پخش زنده
امروز: -
مدیرمسئول روزنامه کیهان با اشاره به حضور پرشور مردم در انتخابات, آن را حماسه بزرگ دانست و افزود: با توجه به شرایط خاص این دوره, حماسه ای که این بار آفریده شد به مراتب برتر و قابل تبلیغ تر از انتخابات پیشین است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای حسین شریعتمداری با حضور در «برنامه نگاه یک» شبکه یک سیما با اشاره به اینکه میزان آراء نسبت به دفعات گذشته متفاوت بود, اضافه کرد: اما هر چیزی را باید در جای خودش ارزیابی کرد؛ آن چیزی که این بار اتفاق افتاد, اگر نگوییم یکی از سرنوشت سازترین و با اهمیت ترین انتخابات ریاست جمهوری در طول حیات مقدس جمهوری اسلامی ایران بوده است؛ حداقل می توانیم بگوییم یکی از برترین ها و با اهميت ترین ها بود.
وی ادامه داد: با چیزی شبیه جنگ احزاب روبرو بودیم. در جنگ احزاب یا همان خندق که در صدر اسلام اتفاق افتاد, همه جریانات مخالف پیامبر خدا و اسلام, اختلافات خود را کنار گذاشتند و به دشمن اصلی خود یعنی اسلام پرداختند و علیه آن متحد شدند بنابراین در جریان جنگ احزاب همه آمده بودند.
آقای شریعتمداری اضافه کرد: در جریان انتخابات اخیر هم، همه دشمنان آمده بودند؛ از جمله دشمنان تابلودار اصلی که علنی وارد صحنه شده تقریباً از یک تا دو سال پیش به میدان آمده بودند.
این روزنامه نگار و کارشناس سیاسی با اشاره به ارتباط مشکلات مردم با صندوق های رأی گفت: زمانی که مردم, مشکلات عدیده ای را می بینند و احساس می کنند که کاری برای آن نمی شود, دو حالت در ذهنشان احتمال وجود دارد؛ یا احساس می کنند که نمی خواهند کاری را انجام دهند و یا احساس می کنند نمی توانند کاری را انجام دهند؛ در هر دو حالت به یأس و ناامیدی می رسند.
آقای شریعتمداری افزود: مردم ما با این مشکل به شکل عدیده و پر دامنه روبرو بودند؛ در کنار آن, زمزمه های پنهان و نیمه پنهانی را داشتیم که سعی می کردند مردم را ناامید کنند و به نامیدی ها دامن بزنند.
وی با اشاره به این که در کنار همه این مسائل، کرونا هم بود، افزود: کرونا, جهان را به هم ریخت و مانع از تجمعات است و مسافرت های نامزدها و حضور آدم ها را هم با مشکل روبرو کرد.
آقای شریعتمداری ادامه داد: در انتخابات فرانسه اعلام شد که 20 درصد از کاهش مشارکت به علت کروناست و در کشور ما هم از حدود یک ماه پیش اعلام شده بود که کرونا حداقل 11 درصد در کاهش میزان مشارکت در انتخابات مؤثر خواهد بود و این واقعیت است.
وی افزود: در چنین وضعیتی و در کنار رجز خوانی های دشمنان و توطئه های آشکار و پنهان, چنین اتفاقی افتاد؛ در این مسیر سنگلاخ حرکت کردیم و اگر همه این مسائل را کنار هم بگذاریم حماسه ای که این بار آفریده شد به مراتب برتر و قابل تبلیغ تر از انتخابات پیشین است.
مردم و نظام؛ پیروز بزرگ انتخابات
مدیرمسئول روزنامه کیهان با بیان اینکه پیروز بزرگ این انتخابات و حماسه, مردم و نظام بودند, گفت: اکنون نوبت مسئولان است تا وظایف خود را انجام دهند.
آقای حسین شریعتمداری در ادامه برنامه «نگاه یک» با اشاره به این که دموکراسی و مردم سالاری در کشورمان در مقایسه با کشورهای منطقه از درجه بالایی برخوردار است و در برخی کشورهای منطقه حتی نمی دانند صندوق رأی چیست، افزود: عربستان , 40 نوجوان زیر 18 سال محکوم به اعدام با شمشیر دارد و زمانی که دبیر کل سازمان ملل به این مسأله اعتراض کرد, عربستان, سازمان ملل را به قطع کمک های مالی تهدید کرد و آقای ”گوترش“ نه تنها از بیانیه خود عقب نشست بلکه عربستان را رئیس کمیته حقوق بشر سازمان ملل کرد.
وی ادامه داد: از امثال سازمان ملل چه انتظاری داریم؟ در کشور ما کوچکترین اتفاق را بزرگ جلوه می دهند اما در کشورهایی مانند فرانسه که در یک شب, هزار خودرو را آتش می زنند پوشش خبری نمی دهند و آن را کوچک جلوه می دهند.
آقای شریعتمداری در پاسخ به این پرسش که چرا دیگران تا این اندازه بر روی ایران تمرکز رسانه ای دارند؟ گفت: علت آن این است که قطب بندی جهان را به هم زدیم و دشمنی ها از این جا ریشه می گیرد.
وی افزود: این بار بیشترین بحث علیه انتخابات ما انجام شد و تقریباً هیچ رسانه خارجی نبود که این کار را نکرده باشد.
این روزنامه نگار اضافه کرد: در منطقه ما هیچ کشوری مثل ما نیست و رسانه های خارجی به آنها نمی پردازند و این نشان دهنده اهمیت جمهوری اسلامی است.
آقای شریعتمداری با اشاره به این که انقلاب ما به دیگر کشورها صادر شده است، گفت: دشمنی ها به علت جایگاه ویژه کشور ماست.
وی گفت: پیروز بزرگ این انتخابات و حماسه, مردم و نظام بودند و این نشان دهنده این است که مردم پای کار هستند و در صحنه حضور دارند و اکنون نوبت مسئولان است تا وظایف خود را انجام دهند.
آقای شریعتمداری افزود: خواست مردم؛ خواست ایده آلی آن چنانی هم نیست، دلیلی ندارد قیمت مسکن هفت برابر شود یا قیمت جنس ها هر روز افزایش یابد و ارزش پول ملی تا این اندازه سقوط کند؛ همه این ها راهکار دارد.
وی گفت: البته این توقع به جایی نیست که دولت جدید بلافاصله پس از روی کار آمدن, همه مشکلات را حل کند؛ مشکلاتی که پدید آمده است و وضعیتی را که دولت جدید باید تحویل بگیرد؛ رفع این مشکلات زمان می برد و به هماهنگی همه دستگاه ها و همراهی و همدلی مردم نیاز دارد.
مدیرمسئول روزنامه کیهان اضافه کرد: همین اندازه که مردم ببینند کارهایی انجام می شود، نه این که احساس کنند کسی به فکر آنها نیست.
آقای شریعتمداری گفت: حل مشکلات نباید به کندی انجام شود و به قول حضرت آقا، باید کار جهادی انجام شود.
او ادامه داد: جزو شش کشور جهان هستیم که توانستیم واکسن کرونا را تولید کنیم و این کار توسط جوان هایی با میانگین سنی حدود 26 تا 27 سال انجام شده است؛ این موضوع نشان می دهد توانمندی در کشورمان وجود دارد اما باید این توان داخلی را به کار بگیریم.
وی با اشاره به مشارکت گسترده ایرانیان مقیم خارج از کشور در انتخابات افزود: آن ها نوعی غیرت، شجاعت، میهن دوستی، اسلام و انقلاب دوستی از خود نشان دادند.
آقای شریعتمداری اضافه کرد: غالب افرادی که برای رأی دهندگان ایرانی مقیم خارج, مزاحمت ایجاد کردند از طریق سرویس های اطلاعاتی تغذیه می شوند و این چیز پنهانی هم نیست و نقاب از چهره آنها فرو افتاده است.
وی در پاسخ به این پرسش که حضور پرشور مردم در انتخابات چه امکانی را برای دولت منتخب فراهم می کند؟ گفت: یکی از نیازهای دولت, پشتوانه مردمی است تا در فراز و نشیب ها همراه و همدل باشند.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: تعداد بالای آرای این دوره از انتخابات با توجه به شرایط خاص این دوره از جمله وجود کرونا و مشکلات و گرانی, نشان دهنده این است که رئیس جمهور منتخب از پشتوانه بسیار قوی برخوردار است.
آقای شریعتمداری اضافه کرد: نامزدهایی هم که رأی نیاوردند بسیار نجیبانه برخورد کردند و این مسائل, دشمنان بیرونی را ناامید می کند.
او با اشاره به این که سیاست خارجی به پشتوانه داخلی نیاز دارد، گفت: این پشتوانه قوی موجب می شود که مذاکره کنندگان ما با اتکا به آن بتوانند مذاکره کنند؛ اگر این پشتوانه را نداشته باشند طرف های مذاکره، آنها را تحویل نمی گیرند.
آقای شریعتمداری افزود: وقتی حریف احساس کند حربه اش مؤثر بوده است، از آن دست بر نمی دارد.
وی با بیان این که درگیری ما با آمریکا, ماهوی است، اضافه کرد: زمانی که در حاکمیت بر اسلام ناب ظلم ستیز اصرار می ورزیم، دشمن و نظام سلطه را در مقابل خودمان قرار می دهیم بنابراین باید به این نکته توجه داشته باشیم.
درگیری ایران و آمریکا ماهوی است
مدیر مسئول روزنامه کیهان گفت : درگیری ایران و آمریکا درگیری ماهوی است.
حسین شریعتمداری در استودیو نگاه یک شبکه اول سیما افزود: مادامی که در حاکمیت بر اسلام ناب اصرار می ورزیم دشمن و نظام سلطه را در مقابل خود خواهیم دید. این درگیری درگیری ماهوی است.
او ادامه داد : حضرت امام هم در این خصوص تعبیر زیبایی دارند و میفرمایند آمریکا شیطان بزرگ است در حال حاضر ما با آمریکا طرفیم و باید بدانیم چه کسی در مقابل ما ایستاده تا زمانی که آمریکا در مقابل ما ایستاده است و می دانيم که اگر حربه ای دستش بیاید استفاده می کند.
او برای مثال به موضوع تحریمها اشاره کرد و افزود مقام معظم رهبری چندی پیش اشاره کرده و فرمودند تحریم که به دست آمریکاییها است و آنها از این عمل دست نمیکشند پس وظیفه ما این است که تحریمها را خنثی کنیم وقتی که ما دست به خنثی سازی بزنیم این دشمن است که در مقابل ما سر خم می کند.
او برای تاکید این موضوع مثالی آورد و گفت : ما برای رادیوداروهای مان نیازمند اورانیوم ۲۰ درصد غنی شده بودیم این محصول در کشورمان تمام شده بود و خارجی ها به ما نمی دادند تا اینکه خودمان توانایی ساخت آن را به دست آوردیم بعداً خارجی ها گفتند ما حاضریم که اورانیوم غنی شده ۲۰ درصد را به شما بدهیم اما آن موقع دیگر ما نیاز نداشتیم چرا که خودمان تولید کردیم.
شریعتمداری در خصوص تحریم بنزین گفت: وقتی ما را تحریم کردند با تلاش و توان بومی کشورمان توانستیم تا بنزین را در ستاره خلیج فارس جنوب کشور به تولید برسانیم و در حال حاضر توانایی صادر کردن آن را به سایر کشورها هم داریم روی هم رفته این ما هستیم که باید دشمن را به دنبال خودمان بکشانیم نه اینکه دشمن ما را به دنبال خود بکشاند دشمن زمانی که احساس کند ما به چیزی نیاز داریم اقدام به کشاندن ما به دنبال خود میکند. اما زمانی که ما نیازمان را با تکیه بر توانایی بومی و داخلی کشورمان تامين کنیم دست دشمن خالی می ماند اگر هم در حال حاضر صحبت از جنگ و این حرفها می زنند این گفته ها قمپوزی بیش نیست.آمریکاییها برای مهار ما همه برگه های خود را بازی کرده و حالا به گزینه اقتصادی رسیده اند که البته این هم قابل حل است.
او افزود: در حال حاضر غالب کشورهای دیگر از ایران الگو میگیرند ایران نه تنها در منطقه بلکه در جهان به عنوان یک الگو محسوب می شود بنابراین وقتی کشورهایی که ایران را الگوی خود قرار داده اند می بینند که ما پای کار و پای انقلاب مان ایستاده ایم طبیعی است که آنها هم احساس قدرت می کنند که می توانند مانند ما ایستادگی کنند و احساس می کنند که این الگوی یعنی ایران میتواند الگویی ماندگاری باشد.
حسین شریعتمداری به ذکر خاطره ای از فهمی هویدی نویسنده مصری پرداخت و گفت: در یکی از دفعاتی که او به ایران آمد نظرش را در رابطه با فتنه 88 پرسیدم گفت وقتی که دیدیم همه آمدند یعنی اوباما و تونی بلر و سایرین رسماً وارد بازی فتنه گران شدهاند ما گفتیم که کار ایران تمام است فتنه گران به خاطر اینکه کار را تمام شده می دیدند پیروزی خود را اعلام کردند اما بعد از اینکه اتفاق ۹دی پیش آمد و غلبه نظام را دیديم اولین اتفاقی که افتاد این بود که ما هم احساس کردیم که ما هم می توانیم بنابراین این اتفاق ، خود گویای یک الگوگیری روشن و واضح از ایران است.
شریعتمداری در خصوص مناسبات سیاسی و تبریکات مسئولین و حتی سایر نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری کشورمان پس از پیروزی آقای رئیسی در انتخابات گفت: تمام نامزدهای حاضر در رقابت به اقاي رئيسي تبریک گفتند و این یک نوع همدلی و اتفاقی است که ما در خیلی از جاهای دیگر نداریم یعنی دیگران رقابت شان با خصومت و دشمنی همراه است یک نمونه اش آمریکا، بعد از انتخابات اخیر آمریکا هنوز هم در این کشور شاهد درگیری هایی هستیم همین دیروز وزیر دفاع آمریکا که البته به وزیر جنگ شباهت دارد میگفت اصلیترین تهدید ما تهدید تروریستی داخلی است منظور از تروریست های داخلی، از درگیری برگشته های داعشی نیست بلکه منظورش طرفداران ترامپ است ما هر چند وقت یک بار شاهد آن هستیم که طرفداران ترامپ میآیند و شلوغ کاری راه می اندازند و جالب اینجاست که مسلح هم هستند.
بنابراین آنچه در اینجا رخ میدهد اصلا قابل مقایسه با آنجا نیست ،اینجا آنچه روی می دهد مملو از نجابت و همدلی است البته طبیعی است که آدمها اختلاف نظرهایی هم داشته باشند، مادامی که اختلاف نظرها را دارند ولی در حوزه خود نظام و منافع ملی و خواست مردم حرکت میکنند هیچ دشواری در کار نخواهد بود.همیشه هر جا که همدلی و در کنار یکدیگر بودن وجود داشته باشد همه مشکلات حل می شود مخصوصا که در کشور ما یک عبرت هم روی داده و این که همه دیدند که دشمنان بیرونی مسئله شان مسئله موجودیت نظام جمهوری اسلامی است.
مدیرمسئول روزنامه کیهان در خصوص مسئولیت و وظایف برگزیدگان انتخابات شورای شهر و روستا و همینطور رئیسجمهور کشورمان گفت: وظایف و مسئولیتهای برگزیدگان انتخابات شورای شهر و روستا ، چهارچوب و اصولی مشخص و معین دارد و انتظار از آنها هم باید در حد و چهارچوب وظایف و مسئولیت های آنها باشد.
البته درباره این موضوع هم درستکاری هایی بوده و هم تخلفاتی در سال های اخیر شکل گرفته برای مثال اعضای شوراهای چندین شهر و روستا به سبب ایجاد فساد اقتصادی شناسایی و برکنار شده اند بنابراین به عنوان اولین موضوع میتوان نظارت را عاملی بازدارنده بر تخلفات و نادرستی ها دانست، نظارت باید مستمر باشد نباید طوری باشد که فسادي اتفاق بیفتد و سپس برای حل آن اقدام شود.
او در ادامه به وظایف دولت اشاره کرد و افزود : یکی از ویژگی های اخلاقی آقای رئیسی آن بود که اخلاق اسلامی وي جاذبه خاصي داشت او در اوج مذاکرات وقتی مورد سوال قرار می گرفت با اینکه می دانست برخی را بازداشت و به زندان انداخته است ولی به سبب برخی ملاحظات، اسامی آنها را نمی برد یکی دیگر از ویژگی های بزرگ وي این است که کارنامه دارد، باید بدانیم که برنامه به تنهایی کافی نیست برنامه را که تحت پایان نامه و غیره پشت دانشگاه تهران هم می فروشند، کارنامه آقای رئیسی را بسیاری از مردم دیده و درک کردند و این خود ایجاد امیدواری می کند زیرا با تلاشهای انجام گرفته در دستگاه قضا ، موفق شد ظرف یک سال ۲۰۰۰ کارخانه و مرکز بزرگ تولید را احیا کند و هزاران هزار میلیارد از اموال به غارت رفته برگشته است، این خود امید می آفریند .
شریعتمداری در پایان یکی از مسائل مهم کشور مان را اقتصاد و پرداختن به فساد های موجود در اقتصاد عنوان کرد و افزود: آقای رییسی در این بخش ورود و با مفسدین برخورد کرده است آن هم بدون ملاحظه اینکه فلانی برادر فلانی است یا خیر، وي در همه موارد برخوردهای حساب شده انجام داده و خواهد داشت .