تبعات مداخله نظامی فرانسه در بورکینافاسو
افزایش نگرانی به دنبال قتل ۱۶۰ غیرنظامی در بورکينافاسو
به رغم مداخله نظامی فرانسه در بورکينافاسو، ابتدا با نیروی سروال و سپس با مداخله گستردهتر نیروهای برخان، اوضاع در این کشور وخیمتر شده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از شبکه فرانس ۲۴، در پی حمله تروریستی در بورکینافاسو اوضاع در این کشور بی ثبات است و در حالی که ارتش قادر به جلوگیری از قتل عام ۱۶۰ غیرنظامی در منطقه موسوم به "سه مرز" نبود، نگرانیها در سراسر بورکینافاسو افزایش یافته است.
در پی حمله تروریستی در بورکینافاسو که مرگبارترین حمله از سال ۲۰۱۵ تا کنون توصیف شده است، فرانسه با این کشور ابراز همبستگی کرد. ژان-ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه روز یکشنبه اعلام کرد این هفته به بورکینافاسو خواهد رفت.
این اقدام برای کشوری که به نظر میرسد، خشونتهای تروریستی در آن از حد فراتر رفته است، نوعی حمایت به شمار میرود. ارتش بورکینافاسو نتوانست از قتل عام ۱۶۰ غیرنظامی در منطقه موسوم به "سه مرز" جلوگیری کند. از زمان وقوع این حمله تروریستی، نگرانیها در سراسر این کشور افزایش یافته است.
مردم در خیابانهای واگادوگو هنوز در شوک دو حمله تروریستی هستند که بامداد شنبه در شمال بورکینافاسو رخ داد.
یکی از شهروندان ساکن واگادوگو گفت: " (این حمله تروریستی) موجب ناراحتی ما شد. نمیدانیم چطور میتوانیم به مردم کمک کنیم. کار آسانی نیست".
جوان دیگری گفت: "دچار رعب و وحشت شده ایم؛ چرا که افرادی قادر به حمله به یک روستا هستند و واکنش به موقعی هم صورت نگرفته است تا بتوانند جان روستاییان را نجات دهند".
امشب (دوشنبه شب) عزای عمومی سه روزه در این کشور به پایان میرسد. مهاجمان سحرگاه شنبه به روستای سولهان در استان یاگا واقع در شمال شرقی بورکینافاسو حمله کردند. چند لحظه پس از آن نیز روستای دیگری در همان حوالی هدف حمله تروریستها قرار گرفت.
ژان-ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه یکشنبه شب در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: "من امروز با (راک مارک کریستین) کابوره، رئیس جمهور بورکینافاسو صحبت کردم. در سفر این هفته خود به بورکینافاسو، بار دیگر همبستگی فرانسه را با این کشور اعلام خواهم کرد".
به رغم مداخله نظامی فرانسه، ابتدا با نیروی سروال و سپس با مداخله گستردهتر نیروهای برخان، اوضاع در این کشور وخیمتر شده است و نیروهای امنیتی بورکینافاسو برای ریشه کن کردن مارپیچ خشونتهای تروریستها در منطقه موسوم به "سه مرز" میان سه کشور (بورکینافاسو، نیجر و مالی) بیش از گذشته با مشکل رو به رو شده اند.
از سال ۲۰۱۵ تا کنون، حملات تروریستی در بورکینافاسو به کشته شدن ۱۴۰۰ تن منجر شده است. در این مدت بیش از یک میلیون نفر نیز آواره شده اند.