پخش زنده
امروز: -
گروهی از دانشجویان مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر اصفهان به دانش استراتژیک توانبخشی از طریق واقعیت مجازی دست یافتند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اصفهان؛ استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر، یکی از اهداف مهندسی پزشکی را طراحی چنین تجهیزات فناورانهای برای حضور بیماران در جامعه دانست و گفت: این پژوهشگران توانستند دستگاهی برای ناتوانان حرکتی طراحی و اجرا کنند.
مجید اسلامی تأکید کرد: راحتیِ بیمار و هزینهها دو اصل مهم هستند که مهندسان باید آنها را در هر فناوری جدید رعایت کنند.
وی، این فن آوری را در کنار روشهای سنتیِ توانبخشی در بازگشت سریعتر افراد نیازمند به توانبخشی به شرایط عادی مؤثر دانست و گفت: با اندازهگیریِ سطح و میزانِ حرکتِ مچِ پای بیمار و انتقال این حرکات به محیطِ مجازی متناسب با شرایط واقعی میتوان روش کمک درمانی را برای بازتوانی و کمک به بهبود بیماران ارائه کرد.
این استاد دانشگاه آزاد اسلامی خمینیشهر گفت: به گفته پژوهشگران، بیماران دچار سکته مغزی یا کسانی که گرفتار اسپاسم عضلانی هستند، با بهرهمندی از واقعیت مجازی میتوانند تمرینات توانبخشیِ تعاملیِ دوطرفه انجام دهند و نتیجه بهبودیِ بیمار در این روش بسیار بیشتر از روشهای سنتی خواهد بود.
پیشبینی میشود تولید این دستگاه نقطه عطفی در حوزه توانبخشی و کمک به بیماران نیازمند کشور باشد و هزینه تبدیل ایده به طرح و بخش مکانیک، الکترونیک و واقعیت مجازی نزدیک به ۵۰ میلیون تومان برآورد شده است.