گزارش اختصاصی الجزیره
گمانهزنیهای متناقض درباره سرنوشت کابینه ائتلافی جدید صهیونیستی
گمانه زنیهای متناقضی درباره سرنوشت کابینه ائتلافی جدید رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی وجود دارد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه الجزیره، گمانه زنیهای متناقضی درباره سرنوشت کابینه ائتلافی جدید رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی وجود دارد.
خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره در قدس گفت: فریادها و قطع مکرر سخنرانی نفتالی بنت نخست وزیر جدید در جلسه رای اعتماد در کنست، تا حدودی نشان داد که چه چیزی در انتظار این دولت است. کابینه نفتالی بنت به سختی رای اعتماد گرفت، کابینهای که از هشت حزب تشکیل شده که از راستگرای افراطی تا چپگرای افراطی در آن مشارکت دارند. فهرست عربی هم در این تشکیل کابینه شرکت کرد که جنبش اسلامی، محور این فهرست است. اما نفتالی بنت تلاش کرد چهره خوبی از خودش ترسیم و همه طرفها را راضی کند.
در ادامه این گزارش، پس از پخش قسمتی از سخنرانی نفتالی بنت آمده است: بنیامین نتانیاهو که پس از ۱۲ سال نخست وزیری را ترک کرد، روی کرسی مخالفان در کنست نشست. نتانیاهو دستاوردهای خودش را بی سابقه توصیف کرد و نفتالی بنت و گروه او را ”راست جعلی“ و دولت او را ”چپگرای ضعیف“، توصیف کرد که نخواهد توانست مانند او با چالشهای بزرگ و در صدر آنها، کشور فلسطین و مهمتر از آن، برنامه هستهای ایران مقابله کند.
سی و ششمین دولت اسرائیل در یک راه دشوار، حرکت خودش را آغاز کرد و آنچه کار آن را دشوارتر میکند، آن است که کسانی در آن هستند که از شهرک سازی حمایت میکنند و عدهای هم داخل این دولت، خواهان پایان شهرک سازی هستند. عدهای در آن، از بازگشت آمریکا به توافقنامه هستهای با ایران حمایت میکنند و عدهای هم آن را اشتباه بزرگ میدانند. بزرگترین چالش در برابر این دولت، زنده ماندن آن است. این دولت مخلوطی از چپ، راست و عرب هاست و تنها نقطه مشترک آنها، مخالفت با بنیامین نتانیاهوست.
نتانیاهو هم وعده داد در سریعترین زمان ممکن، این دولت را سرنگون و کرسی نخست وزیری را پس خواهد گرفت. روزنامه یدیعوت آحارونوت که بیشترین شمارگان را بین مطبوعات اسرائیل دارد، از تیتر ”کودتا“ استفاده و تاکید کرد آنچه در اسرائیل رخ داد، کودتای واقعی در دولت بود و پس از ۱۲ سال به نخست وزیری نتانیاهو پایان داد.
سعد الدوسری گزارشگر شبکه الجزیره هم گفت: رسانههای اسرائیلی، پیامدهای خروج نتانیاهو را از قدرت بررسی میکنند، به ویژه که او مجبور خواهد شد، امتیازات مالی مانند تامین مالی خانههای خانواده اش را کنار بگذارد.
تحلیلگر کانال ۱۳ تلویزیون اسرائیل گفت: ”نتانیاهو باید دفتر نخست وزیر و خانه نخست وزیر را ترک کند. مشاور حقوقی دفتر نخست وزیری، توصیه کرد تامین مالی خانههای خانواده نتانیاهو متوقف شود.“
در ادامه این گزارش آمده است: تحلیلگران همچنین درباره پروندههای حقوقی سخن میگویند که منتظر نتانیاهوست. او به زودی باید به فکر تامین مالی تیم وکلای خودش باشد تا از او در پروندههای قضایی دفاع کنند. بحث بر سر آینده نتانیاهو در ریاست حزب لیکود هم همچنان وجود دارد. آیا اعضای حزب لیکود به دنبال جایگزین جدید برای هدایت آن در کنست تا زمان انتخابات آینده خواهند بود؟ آیا نتانیاهو اجازه برگزاری انتخابات داخلی را در حزب لیکود خواهد داد؟
دیدگاهها درباره موفقیت نفتالی بنت نخست وزیر جدید رژیم صهیونیستی هم متفاوت است.
اوفیر کاتس عضو کنست از حزب لیکود گفت: ”من آرزوی موفقیت برای او دارم، اما نمیدانم چطور موفق خواهد شد. توافق تشکیل کابینه ائتلافی را خواندم و به نظر من به یکی از این سه نتیجه خواهد رسید: یا آنها خودشان را فریب میدهند یا اسرائیلی ها را فریب میدهند یا اینکه هر دو را.“
گزارشگر الجزیره خاطرنشان کرد: در هر صورت، معیاری که بعضی از اسرائیلیها با آن درباره موفقیت (خیالی) دولت جدید، قضاوت میکنند، قدرت نفتالی بنت برای مهار گفتمان عوام فریبانه راستگرای دوره نتانیاهو و بازگشت به مسیر (به اصطلاح خودشان) دموکراسی است.