پخش زنده
امروز: -
به گفته روان شناسان، آسیب روحی و روانی جنگ و اشغالگری رژیم صهیونیستی، کودکان و نوجوانان فلسطینی را آزار میدهد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری رویترز، به گفته روان شناسان، نزدیک به نیمی از جمعیت دو میلیون نفری ساکن در نوار محاصره شدهی غزه کمتر از ۱۸ سال سن دارند و بسیاری از آنها هنوز هم از آسیب روحی و ضربههای روانی به جا مانده از سه جنگ پیشین رژیم صهیونیستی ضد نیروهای مقاومت فلسطینی رنج میکشند.
رويترز افزود: سه هفته از وقتی که سوزی اشکونتانا را از زیر آوار خانه شان بیرون کشیدند میگذرد. خانهی دختربچهی ۶ سالهی فلسطینی در غزه به علت حملهی هوایی رژیم صهیونیستی تخریب شد. از آن پس تاکنون، زبان کودک بند آمده و تنها زمانی حرف میزند که بخواهد از مادر یا چهار خواهر و برادرش سراغ بگیرد؛ آنها همگی در حمله هوایی صهیونیستها جان باختند.
زندگی سوزی زیر و رو شده است؛ او اکنون با پدرش در خانهی داییش ساکن شده اند. داییش میگوید بچه نه غذا میخورد و نه خواب درست و حسابی دارد؛ دیگر دل و دماغ بازی هم ندارد.
رمزی اشکونتانا، دایی کودک گفت: «او (دختربچه) خیلی حرف نمیزند، من دایی او هستم، پیشتر همیشه خانهی من بود. خیلی حرف میزد؛ شور و هیجان داشت، خیلی شیطونی میکرد. اما پس از آنکه خانه شان در حملهی هوایی (رژیم صهیونیستی) هدف قرار گرفت و مادرش کشته شد، این بچه نه دیگر حرف میزند و نه بازی میکند. هر وقت کسی بخواهد به او نزدیک شود فقط جیغ میکشد؛ حتی من هم که دایی اش هستم و همیشه پیش من بود، حالا که بهش نزدیک میشم شروع میکند به جیغ کشیدن!»
به گفتهی مقامهای یونیسف، صندوق کودکان سازمان ملل، نیمی از جوانان در غزه - نزدیک به ۵۰۰ هزار کودک - پس از جنگ ۱۱ روزهی اسرائیل ضد فلسطینیها در نوار (محاصره شده ی) غزه به پشتیبانی و درمان روانشناختی نیاز دارند.
دست کم ۶۶ کودک در میان بیش از ۲۵۰ نفری بودند که در حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه کشته شدند. خانهی سوزی در موج گستردهای از حملات هوایی صهیونیستها به شهر غزه در روز ۱۶ ماه مه هدف قرار گرفت؛ مسئولان بهداشتی غزه گفتند در آن روز ۴۲ نفر از جمله ۱۰ کودک جان خود را از دست دادند.
روان شناسان به طور منظم به دیدار سوزی میروند تا به او کمک کنند تا بتواند آسیب روحی و روانی به جا مانده از (شهادت مادر و خواهر و برادرانش) را آسانتر بپذیرد و با آن کنار بیاید.
صمار اواد، روان شناس و عضو مرکز آسیب شناسی روحی و روانی فلسطین گفت: «سوزی اشکونتانا، دختر بچهی ۶ سالهای است که خانواده و مادرش را از دست داده است. او امنیت و ایمنی اش را از دست داد. زنده ماندنش هم معجزه است. علائم و نشانههای آسیب روحی و روانی فراوانی در او شناسایی کردیم.»
سامی عوویده، روان شناش بزرگسالان در غزه گفت افسردگی و احساس ناامنی از جمله رایجترین مسائل روانشناختی است که در میان کودکان در غزه دیده میشود.
مجری طرح سلامت روان در غزه افزود: «مادرها از این شکایت دارند که فرزندان شان همواره گوشیهای تلفن همراه را در دست دارند و با نگرانی اخبار را پیگیری میکنند و منتظرند نشانهای از تجاوزگری تازهی (رژیم صهیونیستی) دریافت کنند. این وضعیت هشیاری، بیش انگیزشی و گوش بزنگ ماندن سبب میشود که همواره آماده باشند با رویدادی خطرناک روبرو شوند. این شرایط بر ساعت بیولوژیکی بدن شان اثر میگذارد و به وضعیت روحی و روانی شان آسیب میزند.»