در گفتگو با مردم اصفهان
قاضیزاده هاشمی:حل دائمی کمبود آب در دستورِ کارِ دولت سلام
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری: یکی از برنامههای دولت سلام حل و فصل دائمی موضوع آب است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ قاضیزاده هاشمی در برنامه " ایران، سرای من" که با مردم اصفهان صحبت کرد یکی از برنامههای جدی دولت سلام را حل و فصل دائمی موضوع آب دانست و گفت:این امر در دوره کمتر از ۱۰ سال قابل حل است.
طرحهای آبی دولت سلام
قاضیزاده هاشمی با اشاره به اینکه چند طرح بزرگ در این زمینه طراحی شده افزود: یکی از این طرحها «ایران سبز» است که شامل پیوند فناوری و آبخیزداری خواهد بود.
این نامزد انتخاباتی ادامه داد:، چون در منطقه پُرفشار هستیم و سطح تبخیر در کشورمان بالاست، بهترین وضعیت این است که هر جا باران میبارد کاری کنیم که آب به سطوح و لایههای زیرزمینی همان جا نفوذ کند و برای این امر، نظام آبخیزداری باید بسیار توسعه پیدا کند.
قاضی زاده هاشمی اضافه کرد: باید میلیاردها درخت در این سرزمین کاشت تا هم کویرزدایی و هم آبخیزداری شود و این علاوه بر روشهای مهندسی آب و هوا مانند مدیریت باروری ابرهاست که ما یک بسته کامل در این زمینه داریم.
او تاکید کرد: دولت ما ۲ طرح بزرگ دیگر هم دارد که یکی قنات ملی ایران است که میتواند آب شور زیر زمینی را به گونهای در دسترس فلات مرکزی قرار دهد که آب آشامیدنی و صنعت را تا عمق ۵۰ کیلومتری برای کشاورزی تامین کند.
قاضی زاده هاشمی طرح سوم را که بلندمدتتر است، "لوپ آبی" ایران دانست و گفت: این طرح مانند شبکه سراسری برق و گاز کشور خواهد بود که البته آب این شبکه برای کشاوزی نیست و مختص آشامیدنی و صنعت است و میتواند قسمتی از مشکلات آبی فلات مرکزی ایران را حل کند.
وی به موضوع زایندهرود هم اشاره کرد و افزود: این رودخانه فقط محل تامین آب آشامیدنی اصفهان نیست بلکه منشا زندگی، نشاط و حال خوش کل جمعیت آنجاست و حتما باید به آن توجه کرد.
توجه به مسایل زیست محیلی
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: بحث آلودگی هوای اصفهان نیز جدی است که قسمتی از آن بخاطر صنعتی بودن و قسمتی هم بخاطر از دست رفتن منابع آبی استان است.
قاضی زاده هاشمی افزود: وقتی حقابه محیط زیست و حقابه ۳۰ درصد سطحی و ۱۱ درصد گاوخونی داده نمیشود، بطور طبیعی تالابها خشک میشوند و مشکلات زیست محیطی بوجود میآید که البته این مساله فقط مربوط به اصفهان نیست و تقریبا در کل کشور وجود دارد که باعث شکل گرفتن ریزگردها میشود.
برنامه "جوانان گام دوم"
این نامزد انتخاباتی به یکی از برنامههای خود برای اصلاح امور کشور هم اشاره کرد و گفت: دو سال است روی اصلاح بسیاری از امور کشور در حال کار هستیم و یک مدل تحول در حکمرانی و یک سلسله برنامه جدی برای اصلاح امور کشور به عنوان "جوانان گام دوم" و کسانی که با حمایت مردم میخواهند ایرانی جدید بسازند، تهیه کردهایم.
اصفهان، پیشرو در تمدن سازی
قاضی زاده هاشمی گفت: اصفهان یک استان پیشروست، یک استان رهبر است، مدنیت ایران جدید مرهون این خطه است و اصفهانیها در تمام طول تاریخ ما، بخصوص تاریخ انقلاب اعم از دوران پیروزی و دفاع مقدس، نقش آفرینی بسیار جدی داشته اند.
وی افزود: اصفهان پیشروی تمدنساز، یک مرکز مهم برای ساخت ایران نوین است.
تبیین مدل جدید اداره کشور
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما بدنبال یک مدل جدید از حکمرانی هستیم که در این مدل جدید، نقش اصلی را مردم عهدهدار خواهند بود.
قاضی زاده هاشمی افزود: در حال حاضر تمام امور کشور در شهر تهران و بلکه در ساختار دولت و توسط تنها چهار، پنج نفر تصمیم گیرنده اداره میشود و تقریبا همه نگاهها از سراسر کشور به تهران است.
او تاکید کرد: تهران پایتخت سیاسی، تجاری، علمی و فرهنگی است و همه چیز در آنجا متمرکز است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: ما تصمیم گرفتهایم که این نظام را کاملا معکوس کنیم یعنی به جای یک پایتخت، ۴۸۵ پایتخت به تعداد شهرستانهایک کشور ایجاد کنیم.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه این رویکرد به مثابه این است که تمام اختیاران متمرکز دولت در پایتخت را، فرمانداران در سطح شهرستانها هم داشته باشند افزود: اصل ۱۲۷ قانون اساسی به دولت اجازه میدهد که اختیارات هیات وزیران را به کسان دیگر نیز تفویض کند.
وی تاکید کرد: ما از این ظرفیت قانون اساسی استفاده میکنیم و تمام اختیارات اجرایی هیات وزیران را به فرمانداران شهرستانها و نه حتی استانداران میسپاریم، زیرا استانداران ناظر و هماهنگ کننده خواهند بود و اختیارات را به فرمانداران میدهیم.
تبیین نحوه اختصاص بودجه
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: بودجه کشور را هم جدا میکنیم و سهم هر شهرستان را به خود آن منطقه واگذار میکنیم تا خودش در مورد بودجهاش تصمیم بگیرد نه اینکه دو کارشناس فلان وزارتخانه در تهران بخواهند در باره بودجه یک شهرستان تصمیمگیری کنند.
وی افزود: حتما مردم شریف اصفهان، نُخبگان، اندیشمندان و اهالی فرهنگ دوست و انقلابی این دیار، مصلحت استان خود را بهتر میدانند و اینکه اولویتشان چه باید باشد و با چه بودجهای استانشان را اداره کنند تا ریخت و پاشی وجود نداشته باشد.
قاضی زاده هاشمی افزود: با این روش، ریخت و پاش در وزارتخانهها و دولت مرکزی کاهش پیدا میکند و این رویکرد باعث توسعه میشود، نه اینکه برای کشیدن دو کیلومتر جاده روستایی در یک روستای تیران و کرون (از توابع استان اصفهان)، بخواهید اجازه این کار را از فلان وزارتخانه در تهران بگیرید.
اظهارنظر مردم در انتصاب مدیران
این نامزد انتخاباتی هدف و وظیفه اصلی دولتمردان در "دولت سلام" را حفظ رضایت مردم و ارتقا رضایت آنان بیان کرد و افزود: کار دومی که واگذار میکنیم، اظهارنظر مردم در انتصاب مدیران است، یعنی وقتی ما میخواهیم یک مدیر را در جایی نصب کنیم باید مردم خود آن استان، او را بپسندند و اگر ناراضی بودند یعنی اگر یک سوم مردم یک شهرستان یا استان یا ذینفعان یک بخش از یک مدیر ناراضی بودند، او را حذف میکنیم.
تبیین ظرفیتهای متنوع اصفهان
قاضی زاده هاشمی گفت: اصفهان یک استان فرهنگی، تاریخی و زادگاه ایران هست و ایران بعد از اسلام به مرکزیت اصفهان شکل گرفته و همه ملت ایران مدیون اصفهانیها هستنند.
وی اضافه کرد: سهم بالای اصفهان در آثار تاریخی ثبت شدهاش، این ادعا را نشان میدهد، کما اینکه اصفهان چهار اثر در فهرست میراث جهانی فقط دارد که این نشانه آن است که اصفهان واقعا نصف جهان است و مزیتهای فوق العاده گردشگری دارد.
این نامزد انتخاباتی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه قرار بود اصفهان یک میلیون گردشگر خارجی را جذب کند تا بطور متوسط هر گردشگر یک هزار و ۳۴۰ دلار درآمد و رقمی بالغ بر یک میلیارد و ۳۴۰ میلیون دلار درآمد برای کشور ایجاد کند.
او اضافه کرد: این درآمد را با درآمد فولاد استان مقایسه کنید که کل صادرات فولاد اصفهان برابر با یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار است، یعنی با این عظمت استان و آلودگی زیست محیطی اش، بحث عقب افتادگی حقوق کارگرانش و این موارد، ببینید در این خطه چقدر شغل و درآمد میتوان ایجاد کرد.
ظرفیتهای گردشگری اصفهان
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: در سال ۹۸ ما فقط ۴۵۰ هزار گردشگر آن هم با ۶۳۵ دلار درآمد داشتیم، اما حالا باید کاری کنیم تا هم از نظر کمیت و تعداد گردشگر و هم از لحاظ منابعی که هزینه میکنند، درآمدهایمان افزایش پیدا کند.
او با اشاره به ضرورت ایجاد تورهای حرفهای جهانی در منطقه گفت: در پشتیبانی از آژانسهای گردشگری، خوب عمل نکردیم و بیشتر بدنبال بحثهای سیاسی بودیم تا مسائل اقتصادی.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: ما ۳۰ هزار تخت اقامتی مطلوب در اصفهان داریم که لازم است با تسهیلگری و حمایتگری، تختهای مناسب گردشگران خارجی ایجاد کنیم تا بتوانیم نظام گردشگری خود را توسعه بدهیم.
قاضی زاده هاشمی تاکید کرد: البته زیرساختهای گردشگری در فرودگاه بینالمللی شهید بهشتی اصفهان هم درست نیست و کارهایی انجام شده است، ولی باید بصورت جدیتر توسعه پیدا کند.
صنایع دستی مزیت فوق العاده اصفهان
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: یکی از مزیتهای فوقالعاده اصفهان، صنایع دستی آن است، صنعت فرش دستباف در سال ۷۲ معادل ۲ میلیارد دلار درآمد و پنج میلیون شغل برای ما ایجاد کرد، اما در سال ۹۸ این درآمد به ۷۰ میلیون دلار رسید و پیش بینیها میگوید در سال ۹۹ این رقم زیر ۵۰ میلیون دلار بوده است، ۲ میلیارد دلار کجا و ۵۰ میلیون دلار کجا؟
قاضی زاده هاشمی با اشاره به مشکلات صدور فرش کشور نیز گفت: این مشکلات باعث از دست رفتن بازار فرش کشور شد و چقدر شغل در از بین رفت و باعث شد صادرکننده چینی، هندی و افغانستانی بازار فرش ما را بگیرد و وقتی بازار فرش گرفته شود دیگر براحتی هم قابل احیا کردن نیست.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه اصفهان شهر هنرمندان است که در ۱۹۶ رشته هنری از بین ۳۰۰ رشته سرآمد ایران است و در بسیاری از رشته ها، هنرمندان آن فقط اصفهانیها هستند یادآور شد: حتما دولت سلام تلاش خواهد کرد تا هنرمندان نسلهای بعدی صنایع دستی از طریق سرمایهگذاری و حمایت اجتماعی مانند بیمه تامین اجتماعی و ایجاد درآمد خاص و فراهم کردن نمایشگاههای صنایع دستی، رشد پیدا کنند.
او ادامه داد: باید در زمینه هنرهایی مانند قلمکاری، میناکاری و ترمه که میتواند چند برابر نفت درآمد ایجاد کند و در زمینه فروش و بازاریابی این محصولات کار جدی بکنیم.
قاضی زاده هاشمی همچنین گفت: زاینده رود که در طول تاریخ، منطقه وسیعی از فلات مرکزی ایران را زنده میکرده، امروز به یک مساله مساله امنیتی تبدیل شده و ۱۲ میلیون نفر رادرگیر خودش کرده و این بخاطر سیاستگذاری بدی است که در این سال ها، مسائل را درهم گره زده است.
برنامه دولت سلام برای حل مشکل مسکن
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: یکی از مشکلات اصفهانیها مشکل مسکن است و، چون در این استان شهرهای صنعتی و بزرگ وجود دارد، ما یک برنامه جدی برای این حوزه داریم.
وی یادآور شد: ۴۴۶ هزار خانوار در اصفهان مستاجرند و۵۰۰ هزار نفر در ۲ هزار هکتار حاشیه شهر وجود دارند و با توجه به روشهای دولت برای حفظ ثبات اقتصادی، ۷۶ درصد از سرمایه گذاریها در صنعت مسکن برای خانهدار شدن نیست و فقط برای حفظ منابع مالی افراد است یعنی خیلیها خانه میخرند تا پولشان از بین نرود.
او خاطرنشان کرد: ما ۴.۵ میلیون مسکن کم داریم و دولت وظیفه دارد که آن را تامین کند.
قاضی زاده هاشمی اضافه کرد: ما مردم را به سه دسته تفکیک کردیم که یکی از آنها شامل سه دهک پایین جامعه است که اصلا توان مشارکت ندارند و حتی نان خود را هم بزحمت تهیه میکنند و ۴۳ تا ۴۷ درصد از درآمد ماهیانه خود را صرف مسکن میکنند.
او تاکید کرد: سه دهک بالاتر هم داریم که میتوانند ۲۰ تا ۳۰ درصد مشارکت کنند و چهار دهک بالاتر که میتوانند تا ۵۰ درصد در تهیه زمین و ساخت مسکن مشارکت داشته باشند و ما به همه اینها خانه میدهیم.
این نامزد انتخاباتی گفت: ما از سه دهک پایین اصلا پول نمیگیریم و بعد از ۲ سال به آنها خانه میدهیم و بعد از ۳۰ سال، همان میزان اجاره پرداختی شان بابت قسط از آنها کم میشود تا در پایان، خانه به اسمشان زده شود.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: گروه دوم بجای ۳۰ سال ۲۰ سال و گروه سوم بجای ۲۰ سال ۱۵ سال طول میکشد تا خانه به اسمشان زده شود.
به گفته او، بر اساس این طرح میزان قسطی که هر شخص توان پرداختش را دارد مبنای تخصیص خانه بر اساس قیمت منطقهای زمین و متراژ خانه خواهد بود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: نهادهای حمایتی دیگر مانند کمیته امداد امام، بهزیستی، ستاد اجرایی فرمان امام و بیناد مستضعفان و خیریهها هم ممکن است در این طرح مشارکت کنند و برای این امر یک بسته کامل در نظر گرفته شده است که مردم هیچ دغدغهای برای تامین مالی نداشته باشند.
او ادامه داد: با این طرح، همه میتوانند با هر توان مالی و با هر میزان اجاره پرداختی و حتی کمتر از آن، با ۶۰۰ هزار تومن، ۷۰۰ هزار تومن، یک میلیون تومان و یا یک میلیون و دویست در ماه، صاحب خانه شوند.
کمک به تکمیل طرحهای نیمه تمام صنعتی
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در حوزه صنعت، یکی از متمرکزترین استان ها، اصفهان است که ۱۱ درصد از صنعت کشور در آن واقع است و ۹ هزار واحد صنعتی دارد و ۷۰ درصد از فولاد کشور در اصفهان تولید میشود و ۶۰ درصد از مصنوعات طلایی و ۶۵ درصد مصنوعات ریختهگری مربوط به این خطه است.
قاضی زاده هاشمی تاکید کرد: یک هزار و ۶۹۴ پروژه صنعتی با پیشرفت بالای ۶۰ درصد در استان اصفهان وجود دارد که حجم زیادی از منابع مالی مردم و بیت المال بخاطر این طرحهای نیمهتمام زیر خاک مانده است که باید باید کمک کنیم زودتر به اتمام برسند و همین طرحها به تنهایی ۶۵ هزار شغل ایجاد خواهند کرد.
وی گفت: تکمیل این طرحها ۱۷ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که با توجه به وضعیت مالی امروز، مبلغ زیادی نیست و قابل تامین است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه ما برای همه شهرستانها برنامه داریم، گفت: کار آمایش سرزمین، انجام و مزیتهای شغلی، استعدادها، ضعفها و عقب ماندگیها استخراج شده است.
او گفت: ما غیر از رهیافت اصلاحات نهادی برای اداره کشور، برنامههای جامع برای هر استان و هر شهرستان خواهیم داشت و به عنوان مثال برای فلاورجان موضوع کشاورزی مطرح است و ما در آنجا باید زنجیره کشاورزی و کانون صنایع فراوری کشاورزی را ایجاد کنیم.
نگاهی به ظرفیتهای شهرستانهای استان
قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه چادگان، سوییس ایران محسوب میشود و منطقهای سرسبز در کنار سد زایندهرود است، افزود: با این حال خجالتآور است که با تانکر برای آنجا آب میبرند و این پدیده عجیبی است، اما این منطقه ظرفیت گرشگری فوق العادهای دارد و میتواند تبدیل به مرکز گردشگری شود.
او با بیان اینکه در شاهین شهر طرح قطار سریع السیر اصفهان - تهران مطرح است که تاکنون کار آن معطل مانده است، گفت: این روزها مهاجرت به شاهین شهر زیاد شده و لازم است زنجیره مشاغل خُرد را در آنجا توسعه دهیم.
قاضی زاده افزود: نجف آباد شهر شهید حُججی یکی از قدیمیترین شهرهای ایران است که در دوران صفویه ساخته شده و در آنجا پرورش اسب رواج داده شده که میتوان کمک کرد تا این کار توسعه یابد.
او افزود: خمینی شهر صنایع دستی فوق العادهای دارد، حوله بافی و خاتمکاری آن دارای شهرت جهانی است و در بخش سنگبری هم باید به آن توجه کرد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: کاشان تعداد زیادی بنای تاریخی دارد و پنج میلیون گردشگر میتواند به خود جلب کند، اما باید به خانههای تاریخی آن نیز رسیدگی جدی شود.
به گفته قاضی زاده هاشمی، سمیرم سرزمین هزار چشمه در بین چند استان است و محصولات فوقالعاده باغی مانند سیب و بادام دارد و میتوان با سرمایهگذاری بیشتر، این زنجیره را کامل کرد.
او با بیان اینکه تیم کارشناسی ما شامل حدود ۱۵۰ جوان هستند که به مسائل تک تک شهرستانهای کشور آگاهی دارند، افزود: این افراد ۳۵ تا ۴۰ ساله در عرصه سیاست جوان محسوب میشوند، اما سابقه اجرایی موفقی دارند و در بین آنها اصفهانیهای زیادی هستند که با ما همکاری میکنند، البته از همه اقوام و طوایف در جمع ما حضور دارند، اما حضور اصفهانیها در آنها پُررنگتر است.
باید ایران را بسازیم
قاضی زاده هاشمی افزود: ما آمده ایم تا به مردم بگوییم که خاطرتان جمع باشد، درست است که مشکلات زیادی داریم و خواستند ما را مایوس کنند، اما جمعی از جوانان کشور تصمیم گرفته اند که اوضاع را تغییر دهند و مشکلات را به امید تبدیل کنند.
او ادامه داد: ما باید ایران را بسازیم و وظیفه داریم دستهای آینده خود را از بسیاری از غصههایی که امروز هست، رها کنیم، راه سختی و پُرفراز و نشیبی را در پیش رو داریم، اما خدا فرصت بزرگی به ما داده و در شروع قرن پانزدهم باید با نگاه به گذشته خود، این عزت و عظمت را بیینیم، اشتباهاتمان را بشناسیم، ظرفیتها و عزت خود را بکار بگیریم، اشتباهات را اصلاح کنیم و مسیر خود را ادامه دهیم، دوران نقطه سر خط است و باید اشتباهات دیکتههای قبلی را محو کنیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: وضعیت شاخصهای مختلف کشور در طول ۴۰ سال رشد زیادی داشته، اما به لحاظ نرم افزاری مشکل داریم، مساله ما فقط بخش حمل و نقل، صنعت و مسکن نیست بلکه مسائل ما کلانتر از اینهاست.
او تاکید کرد: بدون اصلاح سیاستهای کلی، روش اداره کشور و حکمرانی و به میدان آوردن مردم و واگذاری اختیارات دولت به شهروندان نمیتوانیم مسائل خود را حل کنیم.
واگذاری امور به مردم
قاضی زاده هاشمی گفت: رهبر انقلاب در دهه ۸۰ این جمله را گفتند که هرجا مردم را به میدان وارد و کارها را به آنها واگذار کردیم برنده بودیم، اما هرجا مردم از میدان خارج ماندند، شکست خوردیم.
او افزود: ما هر جا میدان فعالیت را به دست مردم سپردیم پیروز بودیم، اما میدان اقتصاد در دست مردم نبود و دولتها دخالت کردند و با شکست مواجه شدند و برای پیروزی در عرصه اقتصاد باید کار را به مردم سپرد.
قاضی زاده هاشمی گفت: افراد باورمندی که وطن، دین و مردم خود را با تمام وجود دوست دارند و نسل نوخاستهای از جوانان کشور، امروز به میدان آمدهاند تا این بار را بر دوش خود بگذارند.
او افزود: من نه به عنوان یک نفر بلکه به عنوان نماد نسل جوان تازه نقش، قول میدهم که میتوانیم با کمک جوانان اصفهانی، نه فقط ایران بلکه منطقه را بسازیم.
قاضی زاده هاشمی گفت: ما هر وقت آمدیم مسالهای را حل کنیم مسائل دیگر ایجاد کردیم، باید سیستمها اصلاح شود، ما خواستیم مسکن را درست کردیم نشد، خواستیم یارانهها را هدفمند کنیم نشد، خواستید با دادن پول، بنگاههای کوچک زودبازده راه بیندازید و اشتغال ایجاد کنید، نشد، زیرا حل مسائل پیچیده، راهحل ساده ندارد بلکه پیچیده و جامع است.
استان اصفهان بیش از پنج میلیون نفر جمعیت در ۲۴ شهرستان دارد.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار میشود.