پخش زنده
امروز: -
رئیس اداره محیط زیست دریایی مازندران: ورود و شنا در ۴ شناگاه استان به دلیل بالا بودن آلودگی میکروبی ممنوع است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، رییس اداره محیط زیست دریایی مازندران با اشاره به ۱۸۴ مورد نمونه برداری در بازه زمانی خرداد تا مهر ازشناگاههای مازندران گفت: به علت بالا بودن آلودگی میکروبی شناگاههای رویان نور، سیترای نوشهر، نمک آبرود و رادیو دریای چالوس سال آینده اجازه فعالیت ندارند.
به گفته نصیر احمدی دیگر شناگاههای استان هم وضع بهتری ندارند.
فاطمه بنی هاشمی سرپرست مرکز مطالعات و تحقیقات دریای خزر با تایید با میکروبی در عمق یک و نیم متر آبهای ساحلی دریا گفت: عمده دلیل این آلودگی فاضلاب شهرهای ساحلی و ورود شیرآبه زباله به رودخانهها در بالادست و دپوی زباله در ساحل فریدونکنار، بابلسر و محمودآباد است.
مریم بوداغی فعال محیط زیست مازندران با بیان این مطلب گفت: هر میلی گرم شیرآبه ۱۰۰ میلیون باکتری دارد و عامل انتقال ۱۱۸ بیماری حاد است.
ابدی کارشناس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز گفت: پس از گسترش کرونا تولید روزانه زباله عفونی استان دو برابر شده و به ۱۰ تن رسیده است.
وجود این شرایط اجرای طرحی کامل برای ساماندهی پسماند دوچندان میکند، اما پس از تقریبا ۳ دهه وعده، از میان ۲۲ شهرستان تنها یک کارخانه زباله سوز در نوشهر راه اندازی شد.
چرایی انجام نشدن این کار را در ثروت خوابیده در تفکیک غیر رسمی زباله باید جست. به گفته عبادی فعال محیط زیست تولید زباله در مازندران روزانه حدود ۴ هزار تن است که ۲۵ درصد آن بازیافتی است.
او افزود: قیمت هر کیلوگرم پسماند بازیافتی ۶ هزار تومان است برهمین پایه درآمد بازیافت غیر رسمی روزانه ۶ میلیارد و سالیانه ۲ هزار و ۱۹۰ میلیارد تومان است.
بودجه عمرانی امسال مازندران با ۳۰ درصد افزایش نسبت به پارسال ۲ هزار میلیارد تومان است.
جنگل، ساحل دریا و آبهای زیر زمینی مازندران دهه هاست که بر اثر دپو زباله آسیب میبیند دست اندر کاران هم از لزوم ساماندهی پسماند میگویند، اما طرحهای ساماندهی زباله پس از مطرح شدنشان نه اجرایی که بایگانی میشوند دراین میان زباله همچنان در مازندران نفس طبیعت مردم را میستاند، اما به گروهی انگشت شمار ثروت بسیاری میبخشد.