به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، استاندار هرمزگان گفت: نیروگاه هنگام به عنوان نخستین نیروگاه کلاس اف دولتی ایران، از نوع سیکلترکیبی با ظرفیت ۹۰۶ مگاوات دارای دو واحد گازی ۳۰۷ مگاواتی و یک واحد بخار ۲۹۲ مگاواتی است.
فریدون همتی افزود: واحد دوم گازی این نیروگاه تا شهریور امسال و واحد بخار آن سال آینده به بهره برداری میرسد.
نیروگاه کلاس اف، به روزترین نیروگاه تولید برق است که با تولید برق بالا ضریب تبدیل سوخت به انرژی در حدود ۵۸ درصد دارد.
استاندار هرمزگان افزود: سوخت اصلی این نیروگاه که در ۱۰ کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده است، گاز طبیعی و سوخت دوم آن گازوئیل است.
بیشتر بخوانید؛ استاندار هرمزگان؛ تولید برق در هرمزگان دو برابر شده استوی گفت: این نیروگاه دارای دو مخزن به ظرفیت هر یک ۲۰ هزار متر مکعب است.
استاندار هرمزگان افزود: میزان سرمایه گذاری این طرح حدود ۳۵۵ میلیون یورو و ۷۰۰ میلیارد ریال است که شرکت تولید نیروی برق حرارتی تامین کرده است.
همتی گفت: بهبود پایداری شبکه برق در مناطق جنوبی و مرکزی کشور، انتقال دانش فنی ساخت توربین نیروگاههای کلاس اف، ساخت داخلی تجهیزات نیروگاههای سیکلترکیبی، بازدهی بالا، اشتغالزایی، استفاده از قابلیتهای پیمانکاران و سازندگان تجهیزات و مشاوران داخلی و عمر مفید و طولانی نیروگاه از اهداف و مزیتهای اجرای این طرح است.
استاندار هرمزگان افزود: همچنین ساخت نیروگاه بخار ۱۴۰۰ مگاواتی سیریک در شرق استان نیز به صورت ویدیو کنفرانس با دستور رئیسجمهور آغاز شد.
همتی گفت: این نیروگاه در زمینی به مساحت ۱۹۹ هکتار با همکاری شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی و شرکت پاورماشینز روسیه ساخته میشود.
استاندار هرمزگان افزود: این نیروگاه دارای چهار واحد بخار ۳۵۰ مگاواتی است و بویلر (دیگ بخار) نیروگاه از نوع سوپر کرایتیکال (Super Critical) یکبار گذر با سوخت اصلی گاز است.
همتی گفت: تامین آب مورد نیاز نیروگاه از دریا است که برای تامین آب مصرفی، آب شیرین کن با ظرفیت خروجی ۲۱۰ مترمکعب در ساعت ساخته میشود.
استاندار هرمزگان افزود: قرارداد ساخت این نیروگاه یک میلیارد و ۴۰۶ میلیون یورو است که از محل وام اعتباری صادراتی دولت روسیه به دولت جمهوری اسلامی ایران در دستور کار شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی قرار گرفت.
وی گفت: مدت زمان قرارداد تا تحویل دائمی نیروگاه ۶۷ ماه در نظر گرفته شده که نخستین واحد این نیروگاه ۴۱ ماه پس از شروع قرارداد وارد مدار شبکه برق کشور میشود.
همتی گفت: تحقق سیاستهای صنعت برق کشور به منظور استفاده بهینه از سوخت مصرفی نیروگاهها و افزایش راندمان تولید، تامین برقی پایدار برای عرضه به شبکه سراسری، صادرات برق به کشورهای همسایه و توسعه سواحل مکران، از اهداف ساخت این نیروگاه است.