پیش بینی اپیدمیولوژیستها
موج سوم و مرگبارتر کرونا، برزیل را تهدید میکند
برخلاف کشورهای دیگر، در برزیل هیچ فاصلهای میان موجها وجود ندارد و از اواسط ماه مه منحنی مرگ و میر در نقطه بسیار بالا تثبیت شده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاري فرانسه، برزیل که به شدت تحت تاثیر همه گیری کرونا قرار گرفته است، درامی بی پایان را تجربه میکند که به دلیل کند بودن روند واکسیناسیون، کاهش زودهنگام محدودیتهای بهداشتی و شیوع بی رویه سویههای گوناگون ویروس کرونا با سومین موج نابودگر همه گیری تهدید میشود.
پیش بینی میشود این کشور با جمعیت ۲۱۲ میلیون نفری خود تا پایان ماه به آمار ۵۰۰ هزار مورد مرگ ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ برسد که با ۲۲۰ مرگ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت خود یکی از بدترین میزان مرگ و میرهای جهان را به خود اختصاص داده است.
برخی اپیدمیولوژیستها نگرانند که موج سوم همه گیری از دو موج اول مرگبارتر باشد. برخلاف کشورهای اروپایی هیچ فاصلهای میان موجها وجود ندارد. از اواسط ماه مه منحنی مرگ و میر در نقطه بسیار بالا تثبیت شده است و این کشور به طور متوسط روزانه ۲ هزار مورد مرگ ثبت میکند.
منحنی آلودگی به ویروس کرونا هم در هفتههای اخیر به طور مداوم رو به افزایش است و این نتیجه مستقیم کاهش محدودیتهای کرونایی است.
موسسه بهداشت عمومی برزیل در آخرین گزارش خود هشدار داد این افزایش تعداد افراد مبتلا به کووید ۱۹ در حالی که میزان مرگ و میر همچنان بالاست میتواند موجب بدتر شدن بحران بهداشتی شود.
در زمان اوج موج دوم همه گیری در ماه مارس و به ویژه اوایل ماه آوریل که دو روز با بیش از ۴ هزار مرگ ثبت شد، اکثر شهرداریها و دولتهای ایالتی مقررات منع رفت و آمد اعمال کردند و مشاغل غیر ضروری هم تعطیل شدند.
اما این محدودیتها پس از چند هفته لغو شد که به گفته کارشناسان بسیار زودهنگام بود.
خوزه دیوید اوربائز از مرکز بیماریهای عفونی برازیلیا میگوید در برزیل یک فاجعه بهداشتی بی سابقه به مسئلهای عادی تبدیل شده است. اکثر مردم به گونهای زندگی میکنند که انگار هیچ همه گیری وجود ندارد.
یکی دیگر از عوامل نگرانی سویه دلتا ویروس کروناست که در هند ظاهر شد و نخستین موارد آلودگی به آن در هفتههای اخیر در برزیل و در میان افرادی که در کشورهای آسیایی اقامت داشتند تایید شد.
موج سوم همه گیری احتمالا در زمان برگزاری رقابتهای فوتبال کوپا آمریکا ۲۰۲۱ مشاهده خواهد شد. پس از مخالفت آرژانتین و کلمبیا با میزبانی این رقابتها ژائیر بولسونارو رئیس جمهور راست گرای افراطی برزیل اعلام کرد با آغوش باز از این میزبانی استقبال میکند.
این رقابتها قرار است از یکشنبه آغاز شود، اما شایعات در مورد تحریم بازیها از سوی بازیکنان تردیدهایی را ایجاد کرده است. شهردار ریو دو ژانیرو هم تهدید کرده است برگزاری هرگونه مسابقه در این شهر را در صورت وخامت اوضاع ممنوع خواهد کرد.
به علاوه اوضاع در کشوری که تنها ۱۰.۸ درصد جمعیت آن با دو دوز واکسن کرونا ایمن شده اند رو به بهبود نیست.
بولسونارو چهارشنبه هفته گذشته در سخنرانی خود وعده داد تا پایان سال همه مردم برزيل واکسینه شوند. اما از دیدگاه کارشناسان رسیدن به این هدف دشوار است.
بولسونارو در سخنرانی تلویزیونی خود که با صدای کر کننده «کوبیدن بر روی کاسه» در شهرهای بزرگ همراه بود اعلام کرد برزیل یکی از کشورهایی است که در سهماهه نخست سال یکی از بالاترین رشدهای اقتصادی (۱.۲ درصد) را ثبت کرد، زیرا هیچکس را به ماندن در خانه مجبور نکرد.
باوجود این آمار اقتصادی دلگرم کننده، بیکاری در این کشور در سهماهه نخست سال به رقم بی سابقه ۱۴.۷ درصد رسید و اوضاع بهداشتی نیز همچنان رو به وخامت است.
مائورو سانچز اپیدمیولوژیست دانشگاه برازیلیا میگوید اگر واکسیناسیون نتواند تاثیر منفی کاهش محدودیتها را جبران کند موج سوم میتواند شدیدتر باشد.
مزایای واکسیناسیون گسترده در آزمایشی توسط موسسه بوتانتان در شهر سرنا در ایالت سائو پائولو به اثبات رسید. در این شهر با جمعیت ۴۵ هزار نفری ۹۵ درصد بزرگسالان واکسینه شدند. در نتیجه شمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در این شهر ۹۵ درصد و میزان بستری شدن بیماران در بیمارستان ۸۶ درصد کاهش یافت.
ژائو دوریا فرماندار سائو پائولو و از مخالفان سر سخت بولسونارو اعلام کرد همه گیری در سرنا کنترل شده است و ما میتوانیم همین کار را در سراسر برزیل انجام دهیم.
بولسونارو از توافق دوریا با شرکت سینوواک چین برای تولید محلی واکسن کروناواک انتقاد کرده است. ۶۰ درصد واکسنهایی که در برزیل تزریق میشود از این شرکت است.