به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در نشست خبری به
مناسبت روز ۲۵ خرداد و روز ملی گل در جمع خبرنگاران گفت: تولید این میزان گل با اشتغال مستقیم بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ نفر در سال گذشته همراه بوده که ۱۵ درصد آنان دانشآموختگان بخش کشاورزی هستند.
محمد میری دیسفانی افزود: در کمتر از پنج سال پیش ۶۰ درصد نیاز مصرف گل استان وارد میشد، اما اکنون بیش از۹۰ درصد آن در داخل استان تولید میشود و ۱۰ درصد باقیمانده نیز انواع گلهایی است که امکان پرورش و تولید آن در استان وجود ندارد.
وی گفت: تا پایان سال گذشته ۶۶۲ هکتار گلخانه در استان ایجاد و فعال شده که در ۱۷۳ هکتار بخشهای تولیدگل شاخه بریده، گیاهان زینتی، گلهای آپارتمانی و فصلی فعالیت دارند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه هم اکنون سرانه مصرف گل شاخه بریده در استان ۱۵ تا۲۰ شاخه گل است افزود: این سرانه در برخی کشورها بین ۶۰ تا ۷۰ شاخه گل میباشد لذا هنوز ظرفیت برای فرهنگسازی افزایش مصرف گل به دلیل آثار مطلوب آن در روحیه مردم، وجود دارد.
میری گفت: در حال حاضر با همکاری و همراهی شهرداری مشهد بیش از ۹۰ درصد گلهای مصرفی در فضای سبز شهری از محل تولیدات داخل استان تامین میشود که از نظر حمایت از تولیدکنندگان تاثیر بسزایی دارد.
وی با اشاره به مشکلات متعدد در بخش گلخانه استان افزود: افزایش چشمگیر قیمت سم، بذر، نهادهها، دستمزد کارگر و تجهیزات در کنار خسارات ناشی از کرونا و قطع برق، مشکل فراوان در تولید این بخش وارد کرده است.
مدیرامور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: بیش از ۴۰ درصد واحدهای گلخانه استان از قطع و نوسان برق خسارت دیدهاند که تنها در هفته اول قطع برق میزان خسارت وارده در بخش تولید و تجهیزات حدود ۲۵۰ میلیارد ریال است و با توجه به تداوم این خسارت دستکم بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد ریال خسارت در این بخش محتمل است.
میری گفت: گلخانههای تولید گل شاخه بریده بیش از ۷۰ درصد خسارت وارده در این بخش را متحمل شدهاند.
وی با بیان اینکه از جمله مزایای کشت گلخانهای صرفه جویی ۱۰ برابری در مصرف آب نسبت به کشت در فضای باز است گفت: افزایش ۱۰ برابری متوسط عملکرد و افزایش بهرهوری موجب محبوبیت این شیوه کشت و ترویج و رونق آن شده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: به عنوان مثال میزان برداشت خیار و گوجه فرنگی در هر هکتار فضای باز به ترتیب حداکثر ۲۵ و ۶۰ تن است که این ارقام در کشت گلخانهای با افزایش ۱۰ برابری به ۲۵۰ و ۶۰۰ تن در هر هکتار میرسد.
میری گفت: همچنین در این شیوه کشت امکان کنترل، مدیریت و حفاظت محصول از نوسانات جوی و اقلیمی وجود دارد که جزو مزایای این شیوه کشت است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: از جمله دلایل خودکفایی کشور در عمده محصولات صیفی، توسعه و ترویج گلخانههاست به طوری که در ۱۰ سال گذشته محصولاتی مانند بادمجان، بامیه و گوجه فرنگی خارج از فصل در بازار یافت نمیشد.