پخش زنده
امروز: -
چهارمحال و بختیاری ۱۲ هزار هنرمند صنایعدستی و هنرهای سنتی دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزچهارمحال وبختیاری، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گفت: هماکنون ۱۲ هزار هنرمند در ۵۲ رشته صنایعدستی و هنرهای سنتی حضور دارد که از این تعداد پنج هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار نفر فعال هستند.
مهرداد جوادی در نشست مدیرکل، معاونان و هنرمندان زیرمجموعه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان با نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، سامان و بن در مجلس شورای اسلامی گفت: تاکنون هفت نشان مُهر اصالت یونسکو، ۴۳ نشان ملی و سه نشان جغرافیایی برای صنایعدستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری صادر شده است.
وی افزود: در سال گذشته با تلاشهای انجام شده رشته منسوخ شده "سفرهبافی" در چهارمحال و بختیاری باززندهسازی شد.
جوادی گفت: در سال گذشته ۷۵۸ نفر در حوزه صنایعدستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری آموزشهای لازم برای فعالیت در رشتههای زیرمجموعه این حوزه را فرا گرفتند.
به گته وی؛ سال گذشته ۱۸۵ میلیارد ریال تسهیلات بانکی با اشتغالزایی برای هزار و ۳۲۵ نفر در حوزهصنایعدستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری پرداخت شد که ۸۵ میلیارد ریال آن از محل تفاهمنامه با بنیاد برکت با این ادارهکل بود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری گفت: در سال ۱۳۹۹ مجوز فعالیت برای هزار و ۴۵۴ نفر در رشتههای مختلف صنایعدستی و هنرهای سنتی استان صادر و ۳۰۰ نفر هنرمندان این حوزه از بیمه روستایی بهرهمند شدند.
جوادی دستاوردهای تبدیل شهرها به شهر ملی و یا شهر جهانی را شامل افزایش اشتغال، ایجاد درآمد و رونق گردشگری اعلام و تاکید کرد: ظرفیت تبدیل شهرهای شهرکرد و هفشجان بهعنوان شهرهای جهانی نمد و سنگتراشی وجود دارد.
وی افزود: نوسانات اقتصادی، وجود واسطهها و دلالان، گرانی مواد اولیه، خروج مواد اولیه مانند پشم از استان بهصورت خام و اجارهبهای بالی محل فعالیت از مهمترین مشکلات فعالان صنایعدستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری بهشمار میرود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری گفت: در حوزه صنایعدستی و هنرهای سنتی میتوان با بهرهگیری از مواد اولیه بومی و محلی نسبت به تولید محصولاتی با سرمایه کم و ارزش افزوده بالا اقدام کرد.
وی یادآور شد: کمبود اعتبارات حوزههای زیرمجموعه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری در سطح ملی و استانی از مهمترین مشکلات این بخش بهشمار میرود.
جوادی گفت: برای بهرهگیری از توان بالای بخش خصوصی، جذب سرمایهگذاران و فراهم کردن زیرساختها، ارئه تسهیلات و اعطای مشوق به آنان در دستور کار میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری قرار دارد.