پخش زنده
امروز: -
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از برنامه ویژه اش برای ارتقای نظام سلامت کشور با اجرای دو طرح «پزشک خانواده» و «نظام ارجاع» با رویکرد پیشگیری قبل از درمان خبرداد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما آقای سعیدجلیلی پس از ضبط برنامه تبلیغی گفتگو با استانها درساختمان سیما در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره برنامه اش برای ارتقای نظام سلامت و کاهش هزینههای درمان گفت: یکی از موضوعات مهم، نظام سلامت است که به آن میشود دو نوع نگاه کرد نخست نگاه حداقلی و دوم نگاه حداکثری.
وی افزود: سلامت موضوعی نیست که برای آن با نگاه حداقلی بتوان برنامه ریزی کرد، زیرا نگاه حداقلی این است که برای نبود بیماری برنامه ریزی شود، اما نگاه حداکثری این است که علاوه بر نبودن بیماری برای ارتقای سلامت آحاد جامعه برنامه ریزی شود.
آقای جلیلی تاکید کرد: در ارتقای سلامت دو موضوع باید مدنظر باشد نخست اینکه سطح سلامت افزایش یابد و دیگر اینکه توزیع سلامت عادلانه باشد.
نامزد ریاست جمهوری گفت: به عنوان نمونه، اکنون نرخ امید به زندگی در تهران ۱۰ سال بیش از استانهای دیگر است که این نشان میدهد توزیع سلامت در کشور عادلانه نیست و باید به این نگاه توجه داشت.
وی کاهش هزینههای حوزه سلامت را نیز مهم دانست و افزود: بسیار با اهمیت است که در برنامه ریزیها با چه رویکردی بخواهیم به این موضوع بپردازیم.
آقای جلیلی گفت: در طرح تحول سلامت در کشور با نگاه بیماری محور به این طرح پرداختند که حاصلش این شد که هزینههایی که برای سلامت اختصاص دادند به عده محدودی از کادر سلامت اختصاص یافت و همه را شامل نمیشد.
نامزد ریاست جمهوری تاکید کرد: در برنامه ما بحث مان این است که باید با نگاه فراگیر، اولویت را به مراقبتهای اولیه بهداشتی و پیشگیری قبل از درمان داد که این در قالب دو طرح، بسیار اهمیت مییابد.
وی این دو طرح را شامل طرح پزشک خانواده و بر مبنای آن، طرح نظام ارجاع دانست و تصریح کرد: متاسفانه این طرح یکی دو بار تا مرحله اجرا رسید، اما دوباره متوقف شد.
آقای جلیلی گفت: ممکن است پرسیده شود که برای اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع چه برنامهای دارید وبودجه اش از کجا تامین میشود؟ بحث ما این است که اگر بخشی از بودجهای که برای اجرای طرح تحول سلامت که با ناکامی مواجه شد در این قسمت میآمد میتوانست آثار مثبت بسیار زیادی داشته باشد.
وی افزود: البته همه چیز هم بودجه نیست و در کنارش انگیزه کادر درمان هم بسیار اهمیت دارد یعنی اگر کسی که در موضع پزشک عمومی قرار است به عنوان پزشک خانواده، نظام ارجاع را دنبال کند این احساس را داشته باشد که در نگاه سیاستگذاران و مردم، اهمیت لازم را دارد این طور نخواهد بود که جایگاه پزشک خانواده ونظام ارجاع را مهم نداند و لزوما در پی تخصص باشند.
نامزد ریاست جمهوری تاکید کرد: باید جایگاه پزشکان عمومی تقویت شود تا آنان این انگیزه را بیابند و از همین جا اهمیت تحول در آموزش پزشکی ایجاد میشود.
آقای جلیلی با طرح این پرسش که تحول در آموزش پزشکی چگونه ایجاد میشود گفت: یعنی آموزش پزشکی در کنار اینکه به بیماری و درمان توجه دارد باید نگاه جامع نگر هم داشته باشد تا باعث شود که پزشکان در جایگاه طرحهایی مانند شبکه هدایت پزشک خانواده و نظام ارجاع؛ با نگاهی جامع نگر به این عرصه بیاندیشند.
وی همچنین درباره برنامه اش برای کاهش هزینه درمان تاکید کرد: دولت باید با نظارت بر صندوقها ییمه ومدیریت آن به نحوی عمل کند تا میان صندوقهای بیمه برای عرضه خدمات ارزانتر و با کیفیت بیشتر رقابت ایجاد شود.
نامزد ریاست جمهوری همچنین در پاسخ به پرسشی درباره برنامه هایش برای بهبود زندگی در جامعه روستایی کشور گفت: ۲۷ درصد جمعیت کشور در روستاها زندگی میکنند و دو نگاه میتوان به روستاها داشت نخست آن که بگوییم روستاها مناطق محروم هستند و بررسی کنیم چه مشکلاتی دارند تا آن را رفع کنیم.
آقای جلیلی افزود: برنامه ما بر مبنای این نگاه نیست ما این نگاه را بسیار حداقلی میدانیم، زیرا هر روستا میتواند سلول جهش کشور باشد.
وی تاکید کرد: اگر میگویم که در چهار سال آینده، کشور فقط نباید اداره شود بلکه باید جهش یابد این جهش که یک باره روی نمیدهد بلکه با تجمع ظرفیت تک تک روستاها وشهرها حاصل میشود.
آقای جلیلی در پایان گفت: باید برای تحقق این هدف برنامه داشت که فردا شب این برنامه را در گفتگوی ویژه خبری شبکه دوسیما مفصل توضیح میدهم.
دوست داشتم بدانم دربارۀ بیمه و ایجاد انگیزه برای پزشکان عمومی چه طرحی داشتند