پخش زنده
امروز: -
ایران سرای من است، عنوان برنامهای است که از شبکههای استانی با موضوع برنامههای نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پخش میشود
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، دیروز و امروز آقایان عبدالناصر همتی و و محسن مهرعلیزاده به بیان برنامهها و دیدگاههای خود پرداختند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تغییر ریل اقتصادی کشور و بازنگری در نگرش اداره جامعه را جزو اولویتهای خود اعلام کرد و گفت: مشکل اساسی در کشورمان این است که سیاست بیش از حد بر اقتصاد حاکم است و همین باعث شده از ظرفیتهای استانها بخوبی استفاده نشود.
عبدالناصر همتی روز چهارشنبه در گفت و گوی تلویزیونی که از سیمای مرکز کردستان پخش شد، ضمن تسلیت به خانوادههایی که به دلیل کرونا عزیزانشان را از دست دادند، اظهار داشت: امیدوارم در مسوولیت خود در ریاست جمهوری واکسیناسیون سریع و عادلانه را به اتمام برسانم و این بلا را از سرمردم کوتاه کنم.
وی به دلیل حضور خود در صحنه انتخابات اشاره کرد و افزود: شرایط اقتصادی کشورمان مطلوب نیست و اگر این روند ادامه داشته باشد نتایج بدتری را شاهد خواهیم بود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: اقشار مختلف زیادی از مردم در استانها گرفتاربیکاری، تنگنای معیشت هستند و رفاه و آرامش آنها تحت تاثیر مشکلات اقتصادی ناشی از تحریمها قرار گرفته است.
همتی تغییر ریل اقتصادی کشور و بازنگری در نگرش اداره جامعه را جزو اولویتهای خود اعلام کرد و گفت: مشکل اساسی در کشورمان این است که سیاست بیش از حد بر اقتصاد حاکم است و همین باعث شده از ظرفیتهای استانها بخوبی استفاه نشود.
وی با بیان اینکه در دنیا سیاست در خدمت اقتصاد است، اظهار داشت: از دیگر دلایل مشکلات موجود کشور این است که مسوولان ما نگرش اقتصادی ضعیفی دارند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: هر اقدامی که در کشور انجام میدهیم باید منفعتی برای جیب مردم داشته باشد و اگر قرار است اقداماتی در دولت انجام شود و نتیجه آن به فقر مردم ختم شود توفیقی حاصل نشده است.
همتی گفت: به دلیل تخصص اقتصادی خود وارد عرصه انتخابات شدم و بخوبی با مسائل اقتصادی آگاه هستم و اشراف کامل بر مسائل و تنگناهای بین المللی و شاخصهای اقتصادی دارم.
وی با بیان اینکه به منظور از دست ندادن آخرین فرصت باقی مانده برای اصلاح اقتصاد وارد این عرصه شده ام، گفت: تنها قصد دارم چهار سال رییس جمهور باشم تا محافظه کاریهایی که رییس جمهورهای گذشته در چهار سال نخست دوره ریاست جمهوری خود به منظور کسب رای برای دوره بعدی انجام دادند را تکرار نکنم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه برنامهای برای توسعه اقتصادی استانها نداشتیم، گفت: هر استانی در کشور ویژگی خاص خود را از لحاظ فرهنگی، آب و هوایی و نزدیکی به همسایگان غربی و شرقی دارد.
همتی با اشاره به اینکه بخش زیادی از مشکلات استانها به تمرکز منابع و تصمیات در شهرهای بزرگ کشور برمی گردد، یادآور شد: این مسئله موجب خالی شدن تدریجی روستاها از سکنه و مهاجرت به حاشیه شهرهای بزرگ شده است.
وی اضافه کرد: بنابراین اولویت نخست خود را حاکم کردن تصیمات اقتصادی بر سیاسی در استان ها، برداشتن نگاه سیاسی از استانها قرار داده ام.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: نگاه سیاسی به استانها باعث میشود دید امنیتی نسبت به همه مسائل موجود در آن ایجاد شود و این یکی از معضلات پیشروی استانها است.
همتی توسعه استانها را در گرو توجه به ویژگیهای هر استان خواند و اظهار داشت: هر سه ماه یکبار جلسهای با نخبگان و جوانهای استانها که در روند سیاسی و اقتصادی تاثیرگذار هستند، تشکیل خواهم داد.
وی با اشاره به اینکه استانها پتانسیل زیادی برای پیشرفت دارد، یادآور شد: ویژگیها و موانع پیشرفت استان کردستان را میشناسیم و این استان و دیگر استانهای کشور باید توسط نخبگان و برمبنای شایسته سالاری اداره شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: معنا ندارد وقتی در استان افراد نخبه و توانا وجود دارد از جای دیگری افرادی برای اداره آن بفرستیم.
همتی با بیان اینکه هر چقدر از مرکز دور میشویم میزان توسعه یافتگی هم کاهش پیدا میکند، اظهار داشت: با آمایش سرزمین و بهره مندی از ویژگیهای هر استان میتوانیم شاهد توسعه متوازن در کشور باشیم.
وی افزود: هر یک از استانهای ما ویژگی خاصی برای جذب توریست دارند و اولویت دیگر خود جذب توریست به عنوان یکی از محورهای توسعه استانها قرار داده ام.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: هر توریستی که به استان میآید موجب ایجاد اشتغال میشود بنابراین سیاست ساده نگاه کردن به توریست و سخت نگرفتن به مسائل این حوزه باعث رفاه و آسایش مردم خواهد شد.
همتی گفت: در خیلی از استانها بوم گردی و سرمایه گذاری در آن در حال توسعه است و میتوانیم سیستم بانکی را در خدمت توسعه این مراکز قرار دهیم.
وی با اشاره به اینکه بیکاری در همه استانها مشترک است، اظهار داشت: با تمرکز زدایی و تصمیمات استانی میتوان مشکل بیکاری را مرتفع کرد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: در طول یک دهه گذشته رشد اقتصادی به دلیل عمدتا تحریم و کاهش منابع پنج درصد بوده و این نشان میدهد ایران در مقایسه با دیگر کشورها از نظر پیشرفت و ثروت رشد قابل توجهی نداشته است و سفره مردم کوچکتر شده که دلیل به نبود اشتغال برمی گردد.
همتی اظهار داشت: توانمندسازی اقشار محروم و بیکاری را به عنوان یکی از معضلات استان مورد توجه قرار خواهیم داد.
وی یکی از مشکلاتی که کشور را هدفمند نکردن یارانهها خواند و افزود: دهکهای یک، ۲ و سه برابر دهکهای بالا یارانه میگیرند و این باید به طور جدی اصلاح شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری توانمندسازی اقشار محروم و افزایش قدرت خرید و حداقل دستمرد و اعطای کارتهای اعتباری خرید را از دیگر برنامههای خود اعلام کرد و گفت: ۲ سال گذشته قدرت خرید به حداقل دستمزد ۳۰۰ دلار بود که بر اساس نرخ ارز این مبلغ امروز معادل حداقل ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است و با پرداخت یارانه فقط قدرت خرید اصلاح نمیشود بنابراین نیاز به اعطای کارت اعتباری خرید برای کمک به تامین کالای مورد نیاز شهروندان است.
همتی اظهار داشت: باید بپذیریم هر استانی علی رغم اختلافات فرهنگ، مذهبی و ... که دارند در اعطای مسوولیتها و طراحی توسعه باید شرایط یکسانی داشته باشند و برنامهها و تصمیمات با مردم و نخبگان و قومهای هر استان طراحی شود.
وی گفت: اگر بتوانیم کریدور شمال به جنوب و ایران به مدیریترانه را بهره برداری برسانیم ارتباط استانها به شاهراههای بین المللی برقرار و این موجب توسعه استانها و به تبع کشور خواهد شد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در این استان مسئله کشاورزی از مباحث مهم است و هم اکنون روستاییان این منطقه دچار مشکلات جدی هستند و در دولت سیزدهم برای رفع آنها برنامه دارم.
همتی اضافه کرد: هر کالا و محصولی که نتیجه زحمت کشاورزان است باید برمنبای قیمت روز خریداری شود به عبارتی این محصولات بجای تعیین قیمت تضمینی برای آنها از سوی دولت باید خرید تضمینی شوند.
وی با اشاره به اینکه نظام توزیع و جمع آوری محصولات کشاورزی نقص جدی دارد، افزود: برای بخش کشاورزی و روستایی برنامه وسیعی داریم و عملیاتی خواهیم کرد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در دولت سیزدهم یکی از مسائلی که مردم به آن باید توجه کنند و موظف هستیم که حمایت کنیم آزادیهای اجتماعی است چرا باید جوانان در استانها وشهرهای کوچک زمینهای برای استفاده از اوقات فراغت نداشته باشند.
همتی یادآور شد: بر مبنای مطالعه وآنچه مشاهده کردم متاسفانه فضا و زمینهای برای تفریح جوانها ایجاد نشده و زندگی برای آنها سخت و رفاه و آسایش برای آنها کمتر شده است و این قشر احساس رضایت ندارند.
وی یادآور شد: معتقدم نباید مسوولان در زندگی اجتماعی مردم دخالت کنند و به جوانها گیر بدهند و باید برای زنان و جوانان احترام ویژه قائل باشند چراکه بانوان ما هویت مستقل خود را دارند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: حدود ۱۷ سال است که پروژه جاده سنندج- مریوان در دست اجرا است و هنوز به پایان نرسیده است و علاوه بر این؛ اتمام پروژه کریدور کرمانشاه میاندواب که بخشی از آن هم از کردستان میگذرد جزو برنامه هایم در این استان است.
همتی رفع تبعیض بکارگیری از نیروهای اهل تسنن را از دیگر برنامههای خود دانست و افزود: کردستان دارای جاذبههای گردشگری فراوانی است و باید از انها استفاده بهینه کرد.
وی یادآور شد: این استان ظرفیت زیادی به عنوان دروازه ترانزیت منطقه دارد و راه آهن تهران همدان سنندج باشماق باید تکمیل شود و دسترسی ایران به سلیمیانه را فراهم کند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: کردستان باید به قطب مبادلات با اقلیم کردستان عراق تبدیل شود و این مهم با حمایت و تشویق صادرات از این استان قابل تحقق است.
همتی اضافه کرد: جلوگیری از هدر رفت آبهای سطحی استان، برداشت بی رویه آبهای زیرزمینی در دهگلان و قروه و تکمیل منطقه آزاد مریوان و بانه از دیگر برنامه هایم است.
وی افزود: زیبنده مردم کردستان نیست که جوانانشان به کولبری بپردازند برای توسعه اشتغال در ایران باید به اشتغال پایدار در کردستان فکر اساسی شود و ساماندهی کولبری در استان از دیگر اقدامات مورد توجه ما است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: اگر اشتغال و تولید در استان اتفاق بیافتد نارضیاتی در استان رخت بر میبندد.
همتی بر حضور گسترده مردم در انتخابات تاکید کرد و گفت: حضور همه ما به ویژه کسانی که با صندوق رای قهر کردند کمک میکند اهدافی که برای تولید ثروت دارم تحقق پیدا کند.
رییس جمهور از جنس مردم و آشنا به اقتصاد
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هم گفت: امروز با توجه به شرایط موجود و سخت معیشتی، مردم باید کسی را به عنوان رییس جمهور انتخاب کنند که از جنس خود آنان و با اقتصاد آشنایی داشته باشد.
محسن مهرعلیزاده اظهار داشت: مشکل امروز ما اقتصاد است و باید کسی بر کرسی ریاست جمهوری قرار گیرد که اقتصاد را بفهمد و با آن آشنایی کامل داشته باشد.
وی با بیان اینکه اکنون مردم اعتماد میخواهند نه جنگ، افزود: باید آزادی به تمام اقشار مردم بدهیم، ضمن اینکه کسی که نظامی یا قاضی است نمیتواند مشکل اقتصاد را رفع کند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه قوانین اجتماعی به اندازه کافی داریم، اضافه کرد: چرا باید در امور زندگی مردم دخالت و به آنان تحکم کنیم؟ گرسنگی کم نیست؟ مردم مشکل کم دارند؟
مهرعلیزاده با بیان اینکه خانوادهها اغلب سه تا چهار جوان بیکار و تحصیلکرده دارند، ادامه داد: این بیکاری ناشی از بی عرضگی و بی مسوولیتیها است که اکنون پدر خانواده باید شرمنده فرزندانش باشد.
وی مشکل ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی را موجب رانت در بسیاری از بخشها دانست و گفت: مردم اکنون گوشت و مرغ را به قیمت ارز آزاد و حتی بیشتر خریداری میکنند و این بیهودگی است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: من فرزند ایرانم کسی که عمری برای ایرانیان و بنیان نهادن نهالهای راحتی، آرامش و آسایش مردم با افتخار کار کرده است.
مهرعلیزاده خود را اینگونه معرفی کرد: من محسن مهرعلیزاده متولد هشتم مرداد ۱۳۳۵ مراغه هستم، لیسانس مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز، فوق لیسانس مهندسی مکانیک صنعتی شریف، دکترای مدیریت مالی دانشگاه تهران و دکترای مهندسی اقتصاد دانشگاه هلند دارم و از ۲۵ سالگی و از کف کارخانه وارد بازار کار شدم.
وی یادآور شد: بعد از ۲، سه سال کار و مدیریت در صنعت خودرو، معاون وزیر صنعت شدم، ضمن اینکه بنده موسس منطقه آزاد کیش هستم و با دست خالی زیرساختهای این منطقه را ایجاد کردم.
مهرعلیزاده اظهار داشت: امروز کشور ما در موقعیت و در مقطع بسیار خطیری قرار دارد و مردم ایران دست به انتخاب کسی باید بزنند که با تکیه بر تجربیات خود، راهی برای مشکلات موجود یافته شود و با آنان باید با انتخابشان، خدمتگزاری را سرکار بیاورند که بتواند به تمام معنا به مردم خدمت کند.
وی تاکید کرد: امروز با مشکلات معیشتی، فقر و بیکاری و فاصله اجتماعی بسیار زیادی بین اقشار مرفه و ضعیف جامعه مواجه هستیم و ۷۰ درصد جامعه زیر خط فقر زندگی میکنند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: امروز کشمکشهای بیحاصل بین افرادی که خود را دلسوز مردم و نظام میدانند و تنگ نظری صاحب نظران و افراد در عرصههای مختلف اجتماعی و سیاسی هستیم.
مهرعلیزاده یادآور شد: باید اذعان کنم برخی مسوولان اگر چه با نیت خیر به مردم خدمت میکنند، اما متاسفانه دستهای ناپاک، اختلاس و دست یازی به بیت المال و فساد و فشار بر مردم، زندگی را بر مردم سخت کرده است و معیشتی دشوار را برای ملت فراهم کرده اند که مردم امیدشان برای زندگی به کمترین حد خود رسیده است.
وی اضافه کرد: برخی اقدامات مسوولان به ظاهر مسوول که با گرفتن کرسیهای مسوولیت و روشهای ناصواب، فقر هدیه دادند و لیست فروختند و امضا خریدند، کشور را به جایی رساندند که قویترین کشور منطقه با مشکلات زیادی مواجه باشد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: متاسفانه این اقدامات فاصله بسیار زیادی بین مردم و نظام و مدیران اجرایی ایجاد کرده است و این عدم اعتماد باعث میشود که حتی مسوولان اگر کار درستی در جهت منافع ملی انجام دهند مورد اعتماد مردم نباشند.
مهرعلیزاده با بیان اینکه باید واقعیتها را گفت، افزود، مردم بدانند اگر فردی با افرادی را انتخاب کنند که از دردشان آگاهی دارند و برای رفع مشکلات ملت با خدا و مردم پیمان میبندند.
وی اظهار داشت: پدری که شرمسار از ناتوانی در تامین معیشت خانواده است و چندی است به دلیل بیکاری حتی توان تامین درآمدهای روزانه و هزینه زندگی را ندارد، باید توسط فرد منتخب ریاست جمهوری درک و فهمیده شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه فقط فهمیدن مشکل مردم و بازگو کردن آن مشکلات را حل نمیکند، ادامه داد: اجازه دهید صمیمانهتر با شما صحبت کنم، من از خانوادهای متوسط به دنیا آمده ام، هرچند به عنوان مدیر خدمت میکنم، اما شما را به خوبی میفهمم.
مهرعلیزاده تاکید کرد: مردم عزیز اینکه فکر کنیم فقط کسانی که در ردههای بالای مسوولیت قرار گرفته مشکلات را حل میکنند ایده درستی نیست، اما اینکه فکر کنیم وظیفه مسوولان تلاش برای برون رفت از مشکلات است و مردم هم دنبال آنان راه بیفتند و همکاری کنند درستتر است.
وی از خدمات دولتها و روسای جمهور قبلی تقدیر کرد و گفت: بعد از انقلاب و زمان دوران دفاع مقدس، دولتهای وقت زحمات زیادی کشیدند و این مهم نیازمند تقدیر است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: شرایط سخت جنگ، تقدیم صدها شهید در هر روز، مشکلات و فشارهای تحریم و اقتصادی، کار را بسیار سخت کرده بود، اما دولت با ۶.۵ میلیارد دلار درآمد نفتی که ۳.۵ میلیارد دلار آن صرف تامین مایحتاج مردم و بقیه خرج جنگ میشد، انرژی و ویتامین و پروتئین مورد نیاز مردم را تامین کرد.
مهرعلیزاده با بیان اینکه اعتماد مردم در آن زمان به دولت و نظام بسیار زیاد بود به طوریکه زنان حتی النگوی خود را برای هزینه جنگ هدیه میدادند، افزود: کمی که جلوتر رفتیم در دولت سازندگی کارهای خوبی انجام شد، اما آنچه ایده آل بود پیش نیامد.
وی ادامه داد: دولت بعدی یعنی اصلاحات انصافا تلاش زیادی کرد و برای کشور عزت و افتخار آفرید و پاسپورت ارزش پیدا کرد، حتی وضع به گونهای بود که روسای جمهور کشورها برای سفر به ایران صف میکشیدند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از دیگر افتخارات دولت اصلاحات را پیشنهاد نظریه گفت و گوی تمدنها از سوی دولت و تصویب آن در سازمان ملل عنوان کرد و گفت: این نظریه بر گفتمان سیاسی و ادبیات حکام سیاسی جهان سلطه یافت و قد برافراشت.
مهرعلیزاده یادآور شد: در ۲ دوره اصلاحات، ارز بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ تومان ثابت ماند و تورم نزدیک به ۵۰ درصد دولت قبلی به زیر ۱۰ درصد رسید و تک رقمی شد.
وی با بیان اینکه ارزش پول ملی حفظ شد و از لحاظ اجتماعی روحیه و امید مردم به آینده افزایش قابل توجهی یافت، اضافه کرد: ارتباط بین مردم با دولت و حاکمیت نیز دوستانه، افتخار به ایرانی بودن ارتقا، شاخص سلامت اداری و فضای کسب و کار بهبود یافت.
وی اظهار داشت: داشتیم به سمتی میرفتیم به ایرانی بودن خود از هر لحاظ افتخار کنیم، اما دولت بعدی خیلی چیزها را عوض کرد، هرچند کارهای خوبی هم انجام شد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: در دولت یازدهم کار خوبی در بحث برجام توسط دولت و مجموعه نظام در سطح عالیترین سطح تصمیم گیری یعنی رهبری انجام شد و قویترین نظریه تاریخ ایران در سطح بین المللی امضا شد و به تصویب سازمان ملل رسید، اما بدعهدی آمریکا، خروج این کشور از برجام و اعمال تحریمها ضد افراد و سازمانها باعث شد مشکلات بیشتر شود و این مهم نشان داد آمریکا هیچگاه قصد دوستی با ایران ندارد.
مهرعلیزاده با بیان اینکه اعتقاد ایرانی بودن، تعصب، ایثارگری و مهربانیهای مردم باعث شد مردم زیر بار مشکل تحریم و فشارهای اقتصادی آمریکا دوام بیاورند، ادامه داد: عدهای از روی تمامیت خواهی و دیدگاههای تنگ نظرانه، به جای اینکه به فکر رفع بحران وحشتناک آب باشند به دوچرخه سواری، موسیقی و بازی جوانان گیر میدهند که درد بزرگی است.
وی ادامه داد: به جای اینکه شعارهای مرگ بر یکدیگر بفرستیم، به فکر رفع مشکلات باشیم. دشمنیها را تمام کنید، زندگی کنید. ایرانیها ملت بزرگی هستند و در شان ما نیست که به این و آن گیر بدهیم و مرگ بر فلان کس کنیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: باید طوری حرکت کنیم بزرگی ایران و تاریخ چند هزارساله آن را به مردم دنیا نشان دهیم و دنیا همین را از ما انتظار دارد.
مهرعلیزاده به سابقه و تمدن کوتاه اغلب کشورهای جهان از جمله کشورهای آفریقایی اشاره کرد و گفت: ایران یکی از اصیلترین و مقتدرترین امپراطوریهای جهان بوده و ما به ایرانی و مسلمان بودن خود افتخار میکنیم.
وی تاکید کرد: سطح فرهنگ ایرانیان اینقدر بالا بوده که بدون جنگ، توانسته اسلام را جذب و هضم اسلام و فرهنگ و آموزه اسلامی به کشورهای دیگر هدیه دهد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه ملتی بزرگ هستیم و باید حرکتهای بزرگ گونه انجام دهیم، اضافه کرد: چرا نباید در فضای رقابتی کسب و کار داشته باشیم؟ تولید منکوب شده است و رانت و ارتباطات زیرمیزی اجازه نمیدهد مردم زندگی شرافتمندانه داشته باشند.