پخش زنده
امروز: -
سودجویان با شگردهای مختلف از فرصت انتخابات برای کلاهبرداری استفاده می کنند.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما مرکز خراسان جنوبی، رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار صدا وسیمای استان گفت: با توجه به نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر و روستا کلاهبرداران به بهانههای مختلف اقدام به کلاهبرداری از هموطنان میکنند.
سرهنگ محمدپور گفت: از جمله مواردی که ممکن است کلاهبرداران با سوءاستفاده از آن اقدام به انجام اقدامات مجرمانه کنند، کلاهبرداری با ترفند ثبت نام برای دریافت بسته اینترنت رایگان است که مجرمان سایبری با ارسال لینکهای جعلی در شبکههای اجتماعی، تحت عنوان بستههای اینترنتی رایگان ویژه انتخابات ریاست جمهوری، اقدام به سرقت اطلاعات شخصی و هویتی شهروندان میکنند.
وی افزود: بیشتر این لینکها کاربران را به صفحات جعلی ارجاع میدهد و با داشتن اطلاعات هویتی شهروندان به راحتی از این اطلاعات علیه خود شهروندان استفاده میکنند.
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی گفت: هموطنان در صورت دریافت پیامکی به منظور ثبتنام برای دریافت بسته این اینترنت، به هیچ عنوان به آن توجه نکنند و اطلاعات فردی و بانکی خود را در اختیار کلاهبرداران قرار ندهند همچنین از پاسخگویی به تماسهایی مبنی بر دریافت این بسته اینترنتی خودداری کنند
سرهنگ محمدپور با بیان اینکه شهروندان به ایمیلهای ناخواسته و یا پیامهایی که تحت عنوان ثبت نام بسته اینترنتی رایگان ویژه انتخابات در شبکههای اجتماعی با عناوین جذاب و اغوا کننده دریافت میکنند، پاسخ ندهند گفت:هموطنان برای دریافت بسته اینترنتی رایگان ویژه انتخابات تنها از طریق سایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به آدرس www.ictgifts.ir اقدام به ثبتنام کنند و در زمان ثبت نام به جز کدملی و شماره تلفن همراه هیچ اطلاعات دیگری نیاز نیست و نتیجه ثبتنام از طریق پیامک برای شما ارسال میشود.
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی ترفند تحریک افراد به دانلود و نصب برخی نرم افزارها با عنوان اخبار انتخابات را روش دیگر کلاهبرداری عنوان کرد و گفت: سودجویان میتوانند با این حربه از طرفداران کاندیداها به خصوص شوراها که تعداد زیادی کاندید دارند کلاهبرداری کنند.
سرهنگ محمدپور گفت: شهروندان برای دانلود برنامهها حتما از طریق سایتهای معتبر اقدام کنند و به هیچ عنوان به پیامها یا لینکهای ارسال شده از منابع نامعتبر اطمینان نکنند و هرچند وقت یک بار تنظیمات امنیت ایمیل و شبکههای اجتماعی را بررسی و برای جلوگیری از نفوذ بدافزارها سیستم خود را به یک آنتی ویروس قوی و به روز مجهزکنند.
وی گفت:اگر به هر دلیلی کامپیوتر شما آلوده به باج افزار شد، مشکل خود را با پلیس در ارتباط بگذارید و به هیچ وجه هزینهای به مجرمان پرداخت نکنید.
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی با بیان اینکه یکی دیگر از شگردهای کلاهبرداران سایبری راهاندازی گروههایی در حمایت از کاندیداهای خاص در شبکههای اجتماعی و دعوت از کاربران برای افزودن مخاطب و جذب فالور است که در این گروهها که با عنوان " اد بزن، پول بگیر" نیز شناخته میشوند به کاربران القا میشود که در ازای دعوت تعداد مشخصی کاربر به گروه، مبالغی به حساب آنان واریز میشود.
سرهنگ محمدپور افزود: برای جلوگیری از این مورد، کاربران فضای مجازی و اینترنت از عضویت در گروههای ناشناس و انتشار لینک گروه یا کانال در فضای مجازی خودداری کنند و به هیچ عنوان فریب کانالها و گروههایی که ادعا دارند از کاندیدای خاصی یا جریان خاص سیاسی حمایت میکنند را نخورند و اطلاعات محرمانه و شخصی و رمزهای عبور خود را برای آنها ارسال نکنند
وی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه مصادیق تخلفات سایبری انتخابات ۱۴۰۰ را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir درمیان بگذارند.