به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از مونترال؛ خط لوله کیستون ایکس ال که از همان زمان به روی کار آمدن بایدن به موضوع مورد اختلاف با جاستین ترودو تبدیل شد با توجه به اینکه مدافعان محیط زیست از آن حمایت نمیکردند و آن را مضر برای محیط زیست میدانستند به حال خود کنار گذاشته شد.
تی سی انرجی، شرکت مجری این طرح امروز با انتشار بیانیهای اعلام کرد که بعد از بررسی کامل گزینههای که پیش رو داشته است و با مشورت با شریک اش یعنی دولت آلبرتا به این نتیجه رسیده است که باید اجرای این خط لوله نفتی را برای همیشه کنار گذارد. این گروه کانادایی چند ساعت قبل از امضای این فرمان توسط بایدن، در ۲۰ ژانویه، به محض شروع به کار وی، تعلیق کار را اعلام کرده بود.
این گروه مستقر در کالگری، در غرب کانادا، ناامیدی خود را ابراز کرده و بر این اساس اخراج هزاران کارگر صنفی را اعلام کرد.
بر اساس یک اعلامیه مطبوعاتی، دولت آلبرتا نیز به نوبه خود اعلام کرد که این طرح را ترک کرده و برای بازگرداندن سرمایه خود همه گزینهها را بررسی میکند. این استان تخمین میزند که کنار گذاشتن این طرح ۱.۳ میلیارد دلار کانادا (۸۸۱ میلیون یورو) هزینه برایش به جای خواهد گذاشت.
جیسون کنی نخست وزیر ایالت آلبرتا درباره این موضوع و مسئله گفت: ما از شرایطی که طرح خط لولیه کیستون با آن مواجه شد ناامید شده ایم. آلبرتا بیشتر ذخایر نفت این کشور داراست و نفت محصول اصلی صادراتی کانادا است.
این طرح با حمایت اتاوا، اما مورد انتقاد دوستداران محیط زیست در سال ۲۰۰۸ آغاز شد. برای اولین بار توسط باراک اوباما لغو شد، زیرا بیش از حد آلاینده تلقی میشد، اما بعدا به دلایل اقتصادی توسط دونالد ترامپ دوباره در مسیر اجرا قرار گرفت.
لغو فرمان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، یکی از وعدههای مبارزاتی جو بایدن بود. جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، در تبلیغات و کارزارهای انتخاباتی خود اعلام کرده بود این کار را به عنوان بخشی از برنامه هایش در مبارزه با تغییرات آب و هوا انجام میدهد.
کنار گذاشته شدن اجرای این خط لوله نفتی همچنین باعث ناامیدی نخست وزیر کانادا- جاستین ترودو- نیز شده است که متعهد شده بود خط لوله کیستون ایکس ال Keystone XL و یک خطوط لوله دیگر را به منظور صادرات نفت کانادا به بازارهای دیگر و دستیابی به قیمت بهتر به پایان برساند.
کانادا سومین ذخایر بزرگ اثبات شده در جهان را دارد که عمدتا در ماسههای نفتی غرب وجود دارد. این نوع نفت با توجه به شرایط استخراج اش و به دلیل تأثیرات منفی زیست محیطی اش همواره مورد انتقاد طرفداران محیط زیست قرار گرفته بود.
به گفته کارشناسان، استانهای نفت خیز آلبرتا و ساسکاچوان (مرکز) که قبلاً تحت تأثیر کاهش قیمت نفت قرار گرفته اند، باید هزینه زیادی را برای کنار گذاشتن طرح بپردازند.
اگر این خط لوله نفتی و تاسیسات مرتبط با آن، به اجرا در میآمد و عملیاتی میشد بیش از ۸۰۰۰۰۰ بشکه نفت در روز از سال ۲۰۲۳ از استان آلبرتا کانادا به پالایشگاههای آمریکایی در خلیج مکزیک منتقل میکرد. اما به گفته دوستداران محیط زیست، این امر منجر به انتشار بیش از حد گازهای گلخانهای خواهد شد.
شرکت تی سی انرجی سال گذشته کار ساخت قسمت شمالی خط لوله، به طول ۱۹۴۷ کیلومتر، بین مرز کانادا و ایالت نبراسکا را از سر گرفت، کار در قسمت جنوبی به تگزاس نیز قبلاً به اتمام رسیده بود.
این شرکت هزینههای این کار را ۹.۱ میلیارد دلار آمریکا (۷.۵ میلیارد یورو) تخمین زده است. کیستون تنها موضوع اختلاف نظر در بخش انرژی بین کانادا و آمریکا نیست.
ماه گذشته، اتاوا اعلام کرد که برای جلوگیری از تصمیم میشیگان مبنی بر بستن یک خط لوله خارج از مرز از انبریج کانادا، که توسط جاستین ترودو نگران کننده تلقی میشود، اقدام قانونی کرده است. این اقدام اتاوا به دنبال دستور گرتچن ویتمر فرماندار میشیگان که از انبریج خواستار بسته شدن خط ۵ این طرح از ۱۲ ماه مه به دلایل زیست محیطی شده بود صورت گرفت. این خط لوله مرزی روزانه بالغ بر ۵۴۰، ۰۰۰ بشکه نفت و گاز طبیعی از غرب کانادا به انتاریو، کبک و چندین ایالت آمریکا منتقل میکند.