تولید ۶۰ هزار تن توت فرنگی در کردستان
با پایان فصل برداشت، بیش از ۶۰ هزار تن توت فرنگی در کردستان تولید شده است.
به گزارش
خبرگزای صداوسیمامرکز کردستان، مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: بیش از ۶۰ هزار تن توت فرنگی در کردستان تولید شده است.
زاهد حاجی میرزایی با اشاره به حجم تولید توت فرنگی در استان بیان کرد: در استان کردستان ۶۰ هزار تن توت فرنگی تولید شد که این مقدار بیش از ۷۰ درصد میانگین تولید در کشور است.
حاجی میرزایی گفت: شرایط آب و هوایی، آب سالم و با منبع چشمه، فرهنگ صحیح استفاده حداقلی و در زمان مناسب از نهادهها سبب شده است که توت فرنگی کردستان دارای طعم و مزه بسیار مناسب باشد.
وی افزود: از سال ۱۳۴۶ که کشت و کار توت فرنگی در قطعات کوچک در استان مرسوم و توسعه یافته است اقداماتی مانند معرفی ارقام جدید و اصلاح شده، تغییر در سیستم کشت، تحویل و نصب دستگاههای پر کولینگ، آموزش شیوههای جدید داشت، تغییر در بسته بندی و نحوه عرضه برای تقویت این محصول در کردستان انجام شده است.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: عملکرد ۲۵ الی ۳۰ تن در هکتار برداشت توت فرنگی باعث شده تا این محصول کشاورزی استان نیاز بیش از ۷۰ درصد توت فرنگی را تأمین کند.
حاجی میرازیی گفت: هم اکنون در استان ارقام هیبریدی با عملکرد بالا در دست تولید است که از نظر طعم و مزه مشابه همان رقم قبلی است.
بخش عمدهای از توت فرنگی کردستان مربوط به شهرستان سنندج با ۶۳ درصد سطح زیرکشت و ۵۵ درصد از کل تولید استان است و شهرستانهای کامیاران، مریوان و سروآباد هم به ترتیب در جایگاههای بعدی تولید این محصول قرار دارند.