بیشترین ظرفیت اشتغال در حوزه مسکن
حوزه مسکن و ساختمان بیشترین ظرفیت اشتغال با حداقل میزان سرمایه گذاری را دارد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان، سرپرست معاونت مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه وشهرسازی کردستان گفت: براساس مطالعات وبه استناد شاخصهای تولید و سرمایه گذاری در ۱۰ بخش مهم اقتصاد کشور، مسکن و ساختمان بالاترین ظرفیت اشتغال زایی با حداقل میزان سرمایه گذاری را دارد.
مصطفی رضایی افزود: براساس مطالعات انجام شده برای اشتغال زایی ۱۰۰ نفر در حوزه ساختمان، ۲۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است که برای اشتغال زایی همین تعداد نفرات در حوزه حمل و نقل و ارتباطات ۳۰ میلیارد ریال و در حوزه نفت و گاز و معدن ۳۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری مورد نیاز است که این خود گویای اهمیت، نقش وکارکرد ساخت و ساز و مسکن در کشور است.
رضایی خاطر نشان کرد: نکته حائز اهمیت دیگر در حوزه مسکن و ساختمان معاف بودن این حوزه از تاثیرات منفی تحریم است ومیتوان گفت که مسکن با توجه به ویژگیهای خاصی که دارد، مصالح تولیدی، عوامل و تجهیزات آن که در داخل کشور تولید میشود از تاثیرات مخرب تحریمهای شدیدی که هم اکنون کشور با آن درگیر است معاف است.
سرپرست معاونت مسکن و بازآفرینی شهری ادامه داد: رونق بخش ساختمان قطعا جهش تولید و اشتغال را به دنبال خواهد داشت.
رضایی افزود: اداره کل راه و شهرسازی کردستان در یک دهه اخیر فعالیتهای فوق العاده مناسبی در حوزه مسکن و ساختمان و تولید مسکن داشته که در اجرای پروژه مسکن مهر حدود ۳۸۵۰۰ واحد هدف گذاری شده که امروز غیر از ۱۶۷۰ واحد، بقیه واحدها به متقاضیان تحویل شده که این تعداد مانده نیز با همکاری و هماهنگی تمامی دستگاههای عضو شورای مسکن استان تا پایان تیرماه سال جاری به متقاضیان واگذار و پرونده مسکن مهر استان بسته خواهد شد.
به گفته رضایی با ثبت نام ۲۲ هزار نفر متقاضی پروژه اقدام ملی مسکن در کردستان آغاز شده که از این تعداد نزدیک به ۱۲ هزار و ۵۰۰ خانوار واجد شرایط تشخیص داده شده اند.
وی گفت: حدود ۷۵۰۰ خانوار از متقاضیان نیز واریز وجه داشته اند و هم اکنون ۳۲۰ میلیارد تومان منابع برای اجرای پروژه در اختیار دولت قراردارد که با توجه به تسهیلاتی که مقرر است برای هر واحد تامین گردد امیدواریم گامهای اساسی در راستای تولید و عرضه مسکن در استان برداشته شود.
رضایی با اشاره به ضرورت توجه به بازسازی بافتهای فرسوده گفت: از ابتدای دهه ۹۰ تاکنون ۴ هزار واحد بافت فرسوده نوسازی شده و این اقدام کماکان ادامه خواهد داشت.