پخش زنده
امروز: -
عضو فقهای شورای نگهبان گفت: منظومه قانون مدنی ما در حوزه وکالت یک منظومه قوی است و در مجامع بین المللی قابل عرضه است.
آیتالله علیرضا اعرافی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه نشست کارآموزان وکالت استان تهران افزود: مقوله وکالت هم در فقه اسلامی یک جایگاه بزرگ و رفیعی دارد، بطوری که از میان ۵۰ کتاب و یا باب اصلی منظومه فقه ما، یک باب مستقیم با وکالت ارتباط دارد.
وی گفت: در دوره معاصر نیز مسائل نو و جدیدی بر آن افزوده شده است و ما اخیراً در مدیریت حوزه، دفتر فقه معاصری تأسیس کردیم که مسائل نو پدید را در درسها از جمله در حوزه وکالت و سایر ابواب اقتصادی، اجتماعی و امثال اینها مورد توجه قرار میدهند.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور افزود: به هر حال فقه ما یک فقه منسجم و جامعی است که به بخشهای مختلف زندگی بشر از جمله به حوزه وکالت میپردازد.
وی گفت: در واقع آن منظومه فکری که در فقه ما بر اساس آیات روایات ساخته و پرداخته شده، آن در قانون مدنی ما به شکل به نسبت منسجم و جامعی بیش از ۱۰۰ سال قبل انعکاس پیدا کرده است و همچنان نیز آن منظومه قانون مدنی ما در حوزه وکالت یک منظومه قوی است و در مجامع بین المللی قابل عرضه است.
ایت الله اعرافی افزود: تبعا وکالت یک مفهوم خیلی وسیع و دامنه داری دارد که یکی از حوزههای آن وکالت به مفهومی است که اکنون درباره آن در حوزه دعاوی، رسیدگی و احقاق حقوق بحث میکنیم.
وی گفت: بنا بر این پردازش اسلام نسبت به مجموعه وکالت یک منظر فقهی دارد که اشاره شد و یک منظر نیز اخلاقی است که در منظر اخلاقی فراتر از آنچه که در فقه گفته میشود به اصول حرفهای و قواعد مؤثر در فضای وکالت پرداخته شده است.
عضو فقهای شورای نگهبان افزود: در منظر اخلاقی نیز اصولی ذکر شده است که مهمترین آن یکی اتقان خود عمل وکالت از لحاظ دانش و مهارت است که این وظیفه اخلاقی یک وکیل است و یکی نیز بحث امانت داری است که از نظر فقهی وکیل امین است و امین بودن شرایط متعددی دارد.
وی گفت: بنابراین ما هم از منظر فقهی و هم از نظر اخلاقی یک منظومه خیلی غنی در حوزه وکالت داریم.