پخش زنده
امروز: -
برنامههای غذایی گیاهی الگوهای غذایی سالمی هستند که برای محافظت در مقابل نوع وخیم کووید ـ۱۹ مناسب اند.
به گزارش وب گردي خبرگزاري صدا وسيما؛ بر اساس پژوهشی جدید، احتمال ابتلا به نوع وخیم کوویدـ۱۹ در افرادی که برنامه غذایی گیاهی دارند مانند گیاهخوارها و وگانها (گیاهخواری مطلق) یا افرادی که تنها از گوشت ماهی تغذیه میکنند، بسیار پایین میآید.
بنا بر یافتههای این پژوهش که در نشریه پزشکی بریتانیایی تغذیه، پیشگیری و سلامت منتشر شده و دادههای کارکنان بخش درمان شش کشور جهان از جمله بریتانیا را بررسی کرده است، گیاهخوارها ۷۳ درصد کمتر به نوع وخیم کرونا مبتلا میشوند، و ماهیخوارها در مقایسه با کسانی که گوشت قرمز و سفید میخورند، ۵۹ درصد کمتر بیمار و بدحال میشوند.
به نظر میرسد برنامههای غذایی با کربوهیدرات پایین و پروتئین بالا با افزایش احتمال ابتلا به نوع متوسط تا وخیم بیماری مرتبط باشند، هرچند یافتهها در این مورد از نظر آماری قابلملاحظه نیست.
این پژوهش متشکل از پرسشنامهای آنلاین برای بررسی ارتباط میان این بیماری تنفسی و برنامه غذایی بود، و از ۲۳۰۰ نفر که به کرونا مبتلا نشده بودند و ۵۶۸ نفر که مبتلا شده بودند نظرسنجی شد.
«این الگوهای غذایی را میشود برای محافظت در مقابل نوع وخیم کوویدـ۱۹ در نظر گرفت.
«برنامههای غذایی گیاهی یا ماهیخواری الگوهای غذایی سالمیاند، که میشود برای محافظت در مقابل نوع وخیم کوویدـ۱۹ در نظر گرفت.»
به گفته پروفسور فرانسوا بلو، از موسسه ژنتیک یوسیال، «این پژوهش گزارش کرده است پزشکانی که برنامههای غذایی گیاهی یا ماهیخواری دارند در صورت ابتلا، به میزان قابلملاحظهای کمتر در معرض خطر بروز علائم وخیم کوویدـ۱۹ قرار دارند.
بر اساس راهنمای خوب بخورید (Eatwell guid)، برنامه غذایی وگان فقط گیاهانی مانند سبزیجات، حبوبات، آجیل، میوهها و غذاهای گیاهی را شامل میشود. افراد وگان محصولات حیوانی از جمله لبنیات و تخممرغ، نمیخورند.