محققان کلینیک کلیولند
کووید ۱۹ موجب تغییرات مغزی و زوال عقل میشود
تحقیقات دانشمندان نشان میدهد ابتلاء به کرونا ممکن است منجر به نوعی تغییرات مغزی شود که در بیماری آلزایمر شایع است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی راشا تودی اعلام کرد تحقیقاتی که اخیرا در آمریکا انجام شده است نشان میدهد ابتلاء به کرونا ممکن است منجر به نوعی تغییرات مغزی شود که در بیماری آلزایمر شایع است و تیمی از دانشمندان، مکانیسمهایی را شناسایی کرده اند که ممکن است باعث چنین اختلالاتی شوند.
محققان تحقیق اخیر در کلینیک کلیولند در اوهایو گفتند اختلالات شناختی، از جمله زوال عقل، به طور فزایندهای به عنوان عارضه ویروس بسیار مسری SARS-CoV-۲ گزارش میشود که باعث ابتلاء به کووید ۱۹ میشود.
نویسندگان این مقاله که این هفته در مجله Alzheimer's Research & Therapy منتشر شده است گفتند: "گزارشهای مربوط به عوارض عصبی در بیماران کرونایی و بیماران" طولانی مدت "که علائم آنها پس از درمان کرونا ادامه دارد، نشان میدهد که [ویروس] ممکن است اثرات ماندگاری بر عملکرد مغز داشته باشد. "
هدف محققان، کشف مکانیسمهای مسئول عوارض مرتبط با مغز مانند هذیان و از دست دادن چشایی یا بویایی بود که اغلب در بیماران مبتلا به ویروس کرونا دیده میشود. محققان برای این کار، سطح مولکولی ژنهای میزبان کووید و نیز سطح موکلولی ژنهایی را که عامل برخی از اختلالات عصبی هستند مقایسه کردند.
محققان با جمع آوری اطلاعات بیماران کووید ۱۹ و بیماران مبتلا به آلزایمر، از هوش مصنوعی برای اندازه گیری نزدیک بودن بین آنها استفاده کردند. آنها همچنین هر عامل ژنتیکی را که ممکن است به ویروس جدید امکان بدهد بافتها و سلولهای مغزی را آلوده کند تجزیه و تحلیل و "روابط مبتنی بر شبکه" بین کووید و آلزایمر را شناسایی کردند. محققان همچنین به این نتیجه رسیدند که بیماران مبتلاء به آلزایمر ممکن است در برابر این ویروس کشنده بی دفاع باشند، زیرا تعداد ژنهای ضد ویروسی محافظ آنها کاهش یافته است.