پخش زنده
امروز: -
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: هم اکنون نظام بانکی ۷۵ درصد تأمین مالی را در کشور بر عهده دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای عبدالناصر همتی پس از حضور در برنامه شبکه سه و جوانان و ضبط برنامه تبلیغاتی استانی خود در جمع خبرنگاران افزود: برای توسعه کشور باید سالانه ۵ درصد رشد اقتصادی داشته باشیم که این رشد نیازمند حمایت بانکی از تولید است.
وی با بیان این که ناترازی بانکها موضوع بسیار مهمی در عملکرد اقتصادی کشور است، گفت: این ناترازی ناشی از عملکرد سه دهه گذشته است در این مدت به تدریج تکالیفی بر بانکها گذاشتیم که در کنار کافی نبودن سرمایه بانک ها، مشکلات عدیدهای ایجاد شده است.
این نامزد ریاست جمهوری برنامههای خود در این باره را حل کردن ناترازی بانکها و افزایش سرمایه بانکها بیان کرد و افزود: باید اجازه ندهیم بانکها با ریسک بیشتر مواجه شوند و دارایی هایشان بی رویه رشد کند از این رو داراییهای بانکها باید محدود شود و بانک مرکزی نظارت کنونی خود را بر بانکها افزایش دهد.
آقای همتی ادغام بانکها را دیگر دستور کار خود برای ساماندهی نظام بانکی بیان کرد و گفت: ادغام بانکها با ادغام بانکهای نیروهای مسلح آغاز شد و بانکهای ناتراز و مؤسسات مشکل دار در حال مدیریت هستند تا تعیین تکلیف شوند.
وی افزود: مایکروفاینانس (تأمین منابع مالی طرحهای تولیدی توسط مؤسسات مالی) را به طور جدی در دولت سیزدهم برای اشتغال جوانان در دستور کار داریم که از این طریق میتوانند تأمین مالی کارآفرینانی را که میتوانند بنگاههای کوچک و متوسط را راه اندازی کنند بر عهده بگیرند، زیرا اشتغال در همین بنگاههای کوچک و متوسط نهفته است از این رو تمرکز نظام بانکی را به سمت این توسعه اشتغالزا و فقرزدا هدایت خواهیم کرد.
این نامزد ریاست جمهوری درباره وجود مجوزهای زائد و بروکراسیها بر سر راه کارآفرینی جوانان گفت: مشکل اساسی نسل جدید از جمله نسل سه و چهار انقلاب این است که قبلی ها، شغلها و فعالیتها را گرفتند، اما برای اعطای مجوزها بر سر راه کسب و کار جوانان آنقدر بروکراسی قرار دادند که در عمل جوانان را پشیمان میکند این بروکراسیها ما را در زمره ۲۰ درصد کشورهای دارای رتبه بد در فضای کسب و کار قرار داده است.
آقای همتی افزود: باید اعطای مجوز کسب و کار را با گواهی نامه عوض کنیم یعنی کسی که گواهی نامه فعالیتی را دارد بتواند براساس آن کارش را آغاز کند فقط توسط صنف مربوط نظارت شود.
وی گفت: با استفاده از مایکروفاینانسها و برداشتن موانع بر سر راه مجوزدهی باید جوانان را به سمت کارآفرینی و فعالیتهای اقتصادی خوب به ویژه در بخش خدمات که ظرفیتهای بالایی در اشتغال آفرینی دارد رهنمون شویم.
این نامزد ریاست جمهوری معیشت، آزادیهای اجتماعی و تورم را سه دغدغه اصلی مردم از دیدگاه خود برشمرد و افزود: معیشت مردم به علت تحریمهای ظالمانه و اقدامات گروههایی که همیشه میگویند تحریم مهم نیست آسیب دیده است، تحریم منابع درآمدی کشور را دچار مشکل کرده است برخی میگویند FATF مهم نیست، اما ما به همراه دو تا سه کشور دنیا از مبادلات بانکی با کل دنیا محروم شدیم ضمن این که هزینه مبادلاتی ما به علت تحریم و عضو نبودن در FATF بیست درصد افزایش یافته است.
آقای همتی گفت: جوانان ما از وضع فعلی راضی نیستند، زیرا فشارهای زیادی بر جوانان، زنان و دختران وارد میکنیم و برای فعالیتهای زنان و جوانان محدودیتهای زیادی ایجاد کردیم که ما برای رفع انسداد داخلی و حضور خوب زنان در اجتماع به ویژه فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی برنامه داریم.
وی افزود: تورم ناشی از مشکل رابطه بودجه با بانک مرکزی است و از آنجا که بودجه ما ناتراز است کسری بودجه به استقراض از بانک مرکزی منجر میشود که عمده آن هم براساس قانون اتفاق میافتد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که این رابطه بودجه با بانک مرکزی را اصلاح و نقدینگی را کنترل خواهم کرد گفت: اگر نقدینگی را کنترل و رشد اقتصادی حداقل ۵ درصد را ایجاد کنیم تورم را در سه تا چهار سال به ۸ تا ۱۲ درصد خواهیم رساند این آرزو نیست، زیرا ۱۵۰ کشور دنیا این کار را انجام داده اند و ما هم میتوانیم انجام دهیم.
آقای همتی درباره برنامههای خود برای صنعت خودرو سازی افزود: این که خودرو سازی داخلی و زنجیره تولید آنها را تکمیل کنیم یک اولویت است، اما این که خودرو سازان را بدون رقیب بگذاریم بحث انحرافی است.
وی گفت: بازار در رقابت شکوفا میشود که رقابت یا باید داخلی باشد یا با خودروهای خارجی، اما نکته مهم این است که رقابت با خودروهای خارجی نباید به تخریب چرخه تأمین تولید داخلی منجر شود.
این نامزد ریاست جمهوری افزود: واردات در صورتی میتواند اتفاق بیفتد که منابع ارزی کافی را در اختیار داشته باشیم این در حالی است که تحریم سالانه ۴۰ میلیارد دلار یعنی حدود ۹۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد ارزی ما را کاهش داده است بنابر این در این شرایط نمیتوانیم واردات خودرو داشته باشیم، اما اگر امکانش وجود داشته باشد حتماً باید در کنار تولید داخلی واردات داشته باشیم البته با تعرفه مناسب، نه این که تعرفهای برای خودروهای وارداتی وضع کنیم که دوباره صنعت نوزاد خودرو سازی ما به همین روند فعلی خود به کار ادامه دهد.
آقای همتی گفت: همچنان داریم به صنعت خودرو سازی وام و امکانات میدهیم و قیمت آن را طوری تعیین میکنیم که شرایط خود را حفظ کنند، اما باید گفت میتوان اقداماتی انجام داد که صنعت خودرو سازی ما اشتغال خوبی ایجاد کند.
وی افزود: مردم ما حق دارند مانند همه جای دنیا خودروی خوب سوار شوند چرا باید ماشین معمولی را به قیمت ماشین فورد بخرند؟ اینها باید اصلاح شود و من برای خودرو سازان برنامه جدی دارم.
عقب افتاده به ضامن وام گیرنده زنگ
بزنند ، حالا شده منجی اقتصاد !