پخش زنده
امروز: -
رئیس دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: یکی از مهمترین سلاحها برای کنترل همهگیری بیماری کرونا در کنار رعایت کردن شیوه نامههای بهداشتی تزریق واکسن است که زنجیره انتقال ویروس را متوقف میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، دکتر سهیل افرازی بیان کرد: ایمنی زایی واکسنها حدود ۲ تا ۳ هفته بعد از تزریق نوبت دوم واکسن کامل میشود و لازم است تا آن زمان فرد به صورت دقیق شیوه نامههای بهداشت فردی را رعایت کند.
وی افزود: واکسینه شدن کامل فرد باعث کاهش چشمگیر خطر ابتلا به نوع شدید کووید -۱۹ و همین طور مرگومیر و آسیبهای ناشی از آن میشود، ولی ازآنجاکه فرد واکسینه شده میتواند به شکل خفیف آن مبتلا گردد و یا ناقل بدون علامت باشد لازم است تا زمانی که اکثریت قریب به اتفاق جامعه واکسینه نشدهاند رعایت دقیق پروتکلها را در دستور کار خود قرار دهد.
افرازی گفت: واکسنهای موجود در ایران که تحت نظارت سازمان غذا و دارو مجوز واردات دریافت نمودهاند شامل واکسنهای اسپوتنیک ۵ (تولید روسیه)، استرازنکا (تولید کره جنوبی)، سینوفارم (تولید چین)، کووکسین بهارات (هند) است.
وی ادامه داد: انواع واکسنهای تجاری کووید -۱۹ غیرقابل تعویض است و فرد بعد از دریافت نوبت اول واکسن حتماً باید از همان نوع واکسن در نوبت دوم استفاده نماید. فاصله دوز اول و دوم واکسن در برندهای مختلف متفاوت است که در مورد واکسنهای اسپوتنیک (فاصله بین دو نوبت ۲۸ روز است که در شرایط خاص امکان فاصلهگذاری بین ۲۱ تا ۹۰ روز هم امکانپذیر است.)، کووکسین و سینوفارم ۲۸ روز و برای واکسن آسترازنکا ۱۲ هفته است.
دکتر افرازی تأکید کرد: با توجه به اینکه واکسیناسیون کووید-۱۹ در کشور ما در حال حاضر برای عموم مردم فقط از طریق مراکز بهداشتی و درمانی که زیرمجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند صورت میپذیرد، افراد از تزریق هرگونه واکسن در خارج از مجاری قانونی جدا خودداری نمایند.