پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی اعلام کرد: ظرفیت فرآوری ۸۰ درصد محصولات کشاورزی در استان فراهم است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی، اکبر فتحی گفت: برای حدود ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن از ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تن تولیدات کشاورزی استان صنایع تبدیلی لازم موجود است.
وی ادامه داد: اگر صنایع تبدیلی شامل فرآوری، بسته بندی و نگهداری در نظر گرفته شود ادعای عدم همخوانی صنایع تبدیلی با تولید آنچنان قابل دفاع نیست، اما از این منظر که صنایع فرآوری باید به اقتضای زمان و به فراخور نیاز روز تغییر یابد جای بحث وجود دارد و از این جهت که صنعت فرآوری متحول شده است و از طرفی ذائقه مصرف کننده نیز به مرور زمان تغییر میکند باید به نوسازی این صنایع توجه شود.
فتحی گفت: میزان تولید بخش کشاورزی استان تا سال ۹۵ حدود چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تن بود که در حال حاضر به ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تن افزایش یافته است که از این میزان حدود یک میلیون تن شامل زیربخشهای مختلف دام و طیور، ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن شامل بخش زراعت و یک میلیون تن نیز شامل محصولات باغی است.
فتحی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی استان ۲۲ درصد از اشتغال استان را به خود اختصاص داده است افزود: این میزان اشتغال مستقیم نسبت به استانهای دیگر و متوسط کشوری سطح بالاتری را نشان میدهد البته اگر کسب و کارهای مرتبط با بخش کشاورزی را در نظر بگیریم، از ابتدا تا انتهای زنجیره تولید کشاورزی بالای ۴۰ درصد اشتغال را شامل می شود زیرا ۸۵ درصد مواد اولیه صنایع مرتبط با بخش کشاورزی را نیز این بخش تامین می کند.
وی اظهار کرد: آذربایجان شرقی از منظر صنایع تبدیلی کشاورزی در سطح کشور جزو استانهای مطرح است و مواد اولیه بزرگترین صنایع تولید ماکارونی و شکلات در این استان تولید میشود که این بخش در ۲۲ درصد اشتغال در نظر گرفته نشده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: حدود ۱۴ درصد از صادرات غیرنفتی استان از بخش کشاورزی حاصل میشود این در حالی است که در سال گذشته این رقم به حدود ۲۱.۵ درصد رسیده بود از این رو بخش کشاورزی دارای ظرفیت بالقوه ویژهای است که باید فعال شود.
فتحی خاطرنشان کرد: به تازگی مراکزی تحت عنوان مراکز غیردولتی ترویج و آموزش کشاورزی در استان شروع به کار کرده اند که فارغ التحصیلان کشاورزی این مراکز را تشکیل میدهند و مدیریت واحدهای تولیدی را عهده دار می شوند.
وی افزود: از آنجایی که این مراکز هنوز در مرحله خوداثباتی میباشند و باید به کشاورز اثبات هستند که آموخته هایشان باعث افزایش عملکرد و بهره وری آن واحد تولیدی خواهد شد، اقدام به قراردادهای مشارکتی با کشاورزان مبنی بر دریافت درصدی از افزایش عملکرد واحد تولیدی میکنند.
فتحی ادامه داد: به این ترتیب در جهت کشاورزی قراردادی و علمی سازی فرایند کشاورزی حرکت میکنیم و خروجی آن در برداشت محصول کلزای دشت تبریز و منطقه مایان قابل مشاهده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گفت: در کشاورزی قراردادی دیگر کشاورز نگران فروش نرفتن محصولات خود نخواهد بود و کارشناسانی که با وی مشارکت کرده اند به بازاریابی محصولات وی اقدام خواهند کرد و حتی در مورد کلزا به خرید ۱۰ درصد بالاتر از میزان قیمتی که دولت مشخص میکند، متعهد میشوند.