دو هزار و ده دستگاه فلزیاب کشف و ضبط شده و همچنان شاهد حفاران غیر مجاز هستیم. بررسیهای زیادی در این مورد انجام دادیم، امکان قانونگذاری مجدد محال بود، اما تصورم این بود با استناد به قانون قاچاق کالا و ارز فلزیاب را میتوان جز کالاهای مجاز مشروط تلقی کنیم. مرجع استعلام وزارت صمت بود با پیگیریها انجام شده از این طریق توانستیم احکام خوبی را برای پروندههای مربوط بگیریم.»
سردار رحمتاللهی در ادامه به انواع جرایم علیه میراثفرهنگی در فضای مجازی اشاره کرد و افزود: «جایی که تعرض شود به حریم قانونی یک دستگاه باید برخورد محکمی شود که در فضای مجازی شاهد این موارد بودیم و برخوردهای محکمی با مجرمین فضای مجازی انجام شد.»
او در ادامه گفت: «دادستان کل به ضابط بودن نهادهای ما به این دلیل که قانون خاص نداشتیم اعتقادی نداشت، بر همین اساس به استناد مصوبه شورای عالی مربوط به امنیت ملی در سال ۷۳ را ارائه دادیم و نهایتا آییننامه حفاظت از میراثفرهنگی که مهمترین سند مورد استناد برای ما محسوب میشود، تنظیم شد.»
فرمانده یگان حفاظت میراثفرهنگی به امضای تفاهمنامه با دانشگاه نیروی انتظامی اشاره کرد و گفت: «بر اساس این تفاهمنامه ۱۶ عنوان پایان نامه در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ارائه دادیم و دو جلد کتاب هم توسط همکاران در یگان حفاظت تالیف شد.»
او در ادامه گفت: «بیش از ۳۰۰ موزه در کشور تحت حفاظت یگان قرار دارد که حتی شروع به جرم ناموفق هم نداشتیم. بیش از ۱۹۰ هزار شی تاریخی و اشیا بدل نیز توسط همکاران ما کشف شده که ۹۱ هزار قلم اصیل و مربوط به دورههای مختلف تاریخی بوده است.»
سردار رحمتاللهی در پایان از دکتر مونسان به خاطر حمایت و اعتمادی که کرد تشکر میکنم.
بخشی از امنیت، مراقبت از میراثفرهنگی ملموس است
سردار مهدی معصوم بیگی رئیس پلیس پیشگیری ناجا ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم فریدون الهیاری مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اصفهان در ادامه گفت: «برخی از موضوعات مانند امنیت بیبدیل هستند و برای آن جایگزینی وجود ندارد، زمانی قدر آن شناخته میشود که وجود نداشته باشد.»
او افزود: «یکی از موضوعاتی که در فرهنگ بسیار خوب ما از آن به عنوان نعمت یاد میشود، نعمت امنیت است. نیروی انتظامی پرچمدار امنیت عمومی است و این امنیت در دسترس همگان قرار دارد.»
سردار معصوم بیگی تصریح کرد: «وجود امنیت، تضمینکننده همه بسترهای رشد، توسعه و تعالی است، هرجا امنیت دچار اخلال شود تمام ارکان مرتبط با جامعه با مشکل روبرو میشود. مردم قدردان نیروی انتظامی هستند به فضل خدا با مجاهدتهای نیروی انتظامی در کشور ما امنیت وجود دارد.»
رئیس پلیس پیشگیری ناجا گفت: «بخشی از امنیت، مراقبت از میراثفرهنگی ملموس است که بر عهده وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به طور مشخص یگان حفاظت میراث فرهنگی است.»
او افزود: «سردار رحمتاللهی به خوبی توانست از ظرفیت مردمی و میراثبانان، هوشمندسازی برای حفاظت بیشتر، توانمندسازی کارکنان یگان حفاظت میراثفرهنگی از نظر دانشی و مهارتی و ظرفیتهای پنهان قانونی و خاموشی که در قوانین و مقررات وجود داشت، استفاده کند.»
سردار معصوم بیگی بیان کرد: «اقدام دیگری که در دوره مدیریت سردار رحمتاللهی انجام شد، اتصال یگان حفاظت میراثفرهنگی کشور به ابرقدرتمندی به نام نیروی انتظامی است. بخشی از ماموریت یگان حفاظت بدون این اتصال امکانپذیر نبود. به دلیل عقبه مدیریتی که سردار در نیروی انتظامی داشتند به فوریت این اتصال انجام شد.»
رئیس پلیس پیشگیری ناجا اظهار کرد: «سردار رحمتاللهی یکی از سرمایههای جدی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بود. فعالیتهای او در کنار حمایتهای دکتر مونسان و معاونان او موجب شده بود تا سردار به خوبی مأموریتهای خود را به نحو احسن انجام دهد.»
او ادامه داد: «بیش از ۳۰ سال است که سردار رحمتاللهی را میشناسم و از بهترینهای نیروی انتظامی هستند. او فردی خلاق و توانمند است از زحمات او و همکارانش در سراسر کشور تشکر و قدردانی میکنم. برای جایگزینی او فکر کردیم و در نهایت با توجه به شایستگیهای سردار مهری در تعامل با دکتر مونسان او را به عنوان فرمانده یگان حفاظت میراثفرهنگی و گردشگری انتخاب کردیم.»
ارتقا و تکمیل طرح میراثبانان افتخاری در راستای جلب مشارکت همگانی از برنامههای یگان حفاظت میراثفرهنگی خواهد بود
سردار حسن مهری فرمانده یگان حفاظت وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ضمن تبریک دهه کرامت و ولادت با سعادت امام رضا (ع) و تشکر از حسن اعتماد دکتر مونسان، سردار اشتری و سردار معصومبیگی برای این انتخاب در ادامه بیان کرد: «امیدوارم بتوانم در وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تأثیرگذار باشم.»
او افزود: «بر کسی پوشیده نیست که بدون توجه به گذشتگان نمیتوان در ساختن آینده و خلق نوآوری مشارکت فعال کرد. میراثفرهنگی نبوغ خلاقانه مردمی است که در گذشته دور و نزدیک و در زمان حال زندگی کردهاند و میکنند.»
فرمانده یگان حفاظت وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تصریح کرد: «میراثفرهنگی صرفنظر از ابعاد کالبدی، ابعاد دیگری نیز دارد که ارزشهای تاریخی، فرهنگی، هنری و تمام ارزشهای غیرمادی را با خود حمل میکند.»
سردار مهری ادامه داد: «اهمیت این مسئله به این دلیل بوده که هر اثر دارای شخصیت، ارزش، نقش تاریخی، بیان فرهنگی و… است. تمامی این موارد بخشهایی از بنا هستند که به آن هویت میبخشند و آن را زنده نگاه میدارند تا عمل حفاظت معنا پیدا کند و از آنجا که آثار تاریخی به مثابه یک اثر میراثفرهنگی بیش از مادیت و قدمت، حامل ارزشها و پیامهای انسانی هستند، همواره صیانت از آنها موضوعیت داشته است.»
او تصریح کرد: «کشورمان به دلیل پیشینه تاریخی بسیار غنی که دارد، یکی از معدود کشورهایی است که آثار باستانی و میراثفرهنگی بسیار ارزشمندی دارد. این همه آثار فرهنگی متعدد و ابنیه تاریخی ارزشمند پر افتخار ایران نیاز به حفظ و حراست دارند، بیشک یکی از وظایف اصلی یگان حفاظت میراثفرهنگی همین موضوع است.»
فرمانده یگان حفاظت وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: «یگان حفاظ میراثفرهنگی در راستای رسالت خود در حفاظت از میراثفرهنگی کشور سعی خواهد کرد در زمینه ارتقای امنیت اماکن تاریخی و موزهها که محل نگهداری اشیای ارزشمند است، اقدام کند.»
او ادامه داد: «از آنجا که سرمایه انسانی ارزشمندترین سرمایه هر سازمان است، رویکرد من به بحث توسعه منابع انسانی و تأمین معیشت همکاران در این حوزه مهم خواهد بود و از هیچ تلاشی در این حوزه دریغ نخواهم کرد.»
فرمانده یگان حفاظت وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی عنوان کرد: «امیدوارم با کمک خدا بتوانیم وظایف امنیتی، حفظ و حراست از میراثفرهنگی کشور را در چارچوب قوانین و مقررات بهدرستی انجام دهم و با تعامل سازنده با ارکان وزارتخانه بتوانم در زمینه حفاظت از میراثفرهنگی موثر باشم.»
آموزش همگانی برای حفظ میراثفرهنگی از طریق رسانهها و بالا بردن فرهنگ نگهداری از آثار باستانی از عوامل مهم حفاظت از میراثفرهنگی است
او افزود: «میراثفرهنگی به عنوان سرمایه ملی است و حفظ میراثفرهنگی وظیفه همگانی و همیشگی است. همچنین آموزش همگانی برای حفظ میراثفرهنگی از طریق رسانهها و مطبوعات و بالا بردن فرهنگ نگهداری از آثار باستانی از عوامل مهم حفاظت از میراثفرهنگی است.»
سردار مهری تأکید کرد: «ارتقا و تکمیل طرح میراثبانان افتخاری در راستای جلب مشارکت همگانی از برنامههای یگان حفاظت میراثفرهنگی خواهد بود که با تعامل فکری بتوانیم این طرح مهم را اجرایی و کمک بزرگی به حفظ و حراست از اماکن و آثار میراثفرهنگی کنیم.»
فرمانده یگان حفاظت وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: «من و همکارانم سعی خواهیم کرد تا مانند ادوار گذشته در یگان حفاظت میراثفرهنگی بازوی اجرایی مناسبی برای تحقق و ارتقای مأموریتی وزارتخانه در سه حوزه تخصصی آن باشیم.»
در پایان مراسم دکتر مونسان با اهدای لوح تقدیر از زحمات سردار رحمتاللهی تشکر کرد.
همچنین حکم انتصاب سردار حسن مهری به عنوان فرمانده یگان حفاظت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به مدت سه سال به امضای سردار اشتری توسط سردار معصوم بیگی رئیس پلیس پیشگیری ناجا اهدا شد.
در ادامه نیز سردار معصوم بیگی لوح سپاس به سردار رحمتاللهی اهدا کرد.