زاغههای دستکند در راه ثبت ملی
میراث فرهنگی اسدآباد از پیگیری ثبت زاغههای دستکند روستای گردشگری ترخین آباد این شهرستان در فهرست آثار ملی خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، زاغههای دستکند در بیشتر خانههای روستایی ترخین آباد وجود دارد و در دوران جنگ جهانی برای فرار از قشون روس و بعدها به عنوان محل نگهداری دام مورد استفاده قرار میگرفته است.
مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اسدآباد با اشاره به درخت ۴۰۰ ساله کهنسال گردوی روستای گردشگری ترخین آباد اضافه کرد: این درخت ۴۰۰ ساله یکی از آثار طبیعی است که در سوم مردادماه سال ۸۸ در فهرست آثار ملی طبیعی کشور ثبت شده و با توجه به قدمت و کهنسالی واجد ارزش است.
اکبریشایگان در ادامه دیگر آثار ثبت فهرست ملی شده این روستای گردشگری را، وجود آسیابهای روستا بیان کرد و یادآور شد: در ۱۵ آبان سال ۸۴ آسیابهای روستای ترخین آباد با شماره ۱۳۶۰۵ در فهرست آثار ملی ثبت شده اند.
این آسیابها مربوط به دوران قاجار است و بیشتر روستاهای شهرستان برای آرد کردن گندم خود از آسیابهای این روستا استفاده میکردند؛ ضمن اینکه آب این آسیابها از آب رودخانه بالادست روستا گردشگری ملحمدره تأمین میشده است.
اکبریشایگان در ادامه با بیان اینکه شهرستان اسدآباد دارای ۱۵۸ آثار تاریخی و باستانی است که ۵۸ اثر آن ثبت ملی شده است، گفت: در سال جاری پیگیری ثبت پنج اثر تاریخی دیگر این شهرستان در فهرست آثار ملی کشور در دست اقدام قرار دارد که حمام روستای کمک سفلی، حمام شهر آجین، زاغههای دستکند ترخین آباد و دو درخت پیر اسماعیل بالا و پایین پنج اثر در دست پیگیری برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور است.