پخش زنده
امروز: -
کاهش آمار پروندههای ورودی به مراجع قضایی با ترویج فرهنگ صلح و سازش رقم خورده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، معاون قضایی و رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان گفت: شورای حل اختلاف یک نهاد مردمی، بالنده و دارای ریشه اصلاح و میانجیگری و هدایت مردم و نهادینه کردن فرهنگ ناب صلح و سازش در جامعه بوده و به معنای واقعی حاکمیت بخشیدن اراده مردم در رسیدگی به امور قضایی است.
او افزود: شوراهای حل اختلاف در کشور همواره به خوبی بر رسالت خود در کاهش پروندههای دادگستری و افزایش صلح و سازش اهتمام داشته و از آنجایکه وظیفه اصلی این نهاد رسیدگی به اختلافات مردم بر پایه اصلاح ذات البین است و این روند منجر به کاهش آمار پروندههای ورودی به مراجع قضایی و اطاله دادرسی شده است.
باوی با بیان اینکه نقش شوراهای حل اختلاف در ترویج فرهنگ صلح و سازش و آثار و تبعات آن در جامعه را تاثیر گذار است، تصریح کرد: خوزستان از بانیان تشکیل شورای حل اختلاف بوده و این استان در زمینه توسعه، ترویج و ایجاد صلح و سازش جزو استانهای برتر در سطح کشور است.
رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان ادامه داد: با تلاش و کوشش اعضای خدوم شوراهای حل اختلاف خوزستان طی ۲ سال گذشته، ۷۸ نفر از محکومین به قصاص از چوبه دار نجات پیدا کردند.
وی بیان داشت: شوراهای حل اختلاف استان برای تسریع در حل و فصل دعاوی بین مردم و ایجاد صلح و سازش از ظرفیت روحانیون، نخبگان، معتمدین، سران عشایر و تمامی افرادی که در این زمینه توانایی دارند استفاده و بهره خواهد برد به زودی ستاد صبر در خوزستان تشکیل و راه اندازی خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین موسوی فرد نماینده، ولی فقیه در خوزستان گفت: دین مبین اسلام بر اصلاح ذات البین و ایجاد صلح و سازش بین مردم تاکید فراوانی دارد و پایه و اساس تشکیل شورای حل اختلاف مبتنی بر قرآن و روایات ائمه اطهار (س) است.
بیشتر بخوانید:طرح پایش پروندههای قضایی در خوزستان
او افزود: این نهاد جایگاه ارزشمندی در دین اسلام و دیگر ادیان دارد و باید با تشکیل گروه اندیشه ورز در تحقق سیاستها و برنامههای شورای حل اختلاف تعامل و همکاری سازنده داشته باشیم.
حجت الاسلام موسوی فرد اظهار داشت: شورای حل اختلاف میتواند در هدایت مردم برای رفع اختلافات بین خود بسیار اثرگذار باشد و لازم است این نهاد با توجه به خدمات آن تقویت و مورد توجه بیشتری قرار بگیرد.