به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، سرپرست معاونت توسعه و پیشگیری سازمان بهزیستی استان همدان با اشاره به اینکه ۴۶ هزار کودک برای اجرای این طرح در استان همدان هدفگذاری شده است، گفت: هر چه سن شناسایی بیماری (ضعف بینایی) کمتر باشد امکان درمان قطعی بیشتر میشود، لذا اهمیت حضور این رده سنی در فرایند برنامه از اهمیت بالایی برخوردار است.
شجاع احسانی افزود: نگرانی والدین از ابتلای فرزندانشان به ویروس کرونا موجب کاهش مراجعه افراد به این مراکز برای شرکت در این طرح شده است. او گفت: این طرح با رعایت کامل شیوه نامههای بهداشتی، بدون تماس فیزیکی و با استفاده از دستگاه اپتیک پلاس (Plass optik) انجام میشود و پایگاهها مجاز به استفاده از E چارت نیستند.
سرپرست معاونت توسعه و پیشگیری سازمان بهزیستی استان همدان گفت: برخی خانوادهها تصور میکنند که انجام یکباره بررسی و غربال بینایی کودکان در دوره سنی سه تا ۶ سالگی کافی است در حالیکه مراجعه سالانه فرزندان برای غربال این طرح در این دوره سنی ضروری است.
احسانی با بیان اینکه طرح غربالگری بینایی از ۹۰ درصد اختلالات در آینده جلوگیری میکند، تصریح کرد: تنبلی چشم علت نابینایی یا کم بینایی بیش از یک میلیون نفر از جمعیت کشور است و حسرت بسیاری از آنها عدم مراجعه به موقع برای انجام معاینه و درمان ضعف بینایی در سن کودکی است.
به گفته وی، سال گذشته اجرای طرح غربالگری بینایی برای حدود ۴۶ هزار کودک در استان همدان پیش بینی شده بود که نگرانیهای والدین از همه گیری ویروس کرونا موجب حضور ۲۵ هزار و ۱۴۴ کودک از جمعیت جامعه هدف برای شرکت دراین طرح شد.
سال گذشته با شناسایی ۲ هزار و ۲۰۰ کودک مشکوک به تنبلی چشم در این استان، اقدامات لازم برای مداخلات بعدی در سطوح بالاتر از جمله بینایی سنجی و مراجعه به چشم پزشک انجام و برای ۲۰۰ کودک نیز عینک تهیه شد. اجرای طرح برای تشخیص زود هنگام تنبلی چشم، از مهمترین مزایای غربالگری است. این طرح همه ساله با مدیریت سازمان بهزیستی و با هدف بررسی و تضمین سلامت چشم کودکان سه تا ۶ ساله در سطح کشور اجرا میشود.
تنبلی چشم یا "آمبلیوپی" نوعی اختلال بینایی است که دید را کاهش میدهد و پیشرفت آن منجر به کم بینایی و حتی نابینایی میشود بنابراین این اختلال در یادگیری و تمرکز کودکان تاثیرات سوء دارد و فرد را در معرض حوادث قرار میدهد.
آمارها نشان میدهد حدود یک سوم جمعیت استان همدان به صورت مستقیم و غیرمستقیم از خدمات حمایتی و درمانی سازمان بهزیستی استفاده میکنند.
۴۵ هزار و ۵۳۰ معلول زیر پوشش خدمات سازمان بهزیستی استان همدان قرار دارند. همدان با ۱۷ هزار و ۶۳۶ نفر و فامنین با هزار و ۳۳۲ نفر بیشترین و کمترین آمار جمعیتی را در این زمینه به خود اختصاص داده اند.