پخش زنده
امروز: -
وزیر امور خارجه انگلیس گفت رویکرد اتحادیه اروپا درباره توافق ایرلند شمالی، تهدیدکننده توافقنامه موسوم به توافق جمعه خوب است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، وزیر امور خارجه انگلیس تصریح کرد رویکرد اتحادیه اروپا درخصوص موضوع ایرلند شمالی باید تعدیل شود. دومینیک راب در گفتگوی اختصاصی با این شبکه گفت: «انگلیس و آمریکا همکاریهای فوق العادهای دارند. روابط پویایی بین دو کشور وجود دارد. به نظرم، مناسبات انگلیس و آمریکا در حال قویتر و قویتر شدن است. یکی از علل اصلی این مسئله، همسویی منافع دو کشور و رویکردشان در قالب مجامع چند جانبه و بسترهایی از قبیل گروه هفت است. در حاشیه اجلاس سران گروه هفت در انگلیس نیز، دو طرف به تبادل دیدگاه درباره مسئله ایرلند شمالی پرداختند و نخست وزیر انگلیس از این فرصت استفاده کرد تا بگوید که رویکرد اتحادیه اروپا درباره توافق ایرلند شمالی، تهدیدکننده توافقنامه موسوم به توافق جمعه خوب است. ما خواهان آن هستیم که این توافق برای همه گروهها در ایرلند شمالی نتیجه بخش باشد و درعین حال، یکپارچگی اقتصادی و دیگر مختصات انگلیس را تهدید نکند. پروتکل ایرلند شمالی نشان دهنده منافع مختلفی است که وجود دارد و باید به گونهای اجرایی شود که منافع همه گروهها را در ایرلند شمالی تامین کند.
وی افزود: اگر این پروتکل سبب تضعیف یا به خطر افتادن تجارت بین انگلیس و ایرلند شمالی شود، پروتکل مذکور نمیتواند نتایج مفیدی داشته باشد و درعین حال ممکن است توافقنامه جمع خوب را نیز به خطر بیندازد. به همین علت است که با رویکرد عملگرایانه و انعطاف پذیر از جانب همه طرفهای مطرح میتوان به نتیجه بهتری رسید. ما خودمان رویکرد عملگرایانه در این زمینه اتخاذ کرده ایم. لازم است اتحادیه اروپا نیز همین کار را انجام دهد تا به نتایج خوبی برسیم.» وزیر امورخارجه انگلیس گفت: «در اجلاس گروه هفت فرصتی فراهم شده است تا درباره طیف مختلفی از مسائل ژئوپلیتیک مختلف بحث و تبادل نظر شود ازجمله موضوعات مربوط به چین و روسیه و نحوه خروج از بیماری همه گیر کووید ۱۹، زیرا بدون رسیدن همه به ایمنی، نمیتوانیم خودمان به ایمنی دست یابیم.
انگلیس در طرح کوواکس، در سطح بین المللی پیشرو نیست
وی ادامه داد: موضوع دیگر در این زمینه نحوه مقابله با تغییرات اقلیمی در سطح جهانی است. ما بر این مسائل تمرکز داریم. مطالب درباره تغییر رویکرد خارجی انگلیس مطرح شده است. علت اصلی کاهش کمکهای مالی خارجی انگلیس به کشورهای دیگر، آسیبهای اقتصادی ناشی از کووید ۱۹ است. شیوع این بیماری سبب شده است منابع مالی دولتی در انگلیس ضعیف شود. با وجود این، هنوز هم انگلیس سومین کشور در میان هفت کشور عضو گروه هفت از نظر حجم کمکها به کشورهای دیگر است. هنوز هم انگلیس به کشورهای دیگر به صورت قابل توجهی کمک میکند. این مسئله را میتوان در کمکهای انگلیس به موضوع واکسیناسیون کرونا در کشورهای دیگر مشاهده کرد. انگلیس نود میلیون پوند برای ساخت واکسن آسترازنکا اختصاص داده است. نود و پنج درصد واکسنهای درنظر گرفته شده در قالب طرح موسوم به کوواکس برای واکسیناسیون کشورهای فقیر و در حال توسعه از همین نوع واکسن آسترازنکا است. ما قصد داریم در قالب گروه هفت، یک میلیارد دوز واکسن کرونا نیز به کشورهای دیگر بدهیم. انگلیس خودش یکصد میلیون دوز از این رقم را تامین میکند. قرار است واکسنهای کرونا تا اواسط سال آینده در اختیار کشورهای فقیر جهان قرار گیرد. با این اوصاف، هیچکس نمیتواند بگوید که انگلیس در این زمینه در سطح بین المللی نقش پیشرو دارد.»