پخش زنده
امروز: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ٦:٥٠:١٠
دانش آموختگان ایرانی از مالزی، هند، انگلیس، فرانسه و آمریکا بیشترین آمار جذب هیأت علمی در دانشگاههای داخل کشور را از بین دانش آموختگان ایرانی تحصیل کرده در کشورهای خارجی به خود اختصاص دادند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا وسیما به ادارهکل روابط عمومی وزارت علوم تحقیقات و فناوری حجت الاسلام محمدرضا رضوان طلب درباره جذب نخبگان ایرانی خارج از کشور در دانشگاههای داخلی به عنوان هیأت علمی، گفت: دانش آموختگان دانشگاههای خارج از کشور به صحیح یا غلط نزد برخی از دانشگاههای داخلی از مزیت عمده برخوردار شده و در فرآیند سریع تری جذب میشوند.
وی افزود: سهمیه ویژهای هم برای جذب نخبگان ایرانی خارج از کشور، مازاد بر سهمیه سالیانه دانشگاهها در نظر گرفته شده است، به گونهای که اگر دانشگاهی یک دانش آموخته دوره دکتری دانشگاههای خارج را جذب کند، ردیف جذب مستقل با هماهنگی بنیاد ملی نخبگان و معاونت امور بینالملل وزارت علوم دریافت میکند تا پس از احراز صلاحیتها، پرونده هیچ دانش آموخته خارج از کشور معطل ردیف استخدام و سایر موانع صدور و حکم کارگزینی نشود.
معاون وزیر علوم به آمار جذب نخبگان خارج از کشور در دانشگاههای داخل اشاره کرد و گفت: از اردیبهشت سال ۸۳ تا پایان اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در مجموع ۲ هزار و ۲۱۴ دانش آموخته خارج از کشور جذب هیات علمی دانشگاههای داخل شده اند.
دکتر رضوان طلب افزود: دانش آموختگان ایرانی از کشور مالزی با احراز ۳۰۸ کرسی بالاترین رتبه جذب را به خود اختصاص داده اند، پس از آن دانش آموختگان دانشگاههای هند با ۲۲۶ نفر، انگلیس با ۲۰۹ نفر، فرانسه ۲۰۶ نفر و آمریکا با ۲۰۵ نفر در رتبههای بعدی قرار گرفته اند.
رییس مرکز جذب هیأت علمی وزارت علوم، درباره جذب ایرانیانِ سایر کشورها در دانشگاههای داخل، گفت: دانش آموختگان کشورهای برزیل، عراق، پرتغال، قزاقستان، آفریقای جنوبی، نامیبیا و تایوان هر کدام با کسب یک یا ۲ کرسی در ردیفهای آخر جذب دانش آموختگان خارج از کشور قرار گرفته اند.
فراخوان جذب اعضای هیأت علمی سال ۱۴۰۰ از آبان در درگاه الکترونیکی مرکز جذب هیأت علمی وزارت علوم آغاز میشود.