پخش زنده
امروز: -
در حالی که بسیاری از کشورها برای فراهم کردن واکسن کافی برای مردم خود با مشکل رو به رو هستند، شمار جان باختگان کرونا در سراسر جهان از مرز چهار میلیون تن عبور کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ، بر اساس آماری که خبرگزاری رویترز روز جمعه ارائه کرد، در حالی که بسیاری از کشورها برای فراهم کردن واکسن کافی برای مردم خود با مشکل رو به رو هستند، شمار جان باختگان کرونایی در سراسر جهان روز پنجشنبه از مرز چهار میلیون تن عبور کرد.
گرچه موارد ابتلا به کووید-۱۹ و شمار موارد مرگ و میر در کشورهایی مانند آمریکا، انگلیس و فرانسه کاهش یافته است، بسیاری از کشورها با کمبود واکسن رو به رو هستند. این در حالی است که نوع دلتا ویروس کرونا که در ابتدا در هند کشف شد، در سراسر جهان گسترش یافته است.
بر اساس تحلیلی که خبرگزاری رویترز ارائه داد، از زمانی که شمار جان باختگان کووید-۱۹ به دو میلیون تن رسید، بیش از یک سال میگذرد و برای آنکه دو میلیون دیگر به شمار قربانیان کرونایی افزوده شود، فقط ۱۶۶ روز باقی مانده است.
پنج کشور از جمله آمریکا، برزیل، هند، روسیه و مکزیک بالاترین میزان مرگ و میر را ثبت کرده اند. این پنج کشور حدود ۵۰ درصد از کل مرگ و میر سراسر جهان را شامل میشوند. پرو، مجارستان، بوسنی، جمهوری چک و جبل الطارق با توجه به تعداد جمعیت خود، بیشترین میزان مرگ و میر را گزارش داده اند.
بر اساس تحلیل رویترز، کشورهای آمریکای لاتین با ۴۳ مورد آلودگی در هر ۱۰۰ نفر جمعیت، با بدترین موج همه گیری از ماه مارس رو به رو شده اند. نه کشوری که بیشترین میزان مرگ و میر را طی هفته اخیر گزارش کرده اند، همه جزء کشورهای آمریکای لاتین هستند.
بیشترین بیماران ۲۵ تا ۴۰ ساله مبتلا به کووید-۱۹ در بیمارستانهای بولیوی، شیلی و اروگوئه بستری هستند. در شهر سائوپائولو برزیل، ۸۰ درصد بیماران در بخشهای مراقبت ویژه بیمارستانها بستری هستند.
مرگ و میرهای سرسام آور موجب اشباع ظرفیت مراکز سوزاندن اجساد در کشورهای در حال توسعه شده است و بسیاری از کشورها مجبور شده اند وسعت گورستانها را افزایش دهند.
هند و برزیل در رأس کشورهایی قرار دارند که به طور متوسط در طول یک هفته بیشترین میزان مرگ و میر روزانه را ثبت میکنند. این دو کشور همچنان با مشکل سوزاندن اجساد و کمبود فضا برای دفن فوت شدگان رو به رو هستند. بر اساس آماری که رویترز ارائه کرده است، در هند از هر سه بیمار کرونایی که روزانه گزارش میشود، یک نفر به کام مرگ فرو میرود.
بسیاری از کارشناسان حوزه سلامت بر این باورند که آمار رسمی مرگ و میر در سطح جهانی بسیار بالاتر است؛ به طوری که سازمان جهانی بهداشت (WHO) ماه گذشته اعلام کرد شمار جان باختگان "به طور گستردهای کمتر از آمار واقعی گزارش شده است".
ایالت بیهار هند هفته گذشته پس از کشف هزاران مورد ابتلا به کرونا که گزارش نشده بود، در شمار مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ بازنگری و آمار بالاتری گزارش کرد. این مسئله بر نگرانیها در مورد تلفات که به مراتب بیشتر از آمار رسمی اعلام شده در هند باشد، دامن زده است.
از کشورهای ثروتمندتر خواسته شده است تا با اهدای واکسن به کشورهای فقیرتر که با کمبود واکسن کووید-۱۹ رو به رو هستند، تلاش خود را برای کنترل همه گیری دو چندان کنند.