سومین مناظره نامزدهای ریاست جمهوری - بخش دوم
بخش دوم سومین مناظره نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با نقد اظهارات دیگران در استودیوی شماره ۱۱ رسانه ملی ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، بخش دوم سومین مناظره نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با نقد اظهارات دیگران در استودیوی شماره ۱۱ رسانه ملی ادامه دارد.
اظهارات آقای قاضی زاده هاشمی در بخش دوم
- قاضی زاده هاشمی: راه حل امروز تغییر نسل سیاستمداران است
قاضی زاده هاشمی نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: باز هم میگویم راهحل امروز در کشور را تغییر نسل سیاستمداران میدانم.
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی نامزد ریاست جمهوری در سومین مناظره تلویزیونی، افزود: مردم عزیز ایران سپردن درمان و سپردن حل مسائل امروز به بانیان وضع موجود مثل سپردن درمان مالاریا به پشه آنوفل؛ یا سپردن درمان کرونا به ویروس کروناست. دوستان طوری صحبت میکنند انگار در مجموعه مدیریت کشور کلا نبوده اند و از بیرون آمدند، اما خودشان را دارای سابقه سی یا چهل ساله ذکر میکنند.
وی گفت: کمترین فرد در نقش آفرینی در این حوزههای اجرایی موجود در کشور را بنده دارم و بعد هم در مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده منتخب مردم بوده ام. حرفهایی را میزنند که هشت سال پیش با یک لفظ و لسان و بیان قوی تری و با همین کلمات زده شده که تحریم است و شد آنچه که امروز ما میبینیم.
قاضی زاده هاشمی افزود: بهتر است برگردیم و این اختیار فوقالعادهای را که مقام معظم رهبری به ما داد؛ در این هشت سال به دولت داد و فرصت مذاکره را دولت با بد مذاکره کردن از بین برد. این اختیاری که این دولت داشت حتی در مذاکره مستقیم با آمریکا؛ کدام دولت قبل از این داشته است؟
وی گفت: بعد هم روندها؛ روندهای ۴۰ یا ۵۰ ساله است و مشکلات ساختاری و نهادی است. اگر بلد نبودید کشور را اداره کنید؛ اگر ساختارها استضعاف گر بود؛ اگر همه موضوعات در تهران جمع شده است؛ اگر اینکه جوانان؛ نوآوران فناوران و زنان کنار گذاشته شدند؛ اینها تقصیر کس دیگری است؟
قاضی زاده هاشمی افزود: من باز هم میگویم راهحل امروز تغییر نسل سیاستمداران است. امروز ما جوانان و زنان قوی داریم. نه این است که آنها به ما محتاج باشند؛ دوستانی که در این جلسه حاضر هستید؛ ما به آنها احتیاج داریم که از تواناییهای آنها استفاده کنیم برای اینکه ما را از وضع موجود و مشکلات نهادی تکرار شده خارج کنند.
وی گفت: دغدغه مردم این است؛ سوالی که شد؛ چرا مسائل حل نمیشود؟ چرا مسائل مزمن میماند؟ برای اینکه عدهای با شوآف شومن بازی و پرت کردن حواسها ادامه میدهند؛ به جای اینکه بروند جراحی کنند و تومورهای بدخیم را بردارند؛ دولت پایش را از روی گردن مردم بردارد و دولت طرف مردم بشود.
قاضی زاده هاشمی افزود: دولتها شدهاند ضد مردمی؛ دولتها شدهاند ریاستی و متعلق به طبقه خاص و فرزندانشان؛ فامیلها رفته اند فامیلهای جدید آمدهاند؛ تبارگرایی قومیت گرایی و حزب بازی آمده است. مردم اینها را میبینند و ناراحتند. معلم و بازنشسته ما همه این را میبینند.
وی گفت: من ۲۰ برنامه و ۲۰ پروژه دارم، اگر شد در بخش بعدی عرض میکنم و گرنه در تلوبیون حتما گزارش اصلی ام را میدهم. من به عنوان راه حل عرض میکنم که راهش این است که جوانان بیایند. تغییر مدل حکمرانی به سمت مردم باید اتفاق بیفتد مثل اول انقلاب که جوانان انقلابی رفتند در پهنای این سرزمین و کنار مردم قرار گرفتند و دغدغهمند دست آنها را گرفتند و حرکت دادند. همچنان آن جوانان پایه کار هستند، دانش آموختند و سواد آموختند، تجربه آموختند و دنیا را دیده اند و میتوانند.
اظهارات آقای زاکانی در بخش دوم
- زاکانی: مشکل ما در کشور دروغگویی است
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: مشکل ما در کشور دروغگویی است.
آقای علیرضا زاکانی با بیان اینکه مردم ما با سه نون طرف هستند که نان را از سفره آنها برداشته است افزود: ندانستن، نخواستن و نتوانستن این سه هستند که مظهر آن و تمام آن دولت آقای روحانی و کسانی است که در دولت ایشان کار کردند.
وی با تأکید بر اینکه مشکل ما دروغگویی است خاطر نشان کرد: اگر پینوکیویی در عالم واقع پیدا میشد دماغ آن باید چند دور در دور زمین میچرخید، چرا با مردم صادق نیستید و دروغ میگویید؟
زاکانی خطاب به آقای همتی افزود: آقای همتی آبان ۹۸ عنوان کردند که نرخ بنزین در تورم، سالانه ۴ واحد درصد است و در اقتصاد مشکلی ایجاد نمیکند.
وی با اشاره به صحبتهای آقای همتی یادآور شد: ایشان اظهار داشتند من با افزایش قیمت بنزین مخالف بودم و این را بدترین اقدام میدانستم در حالی که در نامه رسمی در تاریخ ۹۸/۶/۳۱ درخواست کردهاید که قیمت بنزین ۵ هزار تومان و قیمت نفت گاز هزار تومان شود تا دولت کسری بودجهاش را جبران کند.
زاکانی با اشاره به مواجهه با صندوق بینالمللی پول اضافه کرد: تمامی اسرار کشور به این صندوق داده شده است و این بزرگترین خیانتی است که به کشور شد. میزان ذخایر ارزی، ذخایر در دسترس و غیر قابل دسترس اسراری بود که به صندوق آی. ام. اف (صندوق بین المللی پول) داده شد و همین کشور را دچار چالش اساسی کرد.
وی خطاب به مهرعلیزاده گفت: ایشان در مورد دولت اصلاحات صحبت کردند در حالی که کرسنت چند ده میلیارد دلار خسارت به کشور وارد کرد، یا اطلاع ندارید و یا نمیدانید کجای کره زمین زندگی میکنید.
زاکانی ادامه داد: کارت سوخت را برداشتند و ۱۵۰ هزار میلیارد تومان یعنی سه برابر مسکن مهر به کشور ضر زدند.
وی با بیان اینکه ما در حال حاضر مواجهیم با بانیان وضع موجود تصریح کرد: از مجلس شخصی را بیرون کردیم در حالی که وی در یکی از صندوقهای بیمه ۸۵ میلیون تومان حقوق دریافت میکند که این را باید آقای همتی پاسخگو باشد.
زاکانی در پایان گفت: ما با دلار نجومی، سکه نجومی، حقوق نجومی، اختلاس نجومی، نقدینگی نجومی و پررویی نجومی مواجهیم.
اظهارات آقای رضایی در بخش دوم
- رضایی: شرایط کشور نیاز به جراحی بزرگ دارد
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما برای اجرای برنامه هایمان نیاز به اقتدار داریم، برنامه من جراحیهای بزرگ است و نمیشود روی کاغذ آورد و رهایش کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محسن رضایی در سومین و آخرین مناظره تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری با موضوع دغدغههای مردم افزود:در این نزاع سیاسی که ابتدا داخلی بود و بعد نفوذیها آمدند سوار موضوع شدند و امروز عملاً فضای سیاسی کشور را دارند مدیریت میکنند، بازیگران آن یا ناآگاه هستند یا آگاهانه دارند اوضاع کشور و وقت کشور را میگیرند، اجازه نمیدهند انرژی ملت ایران و توانایی دولت متمرکز شود روی مسائل اصلی.
وی ادامه داد: رهبر بزرگوار انقلاب بارها آمدند، وارد شدند که این مشکل را حل کنند، آمدند سیاستهای اصل ۴۴ اقتصاد مقاومتی را تعیین کردند که آن هم ابلاغ شده، ولی حتی در مجلس بسیاری از این سیاستها تبدیل به قانون نشده است، چرا نشده؟ اگر اینها برنامه ریزی و اجرا میشد خود به خود قطاری اقتصادی کشور حرکت میکرد.
رضایی با اشاره به مسئله مذاکرات گفت: رهبر انقلاب با خط مشی نرمش قهرمانانه آمدند یک امکان فوق العادهای به دولت دادند و جانانه هم حمایت کردند. قرار بود اقدامات دولت تبدیل به یک شاهکار بزرگ در رفع تحریمها شود ولیکن اتفاقی که افتاد این بود که آن تحریمها برطرف نشد، تحریمهای بسیار سنگینی بوجود آمد که نشان میدهد مسئله این طور حل نمیشود.
آقای رضایی افزود: به قول آن دوست عزیزمان که جایش اینجا خالی است باید زد زیر میز در حقیقت، حالا یا روی میز بزنیم بالاخره، این طوری نمیشود کشور را اداره کرد، کشور نیاز به جراحی بزرگ دارد.
وی گفت: دولت باید با اقتدار، قانون و نظم و آرامش در جامعه مستقر کند، سیاستهای نظام را عملیاتی کند، حق شما را از گردن کلفتها بگیرند و به شما بدهند، خواستههای شما را با برنامه ریزی دقیق و با دست خود شما عملیاتی کنند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: این نفوذیها آلودگیهای امنیتی را که پشت صحنه با نمایش ایجاد کردند، با دعواهای زرگری وقت و انرژی شما را، نگاه شما را و همچنین تواناییهای دولتها را به انحراف میکشانند. اینها را از پس پستوها میآوریم بیرون، اجازه نمیدهیم این آلودگی امنیتی با انتشار یک نواری باعث شود یک مرتبه کسی برود کنار و کس دیگری به جایش قرار گیرد، مگر میشود این کار را کرد، مگر میشود سرنوشت یک ملت بزرگ را این طوری بگذاریم هر کسی میخواهد هر کاری بکند و انجام بشود.
وی افزود:، اما اقتدار هم کافی نیست، ما باید عقلانیت داشته باشیم این که عقلانیت فردی و جناحی آمده به جای عقلانیت جمعی نشسته است این از بزرگترین خسارتهای ماست، ما باید گفتگو را با مردم راه بیندازیم، گفتگو را با نخبگان راه بیندازیم، این که تا یک هواپیما تأخیر دارد میگویند همین که هست، مرغ چرا این طور شد، میگویند همین که هست، چرا وامهای میلیاردی بدون وثیقه است میگویند همین که هست، این بی احترامی به مردم است. مردم باید در گفتگو و تعامل شرکت کنند، ما اگر تعامل داخلی راه نینداریم تعامل خارجی بی نتیجه خواهد ماند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما اگر کرامت مردم و نخبگان را رعایت نکنیم دولت ما دولت شایستهای نیست.
اظهارات آقای جلیلی در بخش دوم
- جلیلی: برجام یک چک بلامحل است
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: یازده طرح در تبادلات بانکی داریم که میشود حتی در شرایط تحریم با آنها کار را پیش برد.
آقای سعید جلیلی در نقد مطالب مطرح شده از سوی کاندیداها در سومین مناظره انتخاباتی، افزود: یکی از نکاتی که بسیار اهمیت دارد برای اقتصاد کشور و حکمرانی، وجود ثبات در سیاستهای اقتصادی و محیط اقتصادی کشور است بحث مهمی که نمیشود آن را انکار کرد.
وی گفت: در حال حاضر تحریم واقعیتی است که وجود دارد، اما مهمتر از خود تحریم بهانه تحریم است که این ناکارآمدیها را میخواهند گردن تحریم بیاندازند، من سوالم این است کسی که رئیس جمهور میشود باید فهم صحیح از صحنه جهانی و مناسبات جهانی داشته باشد و البته فهم صحیح از ظرفیتهای داخلی هم داشته باشد، اما در پیوند این دو مساله با هم مشکلی که وجود دارد این است که متاسفانه کسانی این مسائل را پیگیری میکنند که حداقل فهمی از مناسبات جهانی ندارند و بر همین مبنا هم میخواهند نسخه تهیه کنند.
آقای جلیلی افزود: وقتی از جهش تولید میگوییم یعنی باید جهش صادرات و جهش تعاملات اقتصادی را نیز داشته باشیم. چرا، چون تعاملات خارجی را خلاصه کرده اند در مذاکره با ۲ الی ۳ کشور معلوم است این مذاکره جواب نمیدهد.
وی گفت: همین الان ببینید مذاکراتی که انجام میشود هدف چیست؟ با پررویی تمام طرف میگوید بله ما موضوعات فراوان دیگری داریم تحریم هم خواهیم داشت سوال من این است که ما باید به این دغدغه مردم حتماً جواب بدهیم برای تحریم چه برنامهای داریم؟ بدون فهم مناسبات جهانی نمیشود اگر او اهرم را در دستش گرفته شما باید آن اهرم را از دست او خارج کنید و این برنامه میخواهد هم آفندی و هم پدافندی نه اینکه بگویند عدهای در داخل نگذاشتند کار پیش برود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما برای همین موضوع که چگونه میشود تحریم را بی اثر کرد بلکه دشمن را از تحریم پشیمان کرد باید این برنامه را داشته باشیم باید بگوییم من با این برنامه در پایان ۴ سال نه تنها تحریمها بیاثر میکنم بلکه دشمن را پشیمان میکنم تا محیط امن ایجاد شود.
آقای جلیلی افزود: من تعامل سازنده و گسترده با جهان را چگونه شکل میدهم که اقتصاد ما معطل سه کشور یا فلان گفتگو نماند، شما آن زمان که به اصطلاح خودتان موفق بودید در گفتگوها چه شد اینکه ۸۰۲ تحریم شد ۱۵۰۰ تحریم، دلار ۳ هزار تومانی ۳۰ هزار تومان و این قابل انکار نیست شما نتوانستید حتی مذاکره کنید حتی نتیجه بگیرید در روابط جهانی خارجی باید تهدید و فرصت را با هم دید، همانطور که فرصتها را باید مدیریت کرد و حداکثری استفاده کرد، تهدیدها را هم باید به حداقل رساند نمیشود شما همه اینها را بگذارید کنار و از همه اینا با سه کشور کار را پیش ببرید.
وی گفت: وقتی از معاملات خارجی حرف میزنید حرفی خوبی است، شما بگویید هزار میلیارد دلار کشورهای اطراف چقدر توانسته اید سهم در بازار پیدا کنید از وارداتی که آنها دارند؟ من عرضم این است در همین تبادلات بانکی ما ۱۱ طرح داریم که میشود حتی در شرایط تحریم با آنها کار را پیش برد، که تحریمها بیاثر شود. خب بانک مرکزی بیاید بگوید چه کار کرده است؟ من عرضم این است که واقعاً این مسائله است، درست است که رئیسجمهور باید فهم داشته باشد از روابط بینالملل بداند؟ باید بداند که برجام یک چک بلامحل است.
اظهارات آقای همتی در بخش دوم
- همتی: مشکل بورس هیچ ربطی به بانک مرکزی ندارد
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: مشکل بورس هیچ ربطی به بانک مرکزی ندارد و بالا و پایین رفتن نرخ بهره بین بانکی هم فقط به خاطر تعلل وزارت اقتصاد در فروش به موقع اوراق بود.
آقای عبدالناصر همتی در ادامه مناظره پایانی تصریح کرد: آقای جلیلی میفرمایند که ما چرا میرویم با دو سه تا کشور مذاکره میکنیم؟ جناب جلیلی شما یک دهه کشور را با یک بیانیه خوانی در مذاکرات معطل کردید. حالا تا امروز ۸۰ درصد جی دی پی کشور عقب مانده؛ من فکر میکنم شما از مسائل بینالمللی اطلاع ندارید شما میگویید بدون توجه به آنها بیایید انجام دهید.
وی اضافه کرد: بهترین دوستان ما مگر چین و عراق نیستند؟ پولهای ما را نمیدهند شما چه چیزی را میگویید؟ خودمان حل کنیم؟ چرا نمیدهند؟ میگویند تا آن مذاکرات به نتیجه نرسد پولهایتان را نمیدهیم و با شما ارتباط برقرار نمیکنیم.
همتی تصریح کرد: شما میگویید با افتخار میتوانیم دور بزنیم. بله این بیکاری و معیشت مردم همه نتیجه کارهای شماست چرا اینها را نمیبینید؟ بیخودی همین جوری میگویید تعامل خوب است تعامل با کی؟ دنیا الان بدون حل این مشکل تحریم با شما کار نمیکند. الان هم کار نمیکند آن ۲۰ درصد اضافه هم که ما هزینه میدهیم برای این است.
وی افزود: آقای زاکانی باز هم به عنوان پلیس بد میخواهند پوششی چند جمله را بگویند بخشی تحریف شده که من به ایشان جواب نخواهم داد. اما در ارتباط با بورس نکتههایی گفتند میگویند شما نماینده دولت هستید و با اینکه رئیس کل بانک مرکزی در هیئت دولت عضویت ندارد و دولت مرا از کار برکنار کرده، برای رد گم کنی به نقش بانک مرکزی در بورس اشاره میکنند.
همتی تصریح کرد: یک نکته را بگویم که تا حالا نگفته ام فقط به این دلیل که هم وزیر اقتصاد و هم برخی رقبا در جامعه بی اخلاقی کردند و من باید پاسخ بدهم و برای اولین بار واقعیتهایی راجع به بورس بگویم.
همتی تصریح کرد: وزیر اقتصاد گفت نه مشکلی نیست حبابی وجود ندارد باید برود بالا. ببینید چند هزار میلیارد در این بورس عدهای سود بردند اینها چه کسانی هستند و اینکه میگویند بانک مرکزی. شما در طول یک سال سه بار رئیس بورس را عوض و مقررات را بالا پایین کردید نوسانات و حجم مبنا عوض شد. معاملات روزانه عوض شده دخالت افراد سیاسی بود از جمله نایب رئیس آن موقع مجلس در بورس دخالت کرد. قوه قضاییه لیست فرستاد و بعد هم گفت مسائل را حل میکند خب بروید حل کنید. چرا نمیتوانید حل کنید؟
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: من خدمت شما بگویم مشکل بورس هیچ ربطی به بانک مرکزی ندارد بالا پایین رفتن نرخ بهره بین بانکی هم فقط به خاطر تعلل وزارت اقتصاد در فروش به موقع اوراق بود و من اصرار کردم که نشد.
وی تصریح کرد: گفته اند این ۱۱ نفری که منابع بانکها را بردند اول اینکه این ۱۱ نفر بیش از ۱۰ سال پیش منابع را گرفتند و من در بانک مرکزی محکم ایستادم و ۲۵ هزار میلیارد از این ۹۰ هزار میلیارد کم کردم، اما الان، چون آقای رئیسی گفتند من لیست ۱۱ نفر را خدمت آقای رئیسی میدهم و خواهش میکنم اگر خودشان صلاح دانستند به مردم اعلام کنند.
اظهارات آقای مهرعلیزاده در بخش دوم
- مهرعلیزاده: رفع تبعیضها در دولت زندگی
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در دولت زندگی، من خود را موظف به جبران تبعیضهای گذشته به اهل سنت و بهره گیری از ظرفیت و توان نخبگان اهل سنت در سطوح عالی اداری کشور از اعم از وزارت، استانداری، سفارت و ریاست سازمانهای دولتی بزرگ میدانم.
آقای محسن مهر علیزاده در بخش نقد سومین و آخرین مناظره تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری افزود: مردم ایران سلام، بحران معیشت، بحران محیط زیست، بحران بنیان خانواده، بحران رفاه اجتماعی، بحران کار امدی و حکمرانی خوب و مهمتر از همه بحران امروز، بحران اعتماد و فقدان امید اجتماعی است.
وی افزود: اگر که امروز برغم توصیههای مکرر مسئولان تبلیغات شبانه روزی صدا و سیما و بنرها و پوسترهای رنگارنگ، هنوز فضای انتخابات سرد و بی روح است به دلیل بی اعتمادی مردم به میزان تاثیرگذاری آنها و ناامیدی از رویاهایی است که داشته اند و برآورده نشده است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در طی این سالها، موضوعاتی مثل زنان، جوانان، اقوام، مذاهب، مستضعفین و حتی انتخابات، مفاهیم اصلی خود را از دست داده اند. جوانان نخبهای که آنقدر عرصه بر انها تنگ شده که به جای نشستن روی صندلی مدیریت کشور باید روی صندلی هواپیما بنشینند و از کشور فرار کنند یا جوانانی که هزاران دلیل برای رفتن دارند و یک دلیل برای ماندن ندارند. آیا فرصت برابر برای کسب دانش، اشتغال و سهیم کردن زنان در عرصههای مدیریتی کشور فراهم شده است؟ آیا برای اقوام و مذاهب مختلف کشور در تمامی شئون فرصت برابر ایجاد شده است؟ برای اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی و استفاده از زبان محلی و مطبوعات رسانهها و تدریس ادبیات آنها اقدام جدی به عمل آمده است؟
آقای مهرعلیزاده افزود: امروز برغم توصیههای زیبا برای حفظ وحدت، اهل سنت را بی دلیل از حضور در عرصههای مهم مدیریتی باز داشته ایم و حتی در داشتن مراکز فرهنگی و عبادتگاهشان هم دچار محدودیت هستند. امروز با تبلیغ زندگی اشرافی مسئولان و با اخبار فساد و اختلاسهای چند هزار میلیاردی نهال امید در دل محرومان و مستضعفان خشکانده شده است.
وی ادامه داد: برنامه من بازگرداندن اعتماد از دست رفته مردم و دمیدن روح امید در کالبد جامعه است. منظور من از توجه به زنان و جوانان فراهم کردن شرایط برای نقش موثر و عادلانه آنها در مدیریت کشور است. نقش امثال مریم میرزاخانیها و بی بی مریم بختیاری ها. منظور من از توجه به اقوام، توجه به نقش همه هموطنان لُر، کرد، ترک، کرمانج، ترکمن، بلوچ، عرب، گیلک و مازنی و فارس و همه حاشیه نشینهای غرب و شرق و جنوب و شمال کشور است.
آقای مهرعلیزاده افزود: توجه به اهل سنت منظور من است که در طی سالیان سال مرزهای ایران بزرگ را در شرق و غرب کشور، عاشقانه، خالصانه و بی چشمداشت حفظ کردند و در دوران انقلاب، جنگ و سازندگی در کنار سایر هموطنانشان بودند، اما در داشتن فرصت برابر با دیگران گرفتار تبعیض شدند.
وی افزود: در دولت زندگی، من خود را موظف به جبران تبعیضهای گذشته به آنها و بهره گیری از ظرفیت و توان نخبگان اهل سنت در سطوح عالی اداری کشور از اعم از وزارت، استانداری، سفارت و ریاست سازمانهای دولتی بزرگ میدانم. منظور من از توجه به محرومین و مستضعفین توجه اصولی و زیر بنایی برای توانمند سازی آنهاست. رفع محرومیت را در تولید ثروت و نه توزیع فقر میدانم.
آقای مهر علیزاده درپاسخ به صحبتهای آقای زاکانی گفت: به کرسنت توجه کردن خوب است، اما فکر میکنم به افای تی اف هم توجه کنند. به دیوار نوردیهای مختلف و آب در آسیاب ترامپ ریختن در تحریمها هم اشاره کنند. به تورم تک رقمی، نرخ ارز ۵۰۰ تا ۸۰۰ تومانی و نرخ رشد ۶.۷ درصدی در دولت اصلاحات نیز اشاره و انصاف را رعایت کنند.
اظهارات آقای رئیسی در بخش دوم
- رئیسی: سفر به اهواز براساس مجوز ستاد کرونا بود
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: سفرم به اهواز با مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا و حتی ستاد کرونای استان و همچنین دانشگاه علوم پزشکی اهواز صورت گرفت.
آقای سید ابراهیم رئیسی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به انتقادهای آقای عبدالناصر همتی در خصوص سفرش به اهواز و مغایرت با شرایط کرونایی ادامه داد: ما با نظر کارشناسی به اهواز رفتیم، اتفاقا قرار بود ۶ ماه قبل به خوزستان در خصوص فعالیتهای قضایی سفر کنم و به آنها بدهکار بودم چرا که بیشتر کشور را رفته بودم، اما در عین حال با مجوز ستاد کرونا رفتم و اگر مجوزی نبود بر مبنای ستاد عمل میکردم.
وی خطاب به آقای همتی افزود: ما تابع نظر کارشناسی هستیم، شما چرا تا این اندازه ناراحتید و درباره کرونا حساسید؟ اگر این گونه است پس چرا در ایام عید سال ۹۹ و همچنین عید سال ۱۴۰۰ که صدای کارشناسان و وزارت بهداشت درآمد که چرا محدودیت ایجاد نمیکنید توجهی نکردید و حساس نشدید؟
رئیسی گفت: بی توجهی آقای روحانی در این زمینه باعث خسارات فراوان شد، اما آن موقع شما حساس نبودید.
وی تأکید کرد: بنده اگر بخواهم سفری بروم مطمئنا براساس نظر کارشناسی خواهم رفت.
رئیسی همچنین با اشاره به برخی مباحث در این مناظره در خصوص متخلفان اقتصادی بانکی گفت: سؤال من از مردم عزیز این است که آیا ما این موارد اعلام شده را رسیدگی نکردیم؟ آیا نتیجه اش مشخص نشد؟ مردم خودشان در این باره قضاوت کنند، البته همه این موارد در رسانهها اعلام شد و پیشنهاد میکنم آقایان هم قدری خبرها را از رسانهها ملاحظه کنند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اشارهای هم به صحبتهای آقای همتی در خصوص افای تی اف کرد و گفت: چرا درباره من ذهن خوانی میکنید؟ چگونه از نظر من مطلعید؟ عمده موارد افای تی اف اجرا شده و فقط یک یا دو مورد آن در مجمع باقی مانده است در عین حال در همین مسأله نیز ما تا هر چیزی که به نفع کشور باشد از آن دفاع میکنیم و اگر نباشد دفاع نخواهیم کرد چرا که ما تابع منافع ملی هستیم.
وی در ادامه درباره ضرورت تحریمها نیز گفت: برخی چرا با تحریم اقدام تبلیغی میکنند؟ مگر قرار نبود در موضوع تحریمها مشکلات را حل کنیم؟
آقای رئیسی خطاب به همتی با یادآوری سخنان رئیس سابق بانک مرکزی در خصوص بی نتیجه بودن اعلام لغو تحریمها افزود: مگر رئیس سابق بانک مرکزی نگفت، هیچ نتیجهای در این باره نگرفتیم اگر چه ما برجام را به عنوان یک قراردادی که با ۹ بند مورد تأیید مقام معظم رهبری رسیده و به عنوان یک قرارداد بین المللی پایبند خواهیم بود، اما شما نمیتوانید برجام را اجرا کنید بلکه اجرای آن دولت مقتدری میخواهد.
وی تأکید کرد: اقتدار خارجی امتداد اقتدار داخلی است، مرغ و تخم مرغ و جوجه کُشی نمیتوان اقتدار به دست آورد.