پخش زنده
امروز: -
نماینده مدیران مسئول رسانهها در هیأت نظارت بر مطبوعات و خبرگزاریها گفت: کارنامه رسانهها محلی و سراسری در انتخابات پیش رو مثبت است، زیرا از پرداختن به وعدههای انتخاباتی که با واقعیتهای حکمرانی منطبق نبود، خودداری کردند.
آقای پدرام پاک آیین در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما به انتخابات پیش رو در ۲۸ خرداد اشاره کرد و افزود: از چند ماه گذشته جنبش رسانهای در کشور بر محور دو مسئله بنیادی امروز جامعه؛ یعنی تنگنای معیشتی مردم و تبعیض و نابرابریهای اقتصادی شکل گرفت که به ظهور رسید و توانست حرفهای درگوشی اقشار محروم و متوسط جامعه را به صدا و فرکانس بالا در عرصه مطالبات انباشته شده مردم مبدل کند.
وی افزود: این جنبش تبلیغات انتخاباتی را از حالت کلاسیک و انحصار طلبی و قدیمی گذشته خود خارج کرد و به این معنا که این بار آغازگر موج آفرینیهای سیاسی در پایتخت نبودند و بلکه تحریریههای کوچک و جوان محلی و استانی نیز در این عرصه اقدامات خوبی داشتند و در سراسر کشور این سایتها طلایهدار این جنبش شدند و توانستند یک همنوایی برای رفع مشکلات معیشتی و نابرابریها بوجود آورند.
پاک آیین ادامه داد: رسانهها در شرایطی این بستر را فراهم کردند که خودشان از حمایتهای چندانی برخوردار نبودند و با توجه به شرایط گرانی کاغذ، اینترنت و دیگر موارد در مضیقه بودند، اما به تعبیری رسانهها از قربانیان این تبعیض نابرابری به شمار میروند.
نماینده مدیران مسئول رسانهها در هیأت نظارت بر مطبوعات و خبرگزاریها با مثبت ارزیابی کردن اقدامات رسانهها در ایام انتخابات گفت: رسانهها اقدام خوبی داشتند و توانستند آرمانهای مردم و نظام اسلامی را با واقع گرایی حاصل از تحلیل محیط اجتماعی و مطالبات اولویتدار مردم تلفیق کنند و دیگر شاهد شوکهای تبلیغاتی واهی و در حقیقت هیجانات روز آخر و هفته پایانی نبودیم و فضای انتخابات به مدد رسانههای مستقل و بخش خصوصی به سمت عقلانیت و غنا رفت و بخشی از رسانههای ما وعدههای برخی از کاندیداها که با واقعیتهای حکمرانی دولت و توان دولت تطبیق نداشت به حیطه نقد سپردند.
وی افزود: رسانهها به جای افشاگری نامزدها علیه هم رویکردشان به سمت نقد برنامههای کاندیداها و اظهارات آنها بود و به دستگاه سنجشی برای کنترل کیفی انتخابات تبدیل شدند.
پاک آیین همچنین گفت: رسانهها بدنبال بیان مطالبات مردم بودند و صدای حاشیهای و نجواهای اقشار محروم را با فرکانس بالا بیان کردند.
وی تصریح کرد: نهضت مهم دیگری که رسانهها ایجاد کردند آیندهنگری سیاسی است و رسانهها به عمق بخشیدن نگاه مردم به مقوله انتخابات کمک کردند.
نماینده مدیران مسئول رسانهها در هیأت نظارت بر مطبوعات و خبرگزاریها ادامه داد: رسانهها کمک کردند نگاه مردم عمق و ژرفای بیشتری داشته باشد و جامعه از حالت کوتاهمدت خارج شود و آثار رای خودش را طی ۴ سال آینده بتواند بسنجد و به اهمیت آن پی ببرد و این زمینه مهمی برای مشارکت و دعوت مردم به پای صندوقهای رای بوده است.
پاک آیین اظهار داشت: اتفاق جالبی که در این دوره از انتخابات رخ داد، رویداد جنبش و تحرک بالای رسانههای محلی بود، چون در ادوار انتخابات گذشته معمولا موج انتخابات از رسانههای پایتخت به سمت استانها و شهرستانها بود، اما این بار از آنجایی که همان صدای واحد وجامع رفع تنگناهای معیشتی، تبعیض و نابرابریهای اقتصادی بود و رسانههای محلی شروعکننده بودند و در نقطه فعال قرار داشتند.
وی گفت: لازم است از تمام تحریریههای جوان و کوچک و فعالان محلی که با امکانات کم به جنگ تبعیض فساد و نابرابری رفتند و نسبت به اقناع مردم در پای صندوقهای رای روشنگری کردند و اهمیت تعیین کنندگی رای مردم را به آنها یادآور شدند و زمینه را برای شنیده شدن مطالبات مغفول مردم و صداهای اقشار مردم را که به حاشیه رفته بیان کنند، قدردانی کنم.