الجزیره؛
خشم مردم از جان باختن یک زندانی سیاسی
درگذشت یکی از زندانیان بحرینی و اعتراض شهروندان این کشور به بی توجهی به اوضاع و نیازهای زندانیان به خشم گسترده و ملتهب شدن اوضاع در این کشور منجر شد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ درگذشت یکی از زندانیان بحرینی و اعتراض شهروندان این کشور به بی توجهی به اوضاع و نیازهای زندانیان به خشم گسترده و ملتهب شدن اوضاع در این کشور منجر شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، شماری از شهروندان بحرینی در پی درگذشت یکی از بازداشت شدگان در زندانهای این کشور در اعتراض به اقدامات نظام این کشور تظاهرات کردند.
شرکت کنندگان در تظاهرات شعارهایی که حاکی از خشم شدید آنها بود سردادند و یکی از خیابانها را با آتش زدن لاستیک بستند.
این اوضاع پس از تنشهای امنیتی در پی برگزاری مراسم تشییع جنازه نمادین برای حسین برکات به وجود آمد. وی روز چهارشنبه در یکی از زندانهای بحرین درگذشت.
جعفر سلمات گزارشگر الجزیره در گزارشی همراه با پخش تصاویری از اعتراضات مردم بحرین گفت: اعتراضات این افراد اوضاع آرام را پس از درگذشت حسین برکات در زندان، ملتهب کرد. معترضان مقامات بحرین را عامل درگذشت وی در زندان به سبب بی توجهی به نیازهای درمانی میدانند و این در حالیست که سازمانهای حقوق بشری در دوره بیماری وی درباره وقوع چنین اتفاقی هشدار داده بودند، اما این اتفاق بد عملا روی داد.
در ادامه گزارش آمده است: معترضان بحرینی در تظاهراتی که خالی از تنش و خشونت نبود شرکت کردند و طولی نکشید که کار به آتش زدن لاستیکها و سردادن شعارهایی که نشان دهنده التهاب اوضاع بود کشیده شد.
در ادامه پس از پخش تصاویری از همسر حسین برکات که سخنانی در اعتراض به رفتار نظام حاکم با زندانیان بر زبان میآورد آمده است: بحث و جدلها درباره اوضاع زندانهای بحرین چیز تازهای نیست و به امروز و دیروز مربوط نمیشود. سازمانهای حقوق بشری بحرینی و بین المللی بارها درباره بی توجهی به نیازهای مختلف زندانیان در بحرین هشدار داده اند. کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل از جمله این سازمان هاست که قبلا از مقامات بحرین خواسته بود اقدامات کارآمدی برای درمان زندانیان اتخاذ کنند و از آنها خواسته بود تعداد بیشتری از زندانیان را برای کاستن از شلوغی زندانها در پی شیوع ویروس کرونا، آزاد کنند. علاوه بر این سازمان دیده بان حقوق بشر و مرکز حقوق و دموکراسی بحرین و دیگر سازمانهای حقوق بشری نیز اعلام کردند مقامات بحرینی خدمات و مراقبتهای درمانی لازم را برای زندانیان فراهم نمیکنند. برخی مقامات پارلمانی اروپایی نیز در همین چارچوب رویکردی اتخاذ کردند و سوالات نگران کنندهای درباره شیوع ویروس کرونا در زندانهای بحرین مطرح کردند. مقامات منامه هر بار پاسخ میدهد اتهامات مطرح شده علیه آنها بیانگر واقعیت نیست و به موارد ابتلا به کرونا در زندانها رسیدگی میکنند. آنها در خصوص حسین برکات مدعی شدند وی مراقبتهای درمانی لازم را دریافت میکرد. سازمان عفو بین الملل در گزارشهای خود پرسشهایی درباره سکوت و کوتاهی محافل رسمی نظام بحرین و تردیدهایی درباره اظهارات مقامات رسمی این کشور مطرح کرد و از مقامات این کشور نیز به سبب آن که پیگیر موضوعات دیگری هستند و دغدغههای آنها چیز دیگری است انتقاد کرد.
۰۰:۴۵:۴۰