پخش زنده
امروز: -
امروز، ۲۵ شوال؛ سالروز شهادت صادق آل محمد است ، امامي که در حوزه علم آموزي/ شاگردان زيادي را پرورش داد که آثار آن تاکنون نيز در جهان اسلام نمايان است
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان؛ امروز مصادف با ۲۵ شوال، سالروز شهادت جانگداز و مظلومانه ششمین پیشوای امامت و هدایت، بنیانگذار فقه جعفری و رئیس مذهب شیعه؛ حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام) است.
حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام)، ششمین امام شیعیان جهان، در روز ۱۷ ربیع در سوگ شهادت ششمین پیشوای شیعیانالاول سال ۸۳ هجرى قمری، در مدینه چشم به جهان گشودند.
حضرت امام جعفر صادق (ع) تا سن ۱۲ سالگى، معاصر جد گرامیشان حضرت امام سجاد (ع) بودند و مسلماً تربیت اولیه ایشان، تحت نظر آن بزرگوار (ع) و با خوشه چینى از خرمن دانش و معرفت بی پایانشان صورت گرفته است.
امام صادق (ع)، پس از شهادت امام چهارم (ع)، به مدت ۱۹ سال نیز در خدمت پدر بزرگوارشان؛ امام محمد باقر (ع) زندگى کرده و بنابراین، ۳۱ سال از عمر شریف خود را در خدمت جد و پدر بزرگوارشان، که هر دو حجت خدا بوده و از مبدأ فیض الهی، کسب نور مى فرمودند، طی نمودند که بهره مندى از محضر این ۲ بزرگوار، موجب شد با استعداد ذاتى و شم علمى و ذکاوت بسیار، به حد کمال علم و ادب رسیده و در عصر خود، بزرگترین قهرمان علم و دانش گردند.
حضرت امام جعفر صادق (ع)، از سن ۳۱ سالگی، و پس از شهادت پدر بزرگوارشان، به مدت ۳۴ سال (تا پایان عمر مبارک) عهده دار مقام امامت شدند که در این دوران، «مکتب جعفری» را پایه ریزى، و موجب بازسازى و زنده نگهداشتن شریعت ناب محمدى (ص) گردیدند.
حضرت امام جعفر صادق (ع) یکی از چهار امام همامی است که در غربت بقیع آرام گرفته است، امامی که نه تنها زائر بلکه حرمی هم ندارد و امشب در شب شهادت صادق آل محمد (ع) همه دوستداران اهل بیت (ع) و حق طلبان عالم به سوک نشسته اند.
عاشقان اهلبیت در استان سیستان و بلوچستان همزمان با ۲۵ شوال در رثای صادق آل محمد به سوگواری پرداختند.
کاظم نژاد کارشناس مذهبی گفت: امام صادق علیه السلام در دوران حیات خود با تربیت شاگردان زیاد و ترویج و احیای دین اسلام و بیان مسائل دینی، خدمت مضاعفی به دین مبین اسلامکرد.
وی افزود: امام صادق علیه السلام با گستراندن چتر علمی خود بر سر تمام علاقمندان به علوم دینی شرایطی را مهیا کرده بودند که بسیاری از افراد از نقاط دوردست خود را به بیت ایشان می رساندند و از تعالیم دینی و مکتب والای آن حضرت کمال استفاده را بردند.
ایشان در دوران عمر با برکت بیش از ۴هزار شاگرد تربیت کردند.