پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه تهران در سی و دومین اجلاس رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور گفت: نامزدهای ریاست جمهوری از تجارب خوشههای فکری دانشگاهها استفاده کنند.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران؛ آقای دکتر محمود نیلی احمدآبادی در سی و دومین اجلاس رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور که (بیستم خرداد) به میزبانی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد با اشاره به فعالیتها و دستاوردهای خوشههای فکری با مشارکت دانشگاههای بزرگ کشور گفت: «سیزده دانشگاه بزرگ کشور تجربه و دستاوردهای خیلی خوبی در تشکیل خوشههای فکری داشتهاند. نخستین دستاورد آن بوده که همکاران در حوزههای مختلف این فرصت را داشتهاند که کنار یکدیگر ضمن بررسی مسائل روز کشور، به دستگاههای اجرایی، نهادهای تصمیمگیر و سیاستگذار هم در زمینههای مختلف کمک کنند. این دانشگاهها با تشکیل خوشههای متفاوت، ارائه انتشارات قابل توجه و برگزاری جلسات متعدد با مسؤولان کشور در حوزهها و ردههای مختلف توانستهاند اقدامهای مثمری را انجام دهند».
رئیس دانشگاه تهران افزود: امیدوارم این خوشهها با مشارکت یکدیگر بتوانند نشستی را با همه نامزدهای ریاست جمهوری برگزار کنند. به دلیل اینکه در این خوشهها استادان و متخصصان عالی رتبه کشور حضور دارند، از این رو بدون سوگیری خاص میتوانند به مردم برای انتخاب بهتر کمک کنند. بنابراین، خوشههای فکری میتوانند در این زمینه نیز نقش مهمی را ایفا کنند. امیدوارم که هماهنگی برای برگزاری این نشستها انجام شود و دانشگاهها یکبار دیگر نقش خود را در کمک به توسعه و حل مشکلات کشور نشان دهند».
آقای دکتر نیلی احمدآبادی ادامه داد: «برگزاری اجلاس رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور همواره برای ما ارزشمند بوده است و توانستیم در سایه این نشستها دستاوردهای خوبی را ارائه دهیم. در این جلسه، موضوع شیوه افزایش حضور دانشجویان در مهر امسال مورد بررسی قرار خواهد گرفت که امیدواریم با طرح واکسیناسیون شاهد افزایش حضور دانشجویان در دانشگاهها باشیم».
وی افزود: «البته در این جلسه فقط این مسأله مورد بررسی قرار نخواهد گرفت با توجه به تجربههایی که در زمینه آموزش مجازی و e-learning داشتهایم و همچنین مصوبات وزارت عطف، طبیعتاً شیوه آموزش و برنامههای آموزشی دچار تغییراتی خواهد شد. بدین معنا که ما باید بتوانیم با استفاده از امکانات فناوری و تجربههای موفقی که دانشگاهها داشتهاند از این ظرفیتها برای ارتقای آموزش و دسترسی بیشتر مردم به بهره مندی از ظرفیت دانشگاهها استفاده کنیم».
رئیس دانشگاه تهران با توجه به شیوع کرونا و استفاده از ظرفیتها بحث مهمی است، گفت: «واقعیت آن است که در دوران کرونا کسی خیلی نتوانسته پیشبینی دقیقی از رخدادها ارائه دهد. در آغاز تفکر بر این بود که فضای مجازی باعث میشود که دورکاری در دنیا به شدت افزایش پیدا کند. بر این اساس بسیاری از شرکتها و مؤسسات به سمت این شیوه رفتن، ولی امروزه دوباره به رویه تلفیقی و حضوری بازگشتهاند، چون فکر میکنند فرهنگ سازمانی با دورکاری محقق نمیشود. بنابراین، بحث چگونگی بهرهبرداری از این ظرفیتهای جدید، فرهنگ سازمانی، مکتب دانشگاهها و فضای نشاطی که در دانشگاهها ایجاد میشود و همچنین مسائل دیگراز موضوعهایی است که باید در دستور کار قرار داده شود».
آقای دکتر نیلی احمدآبادی افزود: «البته اغلب دانشگاهها به این مسائل فکر میکنند، شاید برگزاری یک سمینار بین این دانشگاهها برای به اشتراک گذاشتن نتایج بررسیها خیلی ضروری باشد و اگر بتوانیم تا شهریور ماه این کار را انجام دهیم یقیناً بسیار مثمر خواهد بود. در شورای نوآوری و پژوهشی در آموزش دانشگاه تهران این مسأله را پیشبینی کردهایم و قرار شده تا با همه دانشگاهها در این زمینه هماهنگ شویم».
در ادامه آقای دکتر جمال موسوی، دبیر اجلاس رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور ضمن اشاره به فعالیتهای اخیر صورت گرفته در ارتباط با اجلاس رؤسای دانشگاهها گفت: «از فاصله برگزاری اجلاس پیشین تاکنون یک نشست فوقالعاده مجازی در خصوص بحث همسانسازی برگزار شده است.
وی افزود: «هماهنگیهای لازم در خصوص نشست رؤسای پارکها و مراکز رشد و نوآوری صورت گرفته که نخستین نشست در رابطه با قانون جهش تولید در دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.
تفاهمنامه مربوط به یادگیری و محتوای الکترونیکی که قرار است به امضای سیزده دانشگاه بزرگ کشور رسانده شود نیز به زودی اجرایی خواهد شد. همچنین با حضور نمایندهای سیزده دانشگاه در کمیسیون مربوط به نهایی کردن سیاست علم و فناوری در برنامه هفتم، پیشنویسی که پیشتر تهیه شده بود در این کمیسیون بررسی و نهایی شد».
در سی و دومین اجلاس رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور که با حضور رئیس امور آموزش عالی، تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه کشور، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور بهصورت حضوری و مجازی برگزار شد، موضوعهایی همچون نحوه حضور دانشجویان در مهر ۱۴۰۰، طرح تعاون، آسیبشناسی بخشنامه اخیر خزانهداری کل و چگونگی نظارت بر حسن اجرای تمام وقتی ویژه در مرحله دوم همسانسازی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در مملکت اسلامی که نباید دزد و خلافکار باشد !!! ،....
رئیس جمهور و بقیه ی مسئولین : این مقام یک امانت الهی است( ارثیه ی کسی نیست ! ،) ، او و بقیه ی مسئولین ، خدمتگذار ملت هستند ، و باید این را عملا روزانه ثابت کنند. مردم باید در طرح های عمومی و افتتاح آنها شرکت داشته ، و مراحل پیشرفت آنرا نظاره کنند ، که اگر غیر از این باشد ، زرح ها از نظر زمانی و مادی و معنوی ، منحرف خواهند شد ، و شخص مسئول و سکوت کننده ، بدهکار حق الناس و لازم المحاکمه ، و هر دو عذاب خواهند شد و.......
امکان ندارد رییس یک سازمان ،.....سالم باشد ، و زیر دست او خلافکار ! ، چون باید زود فهمیده و او را معرفی کند !!! ، و بالعکس ! ،....
امام حسین (ع) ، شب عاشورا به یاران و همرزمان خود فرمود: هر کس مدیون است ( انواع حق الناس بدهکار است) ، بر گردد ، که اگر فردا کشته شود ، شهید راه خدا و حق محسوب نمی شود. و......
رستگار و عاقبت بخیر واقعی ، کسیست که ، هیچ نوع حق الناسی بدهکار نباشد و......
نیمه خالی ی لیوان :
باید تفکیک قائل شد بین مسئولی که حقوق میگیرد، با دوست و آشنا که برای کارش مزد نمی گیرد ،.....
در دین برای مسئولین ، نیمه خالی ی لیوان دیده میشود ، پر نبود ، بیت المال و حق الناس پایمال شده (هر مسئولی کم یا بد کار کرده باشد ، عمدا یا سهوا ، حق الناس پایمال کرده...) ! راه نجاتی جز جبران ندارد !، شفاعت و توبه پذیر هم نمی باشد !، هر کس هم سکوت کند ، شریک جرم بوده و عذاب خواهد شد ، سوره انفال آیه 25: وتقو فتنتا.........
چون مقوله حق الناس خدائی و قرآنی و انسانی می باشد ، لذا تا زمانیکه مردم انواع آنرا نشناخته و به آن عمل نکنند ، تذکر و تکرار آن در جاهای مختلف ضروری می باشد .و.......
بنام خدا هیچ پولی نمیخواهد .........
اشتغال زایی ی افسانه ای و باور نکردنی برای تهیه ی مصالح ساختمانی ی مورد مصرف این ساختمان ها ( ده ها میلیون درب ورودی و پنجره و شیشه و مصالح دیگر.......) ، ژاپن نا خواسته این کار افسانه ای را انجام داده ! ولی با متراژ کمتر( چون ژاپن یک پنجم خاک ایران را دارد و یک و نیم برابر جمعیت ایران را ).....تقسیمات را در هر استان و شهر و روستا ، باید از مستحقین و مستضعفین شروع کرد ، و سهم هر کس را در زادگاه خانوادگی اش داد .....اگرما زمین های کشاورزی ( حدود 50 میلیون هکتار) ، کوه ، دره ، کویر و..... را کنار بگذاریم، خیلی سریع و راحت می توان ، به هر ایرانی 6000 متر مربع زمین رایگان داد ( با کمی ی ملاحظات میزات زمین که به هر نفر در زادگاهش زمین بدهند) ، که ملت (نسل ها) تا آخر عمرشان ، اینهمه دلهره ی مسکن ن چند ده متری را نداشته باشند ! .....اگر وضعیت آب مناسب باشد ، خانواده میتواند ضمن ساخت مسکن ، یا سر پناه ، اطاق 20 متری ی مورد نیاز خانواده ، در این زمین 2 ، 3 هکتاری ، انواع میوه و سبزیجات و حبوبات .....مورد نیاز خانواده خود را ( با آموزش) ، با کیفیت بهتر تهیه کند !..... و بقیه ی زمین های کشاورزی ی چند ده میلیون هکتاری ی کشور را برای صادرات اختصاص داد.....و اگر موضوع تامین آب مناسب نباشد ، هر خانواده در این زمین چند هکتاری ، میتواند به تعداد افراد خانواده ، اطاق حدود 20 متری ( یا متراژ دلخواه) ، تهیه کند ! و بقیه زمین خود را با ایجاد دکورهای شکیل ، محلی برای بازی ی بچه ها و برای تفریح خود وخانواده اش کند !......جمعیت را هم کنترل کنیم ، چون در زمانهای قدیم ، جنگ ، روی نفرات محاسبه میشد ، و احتیاج به نفرات زیاد بود ، ولی امروزه جنگ ها الکترونیکی شده ، و نیاز به جمعیت بیشتر از حد نیست( ما همیشه چند میلیون نفر جمعیت جوان داریم....) ، همین جمعیتی که داریم کافیست ! ، با تمام این تفاسیر ، اگر کسی هوس داشتن ن جمعیت زیاد را کرد ، با این وضعی که پیش میرود ، بیشتر از 100 سال طول میکشد که جمعیت ایران ، به 150 میلیون نفر برسد (که نیازی نیست ) ، و ما ( هر خانواده) برای تهیه ی مسکن آنها ، میتوانیم اطاق ها را 2 طبقه کنیم ! ، که دو طبقه کردن اطاق ها یا بنا ، چند هفته یا چند ماه طول خواهد کشید ! ( پس نگرانی ی کمبود مسکن ن ازدیاد جمعیت را نخواهیم داشت ).....مهم تر ، از نگرانی درآوردن نسل هاست !......که اینهمه عقده ی خانه دار شدن برای خانواده های مستحق و مستضعف باقی نخواهد ماند !......سهمیه ماهیانه آب شرب و شستشوی هر خانواده ، به او داده میشود که آنرا در تانکر نگهداری کند ، حال آن خانواده مختار است که آب را صحیح استفاده کند ، یا نا صحیح ، کم آورد ، خودش باید آزاد تهیه کند و.....