پخش زنده
امروز: -
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ضمن اعلام این مطلب که گسل تبریز و گسل شمالی میشو مسبب زلزله ۴.۲ تبریز بود بر ارتقای کیفی ساخت وساز در مناطق لرزهخیز تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از وزارت راه و شهرسازی، آقای علی بیتاللهی، جزئیاتی از زلزله تبریز که امروز ۱۸ خرداد ساعت ۳:۱۳ در عمق ۸ کیلومتری و به فاصله ۱۸ کیلومتری تبریز، ۲۰ کیلومتری صوفیان، ۲۲ کیلومتری سردرود و در فاصله مستقیم ۵۴۰ کیلومتری تهران رخ داد را توضیح داد.
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه یک شهر با جمعیتی معادل یک میلیون و ۵۵۸ هزار و ۶۹۳ نفر و ۴۰ آبادی تحتتاثیر این زمینلرزه قرار گرفتند، گفت: تعداد کل جمعیت شهرهای تبریز، صوفیان و سردرود واقع در شعاع نیم درجه که حدود ۵۵ کیلومتری عمق زلزله قرار دارند یک میلیون و ۹۸۰ هزار و ۹۰۱ نفر است. همچنین تعداد کل واحدهای مسکونی این سه شهر ۶۱۰ هزار و ۳۳۶ واحد است که ۱۳۸ هزار و ۶۴۸ واحد آن فاقد اسکلت هستند.
بیتاللهی ادامه داد: مجموع جمعیت شهری و آبادیها در شعاع نیم درجه (حدود ۵۵ کیلومتری) ۲ میلیون و ۳۰۷ هزار و ۱۹۴ نفر و تعداد کل واحدهای مسکونی شهری و روستایی ۷۰۲ هزار و ۲۰۳ نفر برآورد شده که از این میان تعداد ۱۸۶ هزار و ۶۶۸ واحد مسکونی فاقد اسکلت است.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: گسل شمال تبریز و گسل میشو شمالی گسل مسبب زلزله تبریز به بزرگی ۴.۲ بودند و از زمان وقوع تا کنون ۵ پسلرزه به وقوع پیوسته است که بزرگترین آنها ۳.۲ گزارش شده است.
به گفته وی، در ۱۵ سال گذشته یکهزار و ۵۵۲ زلزله با بزرگی ۲.۵ و بالاتر در منطقه رخ داه است که ۶ زلزله از این تعداد با بزرگی ۵ و بالاتر و ۶۵ زلزله با بزرگی ۴ تا ۵ بودند.
بیتاللهی با تاکید بر لرزهخیزی بالای کشور در منطقه در بیان پیشنهادهای مرکز تحقیقات، اعلام کرد: گسل شمال تبریز گسل فعال و با سابقه لرزهخیزی ویرانگری است که ضرورت دارد، فعالیتهای لرزهای این گسله کاری و فعال و لرزهزا به دقت پایش شود. پایش فعالیت این گسله به ویژه در شعاع ۱۰۰ کیلومتری اطراف شهر تبریز با زلزله شامل تغییرات در سطح آب زیرزمینی و تغییرات رنگ آن، سنجش میدان الکترومغناطیسی، گاز رادون و سایر پیش نشانگرهای دیگر میتواند انجام شود.
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات بر آموزش عمومی رفتارهای صحیح در برابر زلزله تاکید کرد و گفت: ارتقای کیفی ساخت و ساز و به ویژه کیفیت واحدهای مسکونی شهری و روستائی، یک ضرورت مستمر برای کشور لرزهخیز ایران است و مقاومسازی باید با اولویت مناطق با خطر بالای زلزله باید بطور پیوسته دنبال شود. در محدوده اطراف رومرکز زلزله بیش از ۷۰۰ هزار واحد مسکونی فاقد اسکلت (براساس آمار ۱۳۹۵) وجود دارد. نظر به لرزه خیزی بالای منطقه، ضرورت اقدام عاجل در جهت ارتقاء شاخص کیفی لرزهای ساختمانهای مسکونی واقع در سکونتگاههای شهری و روستائی وجود دارد.
بیتاللهی اضافه کرد: با توجه به رخداد ۵ پسلرزه در پی زلزله ۴.۲ تبریز، احتمال رخداد زلزلهای بزرگ در منطقه کمتر است، اما هیچگونه قطعیتی در این خصوص وجود ندارد؛ بنابراین به مسئولان و مردم ساکن در محدوده اطراف رومرکز زلزله توصیه میشود، هوشیاری لازم را در خصوص هرگونه رخداد لرزهای داشته باشند.