• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۳۳۴۸۵
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۵
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
از سوی محققان ایرانی خارج از کشور

راه اندازی ۳۴ شرکت دانش‌بنیان توسط محققان ایرانی خارج کشور

رییس پارک فناوری پردیس از راه اندازی ۳۴ شرکت دانش بنیان از سوی محققان ایرانی خارج از کشور در این پارک خبر داد.

براه اندازی ۳۴ شرکت دانش‌بنیان توسط محققان ایرانی خارج کشوره گزارش خبرنگار حوزه علم و فناوری گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا وسیما؛ آقای دکتر مهدی صفاری نیا در خصوص حمایت و جذب نخبگان ایرانی مقیم خارج در پارک فناوری پردیس، افزود: ما در دو سال گذشته ۳۴ نفر از نخبگان ایرانی مقیم خارج را جذب این پارک کردیم و آن‌ها توانستند شرکت خود را در پارک راه اندازی کنند.

به گفته وی تعداد این افراد بیشتر بود، ولی درباره برخی از آن‌ها شرایط آن‌ها برای جذب فراهم نشده، اما با اقدامات انجام شده در حال حاضر ۳۴ شرکت از سوی نخبگان ایرانی مقیم خارج در پارک پردیس تشکیل شده است.

آقای صفاری نیا ادامه داد: برخی از این شرکت‌ها موفق شدند محصولات خود را تجاری کنند و از پارک خارج شدند، چون نیاز به فضا و امکانات بیشتری داشتند.

رییس پارک فناوری پردیس با بیان اینکه برخی از این شرکت‌ها موفق به تجاری سازی محصولات خود نشدند و فعالیت آن‌ها با شکست مواجه شده است، خاطر نشان کرد:، ولی ضریب موفقیت پارک در این زمینه بالا بوده است.

وی افزایش میزان جذب نخبگان ایرانی مقیم خارج را از برنامه‌های آتی این پارک نام برد و یادآور شد: در این برنامه درصدد هستیم افرادی را که می‌توانند در قالب شرکت‌های دانش بنیان محصولی را تجاری سازی کنند، افزایش دهیم؛ ضمن آنکه از ظرفیت شرکت‌هایی که در این پارک مستقر هستند نیز برای جذب این افراد استفاده خواهد شد.

آقای صفاری نیا تأکید کرد: بخشی از نخبگان ایرانی مقیم خارج که به کشور باز می‌گردند، ممکن است که خودشان تمایلی به بازگشت نداشته باشند و یا محصولی را تجاری کنند، ولی می‌توانند به گروه‌های دانشی سایر شرکت‌های دانش بنیان بپیوندند که این حوزه نیز در پارک فعال است.

رییس پارک فناوری پردیس در خصوص شرایط جذب نخبگان ایرانی مقیم خارج در این پارک گفت: در این زمینه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت‌های خوبی را برای جذب این افراد ارائه می‌دهد که از جمله آن‌ها می‌توان به اعطای گرنت‌های فناورانه به آن‌ها برای تشکیل شرکت فناور اشاره کرد.

وی، مهمترین شاخص پذیرش این افراد را میزان ظرفیت آن‌ها در تجاری سازی محصولات دانش بنیان آن‌ها دانست و خاطر نشان کرد: در گام اول این افراد باید آمادگی لازم را برای تشکیل شرکت دانش بنیان و تولید محصولات فناورانه داشته باشند، ضمن آنکه محصول تولید شده از سوی آن‌ها قابلیت تجاری سازی داشته باشد.

آقای صفاری نیا با تأکید بر اینکه این رویکرد کمکی است که ما به این دسته از تیم‌های فناور ارائه می‌دهیم، یادآور شد: این رویکرد موجب خواهد شد که این محققان در ایران وارد حوزه‌هایی نشوند که در ایران بازار مناسبی ندارد و یا ظرفیت تجاری سازی خوبی در کشور فراهم نباشد.

از سوی ۲۷۰ محقق ایرانی مقیم خارج درخواست همکاری به پارک فناوری پردیس ارسال شده است که از این تعداد ۳۴ نفر از این محققان موفق به راه اندازی شرکت خود در این پارک شدند.

علاوه بر آن به منظور بهره‌گیری از ذخایر علمی و حرفه‌ای سرمایه انسانی ایرانی خارج از کشور، برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور به منظور انتقال دانش، تجربه و ایده‌های فناورانه به داخل توسط مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری و با همکاری دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری، شرکت‌های فناور و مراکز رشد و نوآوری منتخب کشور به عنوان "پایگاه تخصصی همکار" اجرا شده است.

این برنامه موجب خواهد شد که در قالب حمایت از انجام پروژه‌های تحقیقاتی و فناورانه همچون پسادکتری، فرصت مطالعاتی، استاد مدعو و معین، راه‌اندازی کسب و کار‌های فناورانه، اشتغال در شرکت‌های فناور و برگزاری سخنرانی و کارگاه‌های تخصصی به ارتباط مؤثر متخصص و مراکز علمی و فناوری برگزیده کشور یاری شود.

بر این اساس پارک فناوری پردیس یکی از پایگاه‌های همکار برنامه «جذب محققان ایرانی خارج از کشور» است که بر اساس رتبه بندی انجام شده، این پارک رتبه اول را در میان ۱۲۴ پایگاه همکار در این برنامه کسب کرده است.

شاخص‌های این رتبه شامل مواردی، چون «رضایت متقاضی»، «مشارکت در پروژه ارزیابی»، «عملکرد رابط» و «اعتبار همکاری» بوده است. بر اساس این رتبه بندی میزان رضایت متقاضیان از همکاری پارک پردیس ۶۰ درصد بوده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست هیئت عالی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا چهارمحال و بختیاری
قطع ارتباط ۳ راه روستایی در نرماشیر
افزایش بستری افراد مبتلا به آنفولانزا در گلستان؛ لزوم رعایت نکات بهداشتی
افزایش ۴۰ درصدی اعتبارات پژوهشی استان همدان
بسته شدن مسیر فاریاب به کهنوج از جاده کَل کَسورَک
افزایش تعداد کشور‌های دارای محدودیت ورود به آمریکا به بیش از ۳۵ کشور
اجرای عملیات راهداری زمستانی در محور‌های شهرستان جعفرآباد استان قم
تشریح جزئیات حادثه تروریستی ایست بازرسی فهرج از زبان فرمانده انتظامی استان کرمان
افتتاح اولین کافه بازی درون مدرسه‌ای در یزد
خوش غیرت ها، پای کار میهن
گلایه شهروندان از تاخیر در اجرای پروژه آسفالت جاده جوارم
ثبت نام سایپا ویژه یلدا
اشتباهات بی‌سابقه وزارت دادگستری آمریکا
گلایه از وضعیت نامناسب آسفالت
تشریح جزئیات حادثه تروریستی ایست بازرسی فهرج
کشف ۲۵ تُن برنج قاچاق از یک کامیون در نائین
برگزاری یادواره ۴۵۰ شهید تدارکات و پشتیبانی سپاه حضرت محمد (ص)
جدیدترین آمار از ثبت‌نام کنندگان در طرح فروش ایران خودرو
ارائه عملکرد مجازی پیش شرط سفر به آمریکا
بررسی نشست اخیر منطقه‌ای تهران درباره افغانستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
حجم مبنا در بورس حذف شد
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
آبگرفتگی در جنوب کشور؛ پارسیان هرمزگان، لامرد فارس و فیروزآباد کرمان پر بارش‌ترین شهر‌ها
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)