تشریح برنامههای اقتصادی سید ابراهیم رئیسی
سید ابراهیم رئیسی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به همراه مشاوران اقتصادی اش در برنامه با نخبگان شبکه چهار سیما به تشریح برنامههای اقتصادی دولت آینده خود پرداخت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای سید ابراهیم رئیسی در برنامه تلویزیونی با نخبگان در شبکه چهار سیما درباره رمز قدرتمندی ایران گفت: مولفههای قدرت برای هر جامعهای مختلف است و مولفههای قدرت برای جامعه ما ایمان مردم، اعتقاد و باور به خدا و قدرتمندی در حوزه اقتصادی و دیگر توانمندیهای کشور است.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در برنامه با نخبگان شبکه چهار سیما ادامه داد: تا وقتی که سفره مردم و نهادههای دامی به واردات بند باشد، برای کشور گرفتاری پیش میآید.
وی افزود: باید مسئله مسکن و اشتغال را برای جوانان مان حل کنیم و هزینههای ازدواج را برای بچههای مان کاهش دهیم.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که در برابر تکانههایی مثل کرونا، سیل، حوادث طبیعی و دشمنیهای دشمنان مقاوم باشد، این را باید در عمل محقق کرد.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در برنامه با نخبگان شبکه چهار سیما گفت: دولت الکترونیک که شعارش داده میشد، چند درصد تشکیل شده؟ متاسفانه به علت مقاومت برخی دستگاهها و عدم جدیت دولت عملی نشده است.
کشوری که تولید دارد، قدرتمند است
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه کشوری که تولید دارد، قدرتمند است، گفت: در هر کشوری جایگاه ژئوپلتیک آن مشخص است و در کشور ما نیز جایگاه مشخصی دارد.
آقای سید ابراهیم رئیسی در برنامه تلویزیونی با نخبنگان در شبکه چهار سیما افزود: دسترسی کشور به دریاها، همسایهها و ۱۵ همسایه ایران در منطقه معلوم است و اگر ما از منابع موجود در کشور به درستی بهره ببریم تبدیل به قدرت میشود، اما والله خلاف این موضوع صورت میگیرد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: ما در کشورمان مغزهایی داریم که میتوانیم در فضای مجازی از آنها استفاده نماییم و در زمینه فضای مجازی فعالیت کنیم، در واقع کشور هندوستان در زمینه نرافزاری وفضای مجازی توانسته به درآمدزایی بالایی برسد و اگر برنامه نویسان ما در این فضا فعال نشوند ما در این زمینه قدرتمند نیستیم چرا که فضای مجازی دنیای امروز است و پیر و جوان و مردم شهر و روستا با آن در ارتباط هستند.
آقای رئیسی گفت: کشوری که تولید دارد، قدرتمند است وکشوری که تولید نداشته باشد قدرت ندارد و تا زمانی که سفره مردم را با واردات وابسته بدانیم در زمینه قدرت نمیتوانیم حرفی بزنیم و اگر مدیریت و برنامه ریزی در این رابطه نداشته باشیم قدرتی نداریم.
وی تصریح کرد: در زمینه تولید ما باید یک مدیریتی داشته باشیم چرا که نمیتوانیم یک زمین زراعی را زیر کشت نهادههای روغنی یا محصول دیگری ببریم و برای مازاد آن برنامه نداشته باشیم و در واقع مدیریت در تولید میتواند ما را به قدرت برساند.
باید مشکل مسکن جوانان را حل کنیم
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به وام ازدواج و مسائل مالی برای ازدواج موفق و پایدار و حمایت از تشکیل خانواده افزود: باید از کسانی که سن آنها به سن ازدواج رسیده بپرسیم که چرا ازدواج نمیکنید و زمانی که به دانشگاه فردسی مشهد در زمان تولیت آستان قدس رضوی رفتم از دانشجوها پرسیدم که چرا ازدواج نمیکنید آنها پاسخ دادند که مسکن وکاری وجود ندارد تا بتوانیم ازدواج کنیم.
وی گفت: زمانی که به آستان قدس برگشتم به فکر ساخت مسکن برای جوانان افتادم و در همان زمان کلنگ ۶۰۰ ساخت واحد مسکن را برای جوانان در مشهد به زمین زدیم درواقع ما باید مشکل مسکن و اشتغال را حل کنیم تا جوانان بتوانند ازدواج کنند وبزرگترین موضوع مسکن، تامین زمین است که دولت زمین ساخت مسکن را دارد.
آقای رئیسی با اشاره به اشتغال جوانان درکشور تصریح کرد: ۴۰ درصد واحدهای تولیدی کشور خالی است و ما دو هزار واحد تولیدی را توسط قوه قضائیه آزاد و به چرخه تولید بازگرداندیم و صدها هزار واحد تولیدی دیگر در کشور وجود دارد که غیرفعال است اگر این واحدها فعال شودمشکل بیکاری جوانان نیز حل میشود.
افزایش درآمد مردم در اولویت ماست
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت:
در برنامه اقتصادی ما افزایش درآمد و کاهش هزینههای مردم در نظر است که همه بر افزایش تولید مبتنی است.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در برنامه با نخبگان شبکه چهار سیما تصریح کرد: اینکه میبینیم نقدینگی در جامعه به شدت افزایش یافته است، اما به دست تولید کننده نمیرسد، موضوع و چالش مهمی است که پیگیری آن جزو برنامههای دولت است.
تثبیت اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل میخواهدحجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی که تکانهها آن را تکان ندهد و البته این را همه میگویند، اما باید در اقدام و عمل آن را نشان دهند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با حضور در برنامه "با نخبگان" شبکه چهار در پاسخ به سوالی در خصوص مقاوم سازی اقتصاد کشور پاسخ داد: در کشور ما یک روز مسئله تحریم هست، یک روز مسئله کروناست، ممکن است مسئله سیل و زلزله و حوادث طبیعی یا دشمنیها باشد؛ باید اقتصاد ما مقاومتی داشته باشد که تکانهها به آن آسیبی نزند.
آقای رئیسی افزود: البته یک سری حرفهایی میگویند و میآیند با یک سری توضیحات غیر قابل قبول از نظر کارشناسان و مردم مشکلات اقتصادی را توجیه میکنند، یا اینها را نسبت میدهند به تحریم در حالی که با مدیریت دقیق میتوان اینها را مدیریت کرد که کار به این مرحله کشیده نشود.
در ا دامه دکتر رهبر یکی از مشاوران آقای رئیسی در تکمیل توضیحات آقای رئیسی گفت: مقاوم سازی اقتصاد از طریق ایجاد ثبات و امنیت در تمامی عرصههای اقتصادی کشور میسر است. وقتی ما صحبت از ثبات میکنیم قاعدتاً یکی از وظایف دولت این است که ثبات در سیاستگذاریها داشته باشد تا بر مبنای این ثبات در سیاستگذاریها فعالان اقتصادی بتوانند فعالیتهای خودشان را پایهریزی کنند. اگر ما تولید و اقتصادمان را مقاوم کنیم قاعدتاً در مقابل تکانههای خارجی و داخلی میتوانیم مقاوم باشیم.
دکتر فرهاد رهبر افزود: در بازار پول و ارز و سرمایه و بورس اگر بی ثبات باشیم، موجب خواهد شد که در مقابل تکانههای داخلی و خارجی نتوانیم مقاومت کنیم. تکیه بر دانش و شرکتهای دانشبنیان و استفاده از فناوری در مقابل رقیبان خارجی میتواند اقتصاد کشور را مقاوم کند. کشوری هستیم که تشکیل شده از جوانان تحصیلکرده که قاعدتاً میتوانیم در برنامه ریزی اقتصادی از آنها کمک بگیریم.
آقای رئیسی هم در پاسخ به سوال دیگر مجری برنامه که درباره راهکارهای جلوگیری از فرار مالیاتی بود، توضیح داد: استقرار نظام هوشمند در سامانه مالیاتی میتواند به طور کامل به دولت نسبت به وضعیت دریافت مالیات اشراف بدهد. کار پیچیدهای نیست؛ در قوه قضاییه ما در این مدت دو سال ۳۵ سامانه را فعال کردیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: تا آخر ۱۴۰۰ هم ۴۰ سامانه فعال میشود؛ کار به جایی رسیده است که گردش امور در قوه قضاییه که امری محال به نظر میرسید کاملاً قابل دستیابی شده است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: الان دولت الکترونیک که انقدر شعارش داده میشد چند درصد انجام شد؟ سامانههای مختلف چقدر به هم پیوند خوردند؟ متاسفانه نشده است یعنی مقاومت بعضی دستگاهها و عدم قاطعیت دولت باعث شد این کار شکل نگیرد.
دکتر رهبر مشاور اقتصادی آقای رئیسی هم ادامه داد: ۲۰ سال پیش یک شرکت کانادایی آمد یک طراحی جامع مالیاتی انجام داد و بعد هم یک شرکت فرانسوی آمد حدود هزار میلیارد تومان برای این طرح صرف طراحی زیرساختها کرد؛ ولی اگر امروز سوال کنیم که این طرحها عملی شده؟ من میگویم نه، چون هنوز کاغذ بازیها و فرار مالیاتی سر جای خودش است؛ علیرغم اینکه طرح جامع مالیاتی سر جای خودش باقی است.
مشاور اقتصادی آقای رئیسی تاکید کرد: اگر عزمی در دولت به وجود بیاید باید تا آخرین حلقه اداره حکومت که آن فرد کارشناسی است که پشت میز نشسته، باید این را اجرا کند.
آقای رئیسی هم در ادامه افزود: این تصور ایجاد نشود که من، چون در قوه قضاییه هستم ممکن است با قوه قهریه این کار پیش برود؛ اگر اراده وجود داشته باشد یک مدیر باید کار را پیش ببرد. کشور ما اسیر جناح بازی، رفیق بازی و رودربایستی شده است؛ مهمترین موانع کشور ما
این مشکل است.
وی تصریح کرد: کشورداری فقط با اجرای عدالت پیش میرود؛ اینکه حضرت علی علیه السلام درباره عدالت فرمودند که در وصف کردن و سخنرانی خیلی میشود راحت صحبت کرد، ولی در اجرا کار سختی است؛ اما اگر کسی مرد میدان اجرای عدالت است یعنی همان اجرای قانون احتیاج دارد به یک اراده جدی؛ ما این را در عرصههای مختلف دیده ایم که اگر یک جا اراده جدی بوده، این کار انجام شده است.
کاهش هزینه و افزایش درآمد دو الویت اساسی استنامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: مسئله کاهش هزینه و افزایش درآمد دو مسئله اساسی است که برای آن برنامه ریزی کرده ایم.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در برنامه انتخاباتی با نخبگان شبکه چهارم سیما افزود: کاری که میتوانیم درباره کاهش هزینه در خانواده داشته باشیم، این است که به مشکل خانواده توجه کنیم که بخشی از سبد هزینه او مسکن است و باید نگرانی مسکن خانواده را حل کرد که راهکار دارد.
وی گفت: راهکار حل مشکل مسکن این است که سهم ۵۰ درصدی را در سبد هزینه خانواده حداقل به ۳۰ درصد برسانیم که امکان آن نیز وجود دارد و برنامه ریزی شده است.
آقای رئیسی افزود: ما در برنامه اقتصادی، هم مسئله کاهش هزینه، هم افزایش درآمد را مورد توجه قرار دادیم که همه آن مبتنی بر افزایش تولید است.
وی با بیان اینکه افزایش تولید مسئله بسیار مهمی در کشور است، گفت: مشکلاتی که تولید دارد قابل توجه است و وقتی که مشکلات تولیدکننده را از او میپرسیم واقعا عجیب است از این جهت که رشد نقدینگی در کشور فراوان است، اما از آن طرف کارخانهای که سه روز پیش سر زدم میگویند نقدینگی نداریم، اما اگر نقدینگی بیاید ما خیلی از مشکلاتمان را حل میکنم چرا به دست تولید کننده نقدینگی نمیرسد؟
آقای دوستی مشاور اقتصادی آقای رئیسی نیز درباره برنامههای اقتصادی و صادرات گفت: صادرات میتواند مشکلات بنگاهها و تولید را در داخل حل کند، چون اساسا اگر بخواهیم چالشهای تولید در کشور را در نظر بگیریم، تامین پایدار مواد اولیه، نوآوری و نوسازی و بهسازی بخش ماشین آلات و صنایع کشور است.
وی افزود: عمده تولید در کشور براساس فناوری نسل ۲ در حال انجام است و این باعث شده که ما در بازارهای بین المللی هم قدرت رقابت خود را از دست دهیم و صنایع ما، صنایع غیربهره وری باشد.
دوستی گفت: حمایتهای دولتی جهت ورود فناوری نسل ۴ و نوسازی صنایع ماشین آلات تولیدکنندگان داخلی، موضوعی است که خود آقای رئیسی نیز به آن تاکید دارد و آن پیش بینی پذیرکردن اقتصاد است.
وی ادامه داد: در اقتصاد، قوانینی که تصویب میشود و در دورهها و سالهای ۵ ساله تمدید میشود این متفاوت با یک قانون ۲۵ ساله پایدار است و این در واقع اساس پیش بینی پذیر کردن اقتصاد است.
آقای دوستی همچنین به موضوع خلق بازار جدید اشاره کرد و گفـت: اساسا تولید با خلق بازارهای جدید گره خورده است که این خلق بازارهای جدید الزامات دیپلماتیک دارد که برنامه ویژهای در ذیل بخش دیپلماسی به منزله دیپلماسی اقتصادی برای آن تعریف شده است و یک سری زیرساختهای نرم افزاری و سخت افزاری دارد که سخت افزاری آن مانند توسعه زیرساختهای ریلی، جادهای، بندری و زیرساختهای نرم افزاری مثل پیمانهای پولی دو جانبه و قوانین و روابط فیمابین دو کشور است.
وی افزود: ما در سال ۹۹ حدود ۳۵ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشته ایم که از این مقدار ۲۰ میلیارد دلار به ۱۵ کشور همسایه تعلق دارد که همان طور که آقای رئیسی اشاره کرد از مجموع تقریبا بیش از ۱۰۰۰ میلیارد دلار واردات همسایه بوده است که حدود ۲ درصد بوده و این سهم ناچیز ما را در بازار نشان میدهد و برنامهای که دیده شده است تا سال ۱۴۰۴ ما باید به ۷۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی برسیم که از این ۷۰ میلیارد دلار که ۳۵ میلیارد دلار افزایش را نشان میدهد بار اصلی افزایش صادرات بر دوش روابط اقتصادی ما با همسایگان است.
آقای دوستی افزود: اهمیت صادرات، بهبود تراز ارزی و اشتغال است که رونق تولید را باعث میشود و دو اثر دو جانبه را بر روی هم دارد.
وی گفت: هم اکنون حداقل نیاز ارزی مان در حالت متوازن حدود ۴۴ میلیارد دلار است که ۳۰ میلیارد دلار آن وصولی ما از درآمدهای غیرنفتی است و ۸ میلیارد دلار هم از ورود درآمدهای نفتی ما بوده است که تقریبا اگر بخواهیم درآمد نفتی را هم خارج کنیم ۱۴ میلیارد دلار کمبود منابع ارزی پیدا خواهیم کرد که در واقع رویکرد فعلی، رویکرد بد انقباضی است و محدودیتهایی که در سرکوب تقاضا میبینیم که بخشی از آن به دلیل کالاهای لوکس و محدودکردن کالاهای غیرضرور قابل درک است، اما بعضا این سختگیریها باعث شده است که با حجم عظیمی از مواد اولیه و ماشین آلات مرتبط با صنایع و نیازهای اساسی مردم مواجه هستیم که همین تغییر قوانین پیوسته و سیاستهای انقباضی باعث شده است مردم در این وسط آسیب میبینند.
وی ادامه داد: رویکرد جایگزین، رویکرد انبساطی و توسعه صادرات غیرنفتی و پیمانهای پولی دوجانبه است.
آقای دوستی به وضعیت بازار همسایگان و روسیه پرداخت و گفت: سهم ما از بازار کشور دوست روسیه (بیش از ۲۴۳ میلیارد دلار)، دو دهم درصد از بازار روسیه است و این در واقع نشان میدهد بازار عظیم و تقریبا بزرگترین بازار همسایه مان را سهم کمتر از ۲ دهم درصد داریم.
وی افزود: در کشور ترکیه هم از ۲۱۹ میلیارد دلار سهم یک درصدی داریم، علاوه بر اینکه ما کارت توریسم ایرانی داریم که این میتواند برای ما پیش برنده در بازار ترکیه باشد و ما میبینیم که از این کارت توریسم در بازار ترکیه استفاده نکردیم و این در حالی است که ارتباطات ما با ترکیه در سایر ابعاد رابطهای مستحکم است.
آقای دوستی گفت: در کشور عراق هم از حدود ۵۰ میلیارد دلار واردات کشور عراق سهم ۱۵ درصدی را داریم. عراق در واقع جزو کشورهای خیلی خوب ما است، اما سهم ما در بازار عراق هم سهم کاهشی است و نیاز دارد که ما به تثبیت برسانیم و بعد گامهای بعدی را برداریم.
وی ادامه داد: سهم ما در بازار قطر نیز علیرغم شرایطی که ایجاد شده است و محاصرهای که کشورهای حوزه خلیج فارس برای قطر ایجاد کردند، سهم ما همچنان ۶ دهم درصد است و نتوانستیم خوب عمل کنیم.
آقای دوستی گفت: سهم ما در بازار همسایگان در این مجموع ۱۵ کشور، دو درصد نشان داده شده است که این وضعیت ما در بازار همسایگان است.
وی افزود: براساس ظرفیتهای کشورهای همسایه بررسی شده است که مجموع ظرفیتی که وجود دارد در ۱۲ کشور همسایه حدود ۷۷ میلیارد دلار براساس گزارش سازمان توسعه تجارت ظرفیت وجود دارد که ما ظرفیت صادرات کشور را بررسی میکنیم و این افزایش چه در قالب بخشهای مختلف عمدتا براساس مزیتهای نسبی سرزمینی ما و نفت و گاز خداداد ما است و منابع اولیه معدنی کشور است یعنی آنچه که در کشورهای همسایه پیش بینی شده است اگر در روسیه ۱۳ میلیارد دلار ظرفیت افزایش دیده شده است این ۱۳ میلیارد دلار در مواد کشاورزی و صنایع تبدیلی ما و واردات مواد پتروشیمی ما است که هم مکانیسم عرضه دارد و هم صادرات.
فرهاد رهبر: اصلاح بانکی و ایجاد امنیت اقتصادی در اولویت دولت رئیسی
مشاور اقتصادی حجت الاسلام والمسلمین رئیسی گفت: اصلاح سیستم بانکی کشور و ایجاد امنیت برای فعالان و سرمایه گذاران اقتصادی را از اولویتهای بعدی دولت آقای رئیسی برشمرد.
دکتر فرهاد رهبر در برنامه "با نخبگان" شبکه ۴ سیما با بیان اهداف برنامههای کلان دولت آقای رئیسی گفت: ما اگر بخواهیم سه اولویت برای برنامهها داشته باشیم میتوانیم به رشد و پیشرفت پایدار، عدالت اجتماعی با تاکید بر مقابله با فقر و پیشگری از فساد و تبعیض و توجه به معیشت مردم اشاره کنیم.
وی افزود: در بحث تولید آنچه را که ما بخواهیم صادر کنیم قاعدتاً باید تولید و پیشرفت داشته باشیم تا بتوانیم صادر کنیم.
فرهاد رهبر ادامه داد: ما باید سه اصلاح جدی در سیستم اقتصادی کشور داشته باشیم یکی از مهمترین آنها اصلاح ساختار بودجه کشور است.
وی با اشاره به ناترازی ساختار بودجه گفت: عدم توازن دخل و خرج دولت منجر به این شده است که مشکلات جدی را برای تولید ایجاد کند.
فرهاد رهبر گفت: سیستم بانکی به دلیل بدهیهای سنگینی که دولت به سیستم بانکی دارد دچار ناترازی شده است.
آقای فرهاد رهبر ناتوانی سیستم بانکی برای تامین مالی فعالان اقتصادی را از مشکلات برشمرد و افزود: اصلاح در سیستم بانکی صورت بگیرد.
وی در مقایسه نرخ سود تسهیلات با نرخ بازدهی فعالیتهای تولیدی امروز در کشور افزود: ایا میتوانیم فعالیت تولیدی پیدا کنیم که نرخ سود تسهیلاتش را پوشش بدهد که به جرات میتوانم بگویم نه.
فرهاد رهبر گفت: اگر این چنین است آیا نباید برنامهای داشته باشیم برای کاهش نرخ سود بانکی؟ چگونه میتوانیم این برنامه را برای کاهش نرخ سود بانکی داشته باشیم. چگونه میتوانیم از بازار سرمایه برای تامین مالی استفاده بکنیم این بحث و برنامه مبسوطی است که دراین مجال نمیگنجد.
آقای رهبر ادامه داد: در بحث عدالت نیز به همین ترتیب تامین معیشت مردم میتوان گفت برنامههای مدونی را تهیه کردیم که ان شاءالله به تدریج اعلام خواهیم کرد و از مردم هم کمک خواهیم گرفت تا کمک بکنند در تکمیل تیم اقتصادی دولت این برنامههای را به صورت مدون و آن عزم و ارادهای که امروز از آقای رئیسی میبینم به مردم این اطمینان را میدهم تمامی آن وعدههایی را که داده شده است به مرحله اجرا خواهد درآمد و آن برنامه زمانبندی که برنامه ریزی شده است.
حمایت از تولید اراده جدی می خواهد
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهور گفت: حمایت از تولید با سخن نمی شود، اراده جدی می خواهد.
آقای سید ابراهیم رئیسی در برنامه تلویزیونی با نخبگان در شبکه چهار سیما با اشاره به نامگذاری سال گذشته به عنوان سال جهش اقتصادی گفت: قبل از آمدن بنده به قوه قضائیه با بسیاری از مشکلات تولید کنندگان مواجه شدم.
آقای رئیسی گفت: از ابتدا مجموعه بانکی و مجموعه دولت خواستم که بیایند در عمل از تولید کننده حمایت کنیم و یکی از حمایت ها این است که ما اینها را از دست سیستم بانکی نجات بدهیم.
وی با اشاره به دریافت سود بانکی گفت: بانک مرکزی چقدر سود بانکی را قرار داده است شورای پول و اعتبار چقدر قرارداده است به عنوان مثال 18 یا 16 درصد؟
رئیسی گفت: ولی وقتی به تولید کننده مراجعه می کنید فلان بانک تا 36 درصد سود بانکی حساب کرده است .
وی افزود: در حالی که این واحد تولیدی در حال تعطیلی است و بانک درحال تملک است و این اتفاق در خیلی از نقاط کشور اتفاق افتاده است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: بایدنظام بانکی کنترل شود و با تولید اینگونه رفتار نشود که چند بار پیگیری کردیم این اتفاق نیفتاد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: آقایان گفتند نمی شود با بانک ها روبرو شد و ما گفتیم که شما نمی توانیداما ما می توانیم قانونگذاری هم نمی خواهیم بکنیم ما زورمان به خودمان می رسد بنده بخشنامه کردم به همه قضات کشور گفتم قضات از امروز به این طرف هیچ کس حق ندارد ضامن اجرای مبلغ دریافتی غیر قانونی شود.
آقای رئیسی ادامه داد: یعنی اگر میزان بیشتر از مصوبه شورای پول و اعتبار شد یا بیشتر از مصوبه بانک مرکزی شد، هیچ کس ضامن اجرایی این پول دیگر نیست.
وی افزود: ما دیگر حاضر نیستیم کسی را تعقیب قانونی کنیم به خاطر عدم پرداخت ، در واقع بدهی به بانک را به میزانی پیگیری می کنیم که مصوبه بانک مرکزی بگوید 18 گفته 19 درصد بشود ما یک درصد دیگر را پیگیری نخواهیم کرد.
وی گفت : دیوان عالی کشور حکم وحدت رویه صادر کرد و اعلام شد خوشبختانه بعد ازمدتی خود این فضا و بخشنامه ما و پیگیری ما باعث شد بانک ها بدانند که ضامن اجرا ندارند برای وصول مازاد بر نرخ سود قانونی.
آقای رئیسی افزود: البته دنبال یک سری ساز و کارهایی رفتند که خودشان بلد بودند ما هم پیگیری کردیم که واقعا تولید کننده را از این قضیه نجات دهیم.
وی ادامه داد: این باعث شد مجموعه اقدامات ما زمانی که رفتیم جلو، بانک مرکزی نیز همراه شد و اعلام کردند ما خودمان هم یکسری پیگیری هایی انجام داده ایم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: بانک مرکزی نسبت به بانک ها بخواهد با توصیه اقدام بکند با توصیه نمی شود که بانک ها را سرجایشان نشاند، باید اعمال مدیریت بشودو نظام بانکی پولی اعتبارات کشور سازوکار مهمی است .
وی افزود: مگر می شود هر بانک خصوصی یا غیرخصوصی هر جا بخواهد درکشور عمل کند؟ اما اینها شدند بانک اختصاصی یعنی نوع تسهیلاتی که پرداخت کردند به افراد خاصی پرداخت کردند و با تعداد بسیار اندک.
آقای رئیسی اظهار داشت: قالب معوقات بانکی که در قوه قضائیه درحال وصول است مربوط به چند نفر در کشور است .
وی ادامه داد: ما این افراد را محاکمه کردیم بالاتر از اسم بعضی از اینها را پیگیری کردیم یعنی این سازوکار نادرست کاری کرده که معوقات بانکی به چند نفر اعطا شده است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به یکی از پرونده ها گفت: فرد با ارتباطات تا جایی که پیگیری می شده است ، تسهیلات گرفت و وقتی که ما آمدیم برخورد جدی شد و ما اصلا بحث مان نه محاکمه نه چیزی دیگر است بلکهباید این پول هایی را که از بانک گرفته است سریع برگردانند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهور افزود: اول فکر کردند مسئله ما با یک روز و دو روز یا با یک زنگ زدن و پیگیری حل می شود اما وقتی دیدند، قضیه جدی است و ظرف مدت کوتاهی اول ما در واقع دو هزار میلیارد تومان و بعد دو هزار و 500 میلیارد و بعد سه هزار میلیارد تومان توانستیم معوقات را بگیریم.
استفاده از نظر کارشناسی در حوزه های مختلف اقتصادی و اجتماعی
نامزد انتخابات ریاست جمهوری بر ضرورت استفاده از نظرهای کارشناسی در حوزه های مختلف به ویژه اقتصادی تاکید کرد.
آقای رئیسی در ادامه گفتگوی تلویزیونی خود با شبکه 4 با بیان اینکه در حوزه اقتصادی امروز اتاق تعاون ، اتاق اصناف ، بازرگانی و فعالان اقتصادی می گویند که هیچ موضوعی در کار ما قابل پیش بینی نیست، گفت : این وضع بسیار نادرستی است که پدید آمده است که آقایان مسبب آن هستند.
وی با اشاره به اینکه برنامه منسجمی داریم که اولا بسیاری از امور اقتصادی را برای تولید، کشاورزی ، صنعت ، اقتصاد و بخش های کلان قابل پیش بینی باشد؛ افزود: در این شرایط خانواده ها نیز بتوانند شرایط اقتصادی را پیش بینی کنند و بدانند که با قوه عاقله ای که با عقلانیت و تدبیر واقعی و امید به اینکه آینده روشنی بسیار رقم می خورد بتوانیم وضعیت اقتصادی و زندگی مردم را قابل پیش بینی کنیم و به مردم امید به آینده دهیم و اعتماد آنها را به نظام روز به روز افزایش دهیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچنین در پاسخ به سوال این که چقدر قائل به این هستید که رئیس جمهور می تواند در همه حوزه ها صاحب نظر باشد و وقتی رئیس جمهور خوبی است که بتواند از دیگران به خوبی مشورت بگیرند، گفت : من همواره در امور اجرایی بوده ام و در زمانی که رئیس سازمان بازرسی کل کشور بودم در سال 73 بسیاری از این آقایانی که الان ارتباط دارم در حوزه های اقتصادی جزو تیم های اقتصادی من بودند و برخی از آن ها روسای بانک ها هستند که در آن سلائق سیاسی مختلف هم وجود داشت و بحث سیاست را کنار گذاشته بودیم.
وی گفت : اینها تیم اقتصادی من بودند تا گزارشهایی که برای دولت می فرستادیم کاملا کارشناسی و حساب شده باشد به طوری که در هیئت دولت گزارش خوانده شود و وزیر بیاید دفاع کند.
آقای رئیسی افزود : در حوزه های اجتماعی نیز همین طور است و مدیر خوب کسی است که بتواند از اندیشه های مختلف و کارشناسان و ظرفیت های مختلف استفاده کند و آنها را پای کار بیاورد و کشور را به پیش ببرد.
وی گفت: اینکه بگوییم یک رئیس جمهور خودش اقتصاد خوانده یا وزیرش اقتصاد خوانده نیست بلکه باید یک تیم هماهنگ فراهم شود و این تیم اقتصادی هماهنگ باشد و گونه ای نباشد که سازمان برنامه آن با وزیر اقتصاد و رئیس بانکش هر کس برای خودش سازی بزند و نه تنها مردم بلکه وزرایش نیز ندانند که چه باید بکنند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید یک تیم اقتصادی قوی و هماهنگ با مشورت با اندیشه های اقتصادی بتوانند کار اقتصادی را به پیش ببرند همانگونه که ما در آستان قدس قریب به 40 شرکت بسیار بزرگ داشتیم ولی یک شورای اقتصادی رقم زدیم که در آن صاحبنظران بتوانند کار اقتصادی آستان قدس را به پیش ببرند به نحوی که شرکت های زیان ده ما به شرکت های سودده تبدیل بشوند و شرکت هایی را که فعال بودند در پشت ویترین گذاشتیم تا همه شفاف بدانند که هزینه های آن چقدر است .
وادار به وام دهی کنی و زمین واگذار
کنی تا بیکاری از بین بره ، باید جو
گیر کارشناسان خاین که میگویند ،
وام دهی پول سازی و واگذاری زمین
ضربه به منابع طبیعی ای است ، نشوی .
تا حالا اینقد به اون بزرگوار توهین شده
ولی بخودشون هیچ وقط اجازه ندادن
که به کسی توهین کنه جدش که فاطمه زهرا هست
وخدا وامام زمان پشت وپناهش هست
ایشالا که سرافراز ازاین امتحان بیرون بیاد
امین یا رب العالمین